PDA

Zobacz pełną wersję : Zestaw fotograficzny - studio niskim kosztem

yakuza
05-06-2009, 00:00
Witam,
powoli zaczynam myśleć o spróbowaniu sił robienia zdjęć wewnątrz (zdjęcia osób), obecnie odkładam na sprzęt. Proszę o poradę co w tym zestawie jest ok, co nie pasuje, ewentualnie podać jakieś lepsze zamienniki w podobnej lub lepszej cenie oraz napisać czego brakuje, bardzo ważna jest dla mnie cena - student :) sprzęt wybierałem w funsports (jedynie lampę Di622 kupię na miejscu w FJ - po doliczeniu kosztów przesyłki do najniższej oferty jaką znalazłem w sklepie internetowym wychodzi podobnie, a w sklepie mogę sprzęt sprawdzić ).

Oto lista całego sprzętu:
Nissin Speedlite Di622 (praktyczna bo można zabrać na sesję w plenerze i ma wbudowaną fotocelę więc nie trzeba w studio przewodów) = około 550 zł
2 komplety akumulatorów do lampy + ładowarka = 100 zł
Lampa studyjna CY300K = 550 zł
5 klipsów (do zamocowania tła) = 50 zł
Parasolka srebrna z czaszą białą 90cm x 2 szt = 50 zł
Parasolka transparentna 101cm = 25 zł
Softbox 60x90 = 100 zł
Statyw W806 x 2 szt = 150 zł
Tło polipropylenowe szerokie 2,75m x 2szt. (białe + czarne) = 70 zł
Zestaw zawieszenia teł W901 szer 2,95m = 240 zł
koszt całości to 1885 zł

to zestaw który zamierzam kompletować.
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam

Vitez
05-06-2009, 10:02
Masz wszystko rozpisane, włącznie z cenami co do złotówki, czyli sklep(y) też już namierzony, czyli na forum potrzebujesz tylko poklepania po plecach by w razie gdyby się nie spodobało mieć wymówkę "a bo na forum mi tak poradzili" :roll: .

Mając tak konkretnie rozpisane potrzeby i zestaw jaki kupujesz... naprawdę nie mam pojęcia jakich rad oczekujesz.

yakuza
05-06-2009, 12:11
Chodzi mi głównie o to czy jest coś lepszego w podobnej cenie i czy nie zapomniałem o niczym lub czy coś z tego jest nie potrzebne.
co do słów:
"w razie gdyby się nie spodobało mieć wymówkę "a bo na forum mi tak poradzili" ."
takie słowa napewno nie padną z mojej strony, wkońcu sprzęt kupuję ja z wszystkimi tego konsekwencjami, a was proszę jedynie o porady, za które będę bardzo wdzięczny :)
zestawu jeszcze nie kupuję, przed zakupem wolę spytać osoby które mają doświadczenie w takiej fotografii i skorzystać z ich wiedzy.