Czy ktos wie gdzie moge kupic protektor na LCD do 450D w okolicach Bielska-Białej i Pszczyny (górny sląsk) ? Wypadl mi nagly wyjazd za 3 dni i nie jestem w stanie kupic nic wysylkowo a musze zabezpieczyc moj aparat przed wyjazdem.
Czy ktos wie gdzie moge kupic protektor na LCD do 450D w okolicach Bielska-Białej i Pszczyny (górny sląsk) ? Wypadl mi nagly wyjazd za 3 dni i nie jestem w stanie kupic nic wysylkowo a musze zabezpieczyc moj aparat przed wyjazdem.
ale po co ...
na wojne jedziesz?
te ekraniki naprawde ciezko jest porysowac, nawet jak dynda aparat na pasku i ociera sie ciągle o suwak ..
kompletnie nie dbam o ekranik, czy mi sie porysuje czy nie, wsuwam na scisk w torbe, ocieram o ciuchy i NIC. normalnie jak na złość zero rys.
moim zdaniem to totalnie zbędny wydatek, w dodatku ty przedstawiles to tak jakby to byla sprawa zycia lub smierci![]()
"Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
Fotoblog (:
Problem w tym ze po wyprawie do hiszpanii mam juz troche porysowany, wlasnie przez dyndanie na szyi, zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...
Nie tak dawno kupilem nowke skuter, za prawie 10tys, po tygodniu zaliczyl szlify (nozka zle postawiona) i caly bok porysowany. Jezdzic jezdzi ale jak to wyglada.... moze aparat to nie to samo, ale akurat psuje mi to humor jak patrze na takie rysyNie zeby bylo ze jestem jakims maniakiem co komorki nosi w koszulkach, to nie, ale jakos wiekszy sentyment mam do aparatu...
Jak kupiłem nówkę 40d to sobie od razu zamówiłem folię na wyświetlacz. Z przyklejaniem zeszło mi dłużej niż to używałem. Może taki szajs mi się trafił że nie mogłem patrzeć na to co robiło się z obrazem na wyświetlaczu. No i w efekcie mam od roku 40d bez ochrony , a wyświetlacz jest jak nowy.
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro
No widzisz,ja mam od grudnia 2008 450-tke i tez juz mam jedna ryse, ktora moze nie dziala mi na nerwy, ale jak bedzie ich wiecej to zacznie.. Body caly czas w plecaku foto tylko jak uzywam to poza. Zaluje, ze wczes niej nie kupilem
I nie jest to tylko kwestia komfortu psychicznego, ale tez kwestia pozniejszej odsprzedazy gdzie ludzie potem marudza, a bo to porysowane etc.
Nie rozumie po co te szydercze usmeichy, nie uzywasz to nie uzywaj, wyglos swoj poglad, a nie smiej sie z innych.
Tak, auto tez jezdzi jak ma rysy, ale nie wkrurzaja cie one?
A co do tematu to poszukaj na allegro folii ochronnych nalepianych bezklejowo, tylko nie kuppuj najtanszych folii za 10 zl. Nie wiem jak do aparatow, ale do komorek dosc popularna i dobra (sam przetestowalem dwukrotnie) jest firma Brando.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 06-07-2009 o 09:16
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Dobrze tylko wez pod uwage, ze sa ludzie, ktorym to przeszkadza, nie kazdy musi miec takie same poglady, a wiec zadne pudlo.
Ponadto zobacz co zrobiliscie wraz z jednym przedmowca, zamiast w gole cos wniesc do tematu, pomoz koledze to trolujecie wysmiewajac sie z niego. Nie macie nic do powiedzenia w temacie to darujcie sobie zasmiecanie watku.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Chyba każdy się delikatnie uśmiecha widząc na ulicy 450-tke czy jakąś alfe (ma chyba jakiś uraz do sonego :P) z jakimiś śmiesznymi ochraniaczami na lcd (albo z uv-ką na kicie). Może spróbuj się nastawić, że im więcej rys tym sprzęt wygląda bardziej pro (ja chyba wziąłem sobie to z moją 400-tką za bardzo do serca - nie ma już muszli ocznej, odpadło od niej kilka gumek etc.
).
Zresztą, ta szybka na lcd służy właśnie do ochrony wyświetlacza. Po co ochraniać coś co ma służyć do ochrony? btw, w serwisie za grosze mogą wymienić Ci tą szybke na nową
Ludzie, róbcie zdjęcia zamiast dyskutować o kolejnej rysie na swoim bmw ;-)