Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Zestaw fotograficzny - studio niskim kosztem

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie Zestaw fotograficzny - studio niskim kosztem

Witam,
    powoli zaczynam myśleć o spróbowaniu sił robienia zdjęć wewnątrz (zdjęcia osób), obecnie odkładam na sprzęt. Proszę o poradę co w tym zestawie jest ok, co nie pasuje, ewentualnie podać jakieś lepsze zamienniki w podobnej lub lepszej cenie oraz napisać czego brakuje, bardzo ważna jest dla mnie cena - student sprzęt wybierałem w funsports (jedynie lampę Di622 kupię na miejscu w FJ - po doliczeniu kosztów przesyłki do najniższej oferty jaką znalazłem w sklepie internetowym wychodzi podobnie, a w sklepie mogę sprzęt sprawdzić ).

Oto lista całego sprzętu:
    Nissin Speedlite Di622 (praktyczna bo można zabrać na sesję w plenerze i ma wbudowaną fotocelę więc nie trzeba w studio przewodów) = około 550 zł
    2 komplety akumulatorów do lampy + ładowarka = 100 zł
    Lampa studyjna CY300K = 550 zł
    5 klipsów (do zamocowania tła) = 50 zł
    Parasolka srebrna z czaszą białą 90cm x 2 szt = 50 zł
    Parasolka transparentna 101cm = 25 zł
    Softbox 60x90 = 100 zł
    Statyw W806 x 2 szt = 150 zł
    Tło polipropylenowe szerokie 2,75m x 2szt. (białe + czarne) = 70 zł
    Zestaw zawieszenia teł W901 szer 2,95m = 240 zł
    koszt całości to 1885 zł

to zestaw który zamierzam kompletować.
    Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.
    pozdrawiam

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Masz wszystko rozpisane, włącznie z cenami co do złotówki, czyli sklep(y) też już namierzony, czyli na forum potrzebujesz tylko poklepania po plecach by w razie gdyby się nie spodobało mieć wymówkę "a bo na forum mi tak poradzili" .

Mając tak konkretnie rozpisane potrzeby i zestaw jaki kupujesz... naprawdę nie mam pojęcia jakich rad oczekujesz.

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

Chodzi mi głównie o to czy jest coś lepszego w podobnej cenie i czy nie zapomniałem o niczym lub czy coś z tego jest nie potrzebne.
    co do słów:
    "w razie gdyby się nie spodobało mieć wymówkę "a bo na forum mi tak poradzili" ."
    takie słowa napewno nie padną z mojej strony, wkońcu sprzęt kupuję ja z wszystkimi tego konsekwencjami, a was proszę jedynie o porady, za które będę bardzo wdzięczny
    zestawu jeszcze nie kupuję, przed zakupem wolę spytać osoby które mają doświadczenie w takiej fotografii i skorzystać z ich wiedzy.

Uprawnienia umieszczania postów