Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Protektor na LCD do 450D

Bert
05-07-2009, 12:54
Czy ktos wie gdzie moge kupic protektor na LCD do 450D w okolicach Bielska-Białej i Pszczyny (górny sląsk) ? Wypadl mi nagly wyjazd za 3 dni i nie jestem w stanie kupic nic wysylkowo a musze zabezpieczyc moj aparat przed wyjazdem.

LISU
05-07-2009, 16:41
ale po co ...
na wojne jedziesz?:)
te ekraniki naprawde ciezko jest porysowac, nawet jak dynda aparat na pasku i ociera sie ciągle o suwak ..
kompletnie nie dbam o ekranik, czy mi sie porysuje czy nie, wsuwam na scisk w torbe, ocieram o ciuchy i NIC. normalnie jak na złość zero rys.
moim zdaniem to totalnie zbędny wydatek, w dodatku ty przedstawiles to tak jakby to byla sprawa zycia lub smierci :)

Bert
05-07-2009, 18:33
Problem w tym ze po wyprawie do hiszpanii mam juz troche porysowany, wlasnie przez dyndanie na szyi, zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...

Krzychu
05-07-2009, 19:45
Problem w tym ze po wyprawie do hiszpanii mam juz troche porysowany, wlasnie przez dyndanie na szyi, zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...

I nie się już zdjęć robić ? Aparat do wyrzucenia ?

Bert
05-07-2009, 19:54
Nie tak dawno kupilem nowke skuter, za prawie 10tys, po tygodniu zaliczyl szlify (nozka zle postawiona) i caly bok porysowany. Jezdzic jezdzi ale jak to wyglada.... moze aparat to nie to samo, ale akurat psuje mi to humor jak patrze na takie rysy :) Nie zeby bylo ze jestem jakims maniakiem co komorki nosi w koszulkach, to nie, ale jakos wiekszy sentyment mam do aparatu...

jacapa
05-07-2009, 20:17
Jak kupiłem nówkę 40d to sobie od razu zamówiłem folię na wyświetlacz. Z przyklejaniem zeszło mi dłużej niż to używałem. Może taki szajs mi się trafił że nie mogłem patrzeć na to co robiło się z obrazem na wyświetlaczu. No i w efekcie mam od roku 40d bez ochrony , a wyświetlacz jest jak nowy.

Merauder
06-07-2009, 09:10
ale po co ...
na wojne jedziesz?:)
te ekraniki naprawde ciezko jest porysowac, nawet jak dynda aparat na pasku i ociera sie ciągle o suwak ..
kompletnie nie dbam o ekranik, czy mi sie porysuje czy nie, wsuwam na scisk w torbe, ocieram o ciuchy i NIC. normalnie jak na złość zero rys.
moim zdaniem to totalnie zbędny wydatek, w dodatku ty przedstawiles to tak jakby to byla sprawa zycia lub smierci :)
No widzisz,ja mam od grudnia 2008 450-tke i tez juz mam jedna ryse, ktora moze nie dziala mi na nerwy, ale jak bedzie ich wiecej to zacznie.. Body caly czas w plecaku foto tylko jak uzywam to poza. Zaluje, ze wczes niej nie kupilem

I nie jest to tylko kwestia komfortu psychicznego, ale tez kwestia pozniejszej odsprzedazy gdzie ludzie potem marudza, a bo to porysowane etc.

Nie rozumie po co te szydercze usmeichy, nie uzywasz to nie uzywaj, wyglos swoj poglad, a nie smiej sie z innych.

I nie się już zdjęć robić ? Aparat do wyrzucenia ?
Tak, auto tez jezdzi jak ma rysy, ale nie wkrurzaja cie one?

A co do tematu to poszukaj na allegro folii ochronnych nalepianych bezklejowo, tylko nie kuppuj najtanszych folii za 10 zl. Nie wiem jak do aparatow, ale do komorek dosc popularna i dobra (sam przetestowalem dwukrotnie) jest firma Brando.

Krzychu
06-07-2009, 09:23

Pudło maksymalne :) :) Od stycznia mam lekko pęknięty zderzak w prawie nowym samochodzie i za cholerę nie mogę się zebrać do naprawienia - właśnie dlatego że auto jeździ :) i to jeździ bardzo dobrze :) :)

Merauder
06-07-2009, 09:27
Pudło maksymalne :) :) Od stycznia mam lekko pęknięty zderzak w prawie nowym samochodzie i za cholerę nie mogę się zebrać do naprawienia - właśnie dlatego że auto jeździ :) i to jeździ bardzo dobrze :) :)
Dobrze tylko wez pod uwage, ze sa ludzie, ktorym to przeszkadza, nie kazdy musi miec takie same poglady, a wiec zadne pudlo.

Ponadto zobacz co zrobiliscie wraz z jednym przedmowca, zamiast w gole cos wniesc do tematu, pomoz koledze to trolujecie wysmiewajac sie z niego. Nie macie nic do powiedzenia w temacie to darujcie sobie zasmiecanie watku.

talarczyk
06-07-2009, 11:32
Chyba każdy się delikatnie uśmiecha widząc na ulicy 450-tke czy jakąś alfe (ma chyba jakiś uraz do sonego :P) z jakimiś śmiesznymi ochraniaczami na lcd (albo z uv-ką na kicie :D). Może spróbuj się nastawić, że im więcej rys tym sprzęt wygląda bardziej pro (ja chyba wziąłem sobie to z moją 400-tką za bardzo do serca - nie ma już muszli ocznej, odpadło od niej kilka gumek etc. :D).
Zresztą, ta szybka na lcd służy właśnie do ochrony wyświetlacza. Po co ochraniać coś co ma służyć do ochrony? btw, w serwisie za grosze mogą wymienić Ci tą szybke na nową :)

Ludzie, róbcie zdjęcia zamiast dyskutować o kolejnej rysie na swoim bmw ;-)

Zuro
06-07-2009, 13:37
Kup sobie szklaną osłonę na LCD przyklejaną na ekranik. Koszt niewiele większy niż folia i masz problem z głowy, np:

http://www.e-cyfrowe.pl/szklana-oslona-lcd-canon-450d-p-8456.html

http://www.sklep.fotoabc.com/?nav=0&poz=10&idtow=3,107,1171

Merauder
06-07-2009, 13:59
Chyba każdy się delikatnie uśmiecha widząc na ulicy 450-tke czy jakąś alfe (ma chyba jakiś uraz do sonego :P) z jakimiś śmiesznymi ochraniaczami na lcd (albo z uv-ką na kicie :D). Może spróbuj się nastawić, że im więcej rys tym sprzęt wygląda bardziej pro (ja chyba wziąłem sobie to z moją 400-tką za bardzo do serca - nie ma już muszli ocznej, odpadło od niej kilka gumek etc. :D).
Zresztą, ta szybka na lcd służy właśnie do ochrony wyświetlacza. Po co ochraniać coś co ma służyć do ochrony? btw, w serwisie za grosze mogą wymienić Ci tą szybke na nową :)

Ludzie, róbcie zdjęcia zamiast dyskutować o kolejnej rysie na swoim bmw ;-)
Kolejny, ktory tak szanuje poglady innych, ze az sie z nich smieje. Czy ktos kto uzywa jakichkolwiek oslon smieje z Ciebie, ze Ty ich nie uzywasz?

Kolejna wypowiedz nic nie wnoszaca do tematu i zasmiecajaca watek. Czy kolega sie pyta czy jest sens uzywania tego typu wynalazkow czy moze pyta o mozliwosc szybkiego zakupu i cos wartego polecenia?

talarczyk
06-07-2009, 15:54
Kolejny, ktory tak szanuje poglady innych, ze az sie z nich smieje. Czy ktos kto uzywa jakichkolwiek oslon smieje z Ciebie, ze Ty ich nie uzywasz?
Wg. mnie problem jest na tyle błahy, że nie ma sensu obrażać się to, że ktoś się z kogoś śmieje. Ale ok, z mojej strony EOOT.

sirlukas
06-07-2009, 16:33
Canon EOS 40D / EOS40D 40-D FX-ANTIREFLEX-PROTECTION Antireflective Screen Protector (http://www.amazon.co.uk/Canon-EOS40D-FX-ANTIREFLEX-PROTECTION-Antireflective-Protector/dp/B001KOGVEO/ref=sr_1_14?ie=UTF8&s=electronics&qid=1246890578&sr=8-14) - mam i polecam!

canis_lupus
06-07-2009, 19:25
btw, w serwisie za grosze mogą wymienić Ci tą szybke na nową :)

190zł + przesyłka. Ze swojej strony tylko dodam że widziałem 500D ppo upadku torby z aparatem z laptopa - czyli jakiś 8cm. Sturlała sie po prostu. Szybka od LCD poszła w drzazgi. Polecam takie szklane naklejane. Nic nie widac że masz jakąś ochronę.

Merauder
06-07-2009, 20:00
Wg. mnie problem jest na tyle błahy, że nie ma sensu obrażać się to, że ktoś się z kogoś śmieje. Ale ok, z mojej strony EOOT.
Ale kto tu sie obraza, nie przesadzasz? Poprostu zamiast powiedziec cos sensownego i pomoc koledze wysmiewales w ogole sens stosowania takiej oslony, gdzie on sie nie pytal nawet czy jest sens czy nie tylko prosil o rade, gdzie mozna kupic.

Dla mnie tez EOT tyle tylko, ze coraz wiecej takiego trolowania sie spotyka na forach, byle cos napisac, a czy to w ogole cos wniesie do watku nieistotne.

LISU
06-07-2009, 20:28
zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...

to miales jakis niefart, mi żadne guziki nie porysowały ekranu, suwak tez nie, a generalnie nie pieszcze sie z aparatem bo on jest od tego zeby robic zdjecia a nie ladnie wygladac. zwlaszcza ze jakakolwiek rysa nie jest przeciez widoczna po włączeniu ekranika. chyba ze jakimś dłutem sie zaharata to moze :]
no ale ok .. co kto lubi. :]
dla mnie to po prostu zbędne machinacje, rownie dobrze mozesz kupic sobie zbroje gumową bo przeciez jak ci upadnie albo ktos stuknie..
swoją droga fajnei wygladają aparaty w tych zbrojach :)

ale tez kwestia pozniejszej odsprzedazy gdzie ludzie potem marudza, a bo to porysowane etc.
.

no to akurat jest jakiś argument. dla estetów i onanistów :]
ale jest.

Nie rozumie po co te szydercze usmeichy, nie uzywasz to nie uzywaj, wyglos swoj poglad, a nie smiej sie z innych.
.

ale o czym ty mowisz człowieku. jakie śmiej,. komuś innemu też zarzuciłeś ze wyśmiał mimo ze tylko wyraził swoje zdanie. nie dopowiadaj sobie, bo nie było żadnych 'szyderczych uśmiechow'.

.

jak ktoś kupuje auto do oglądania nie jezdzenia to moze i go wkurzają.
póki cos nie umozliwia lub nie utrudnia mi robienia zdjec nie widze powopdu zeby sie tym przejmowac. kolega miał malutką ryskę na szkle obiektywu. ojeeeej ile on sie napłakał ze niby JAK TO WYGLĄDA. no jak? kto mu tam zagląda i sie przygląda? na zdjeciach tego nei było widac NIC A NIC. ale wielki lament bo popsute i do niczego sie nie nadaje.
no błagam..

kurde czasami niektorzy z was zachowują sie tak jakby w ogole najlepiej zeby aparat lezal w szklanej gablotce i nikt go nie dotykal po odcisk zostawi albo plamke.
ja rozumiem ze trzeba dbać ale wszystko z umiarem i pienienie sie ze ktos wysmiewa folijki to jakiś przesadyzm.
chcesz to sobie naklejaj, na 99% za godzine odkleisz i tak.
ja nie naklejam i piszę co o tym myślę.
można sie zgadzac z tym lub nie, po to jest forum zeby kolega z problemem pozbierał sobie opinie i sam podjął decyzje czy warto jednak zawracac sobie głowe takimi pierdołami.
jesli kupi mimo kilku konkretnych 'odradzen' to znaczy ze jest mu to faktycznei potrzebne i będzie miał spokoj. psychiczny tez.
jesli nie to nie.
w czym problem.

Merauder
06-07-2009, 20:58
Jak ktos lubi jak sprzet za pare k wyglada jak pol **** za krzaka to niech nawet ora nim po kamieniach, ktos dba to kupuje folie itp Osobiscie lubie dbac o wszystkie rzeczy, ktore mam i cieszy mnie widok jak sprzet wyglada jak nowka nawet po kilku latach uzytkowania. Widze tez sprzety znajomych, ktore po 3 miesiacach wygladaja gorzej niz moj po 2 latach. Ludzie sprzet fotograficzny to nie krysztal, ale tez i nie wiertarka.

Powracajac do sedna, to popatrz co Ty napisales w pierwszym swoim poscie tutaj, gosc pytal o to gdzie szybko mozna kupic jakis dobry ochraniacz na LCD, a Ty mu trujesz o sensie jego uzytkowania. Czytaj ze zrozumieniem, on nie pytal o sens uzytkowania.

Dla mnie EOT.

LISU
08-07-2009, 14:53
no napisał, napisał również tak jakby był w mega desparacji bo jak nie kupi tej ochronki to nie bedzie mógł pojechać na wycieczke i zabrac aparatu bo sie popsuje ... ;)
i jakie pol **** zza krzaka. jak sie dba i normalnie uzytkuje to żadne ochraniacze nie są potrzebne. równie dobrze można sie spierać czy nakręcać filtr UV 'bo szkło mi sie porysuje lub pęknie jak przywale.'
:]