yakuza
05-06-2009, 00:00
Witam,
powoli zaczynam myśleć o spróbowaniu sił robienia zdjęć wewnątrz (zdjęcia osób), obecnie odkładam na sprzęt. Proszę o poradę co w tym zestawie jest ok, co nie pasuje, ewentualnie podać jakieś lepsze zamienniki w podobnej lub lepszej cenie oraz napisać czego brakuje, bardzo ważna jest dla mnie cena - student :) sprzęt wybierałem w funsports (jedynie lampę Di622 kupię na miejscu w FJ - po doliczeniu kosztów przesyłki do najniższej oferty jaką znalazłem w sklepie internetowym wychodzi podobnie, a w sklepie mogę sprzęt sprawdzić ).
Oto lista całego sprzętu:
Nissin Speedlite Di622 (praktyczna bo można zabrać na sesję w plenerze i ma wbudowaną fotocelę więc nie trzeba w studio przewodów) = około 550 zł
2 komplety akumulatorów do lampy + ładowarka = 100 zł
Lampa studyjna CY300K = 550 zł
5 klipsów (do zamocowania tła) = 50 zł
Parasolka srebrna z czaszą białą 90cm x 2 szt = 50 zł
Parasolka transparentna 101cm = 25 zł
Softbox 60x90 = 100 zł
Statyw W806 x 2 szt = 150 zł
Tło polipropylenowe szerokie 2,75m x 2szt. (białe + czarne) = 70 zł
Zestaw zawieszenia teł W901 szer 2,95m = 240 zł
koszt całości to 1885 zł
to zestaw który zamierzam kompletować.
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam
powoli zaczynam myśleć o spróbowaniu sił robienia zdjęć wewnątrz (zdjęcia osób), obecnie odkładam na sprzęt. Proszę o poradę co w tym zestawie jest ok, co nie pasuje, ewentualnie podać jakieś lepsze zamienniki w podobnej lub lepszej cenie oraz napisać czego brakuje, bardzo ważna jest dla mnie cena - student :) sprzęt wybierałem w funsports (jedynie lampę Di622 kupię na miejscu w FJ - po doliczeniu kosztów przesyłki do najniższej oferty jaką znalazłem w sklepie internetowym wychodzi podobnie, a w sklepie mogę sprzęt sprawdzić ).
Oto lista całego sprzętu:
Nissin Speedlite Di622 (praktyczna bo można zabrać na sesję w plenerze i ma wbudowaną fotocelę więc nie trzeba w studio przewodów) = około 550 zł
2 komplety akumulatorów do lampy + ładowarka = 100 zł
Lampa studyjna CY300K = 550 zł
5 klipsów (do zamocowania tła) = 50 zł
Parasolka srebrna z czaszą białą 90cm x 2 szt = 50 zł
Parasolka transparentna 101cm = 25 zł
Softbox 60x90 = 100 zł
Statyw W806 x 2 szt = 150 zł
Tło polipropylenowe szerokie 2,75m x 2szt. (białe + czarne) = 70 zł
Zestaw zawieszenia teł W901 szer 2,95m = 240 zł
koszt całości to 1885 zł
to zestaw który zamierzam kompletować.
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.