Zobacz pełną wersję : [Genesis] Pierwsze proby - 1967 Shelby GT-500KR
Witam.
Jestem nowym uzytkownikiem tego forum jak i swiezym fotografem. Jeszcze kompletuje moj sprzet wiec narazie pstrykam to co moge i czym moge =]
Dzis chcialbym poddac waszej ocenie i konstruktywnej krytyce fotke 1967 Shelby GT-500KR. Zdjecie wykonane 450d, kitem na statywie.
Za wszystkie rady, podpowiedzi i nagany z gory dziekuje.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img20.imageshack.us/img20/8581/shelbyt.jpg)
Jedno jest pewnie - tego kto zrobił to coś temu samochodowi powinni co najmniej powiesić...
prosilem o krytyke - nie o lincz ;]
prosilem o krytyke - nie o lincz ;]
Mi oczywiście nie chodziło o zdjęcie, chyba że to Ty tak skrzywdziłeś tego Mustanga...
Co do zdjęcia - jakościowo wygląda nie najlepiej - najprawdopodobniej z powodu nieumiejętnego resizu / obróbki. Do mnie osobiście zdjęcia samochodów w studiu średnio trafiają, światło też jest takie sobie. Osobiście mi się nie podoba.
nie o zdęcie...? wiec o co?
Co do światła - dzienne z okna =] nie mam narazie nic innego pod ręką - przeprowadzka, wszystko w pudelkach.
Co do resizu/obróbki - uczę się zarówno pstrykać jak i softu.
Jedno jest pewnie - tego kto zrobił to coś temu samochodowi powinni co najmniej powiesić...
To chyba jest miniaturka? Przy takich kołach to by raczej nie miało prawa się poruszać...
A mnie sie cos widzi, ze to render.
:D
To jest auto w skali =] czyt. zabawka.
szpinczyk
01-06-2009, 10:12
To chyba jest miniaturka? Przy takich kołach to by raczej nie miało prawa się poruszać...
Ma prawo jeździć....... Przyjrzyj się uważnie , troch strach ale da rade , most siedzi tak nisko że pierwsza lepsza dziura i bum......
Dilbercik
01-06-2009, 10:24
przecie to "resorak" mini zabawka znaczy :)
To jest model w skali 1:18. Jezdzi choc ma sluzyc jako dekoracja ;-)
To jest model w skali 1:18. Jezdzi choc ma sluzyc jako dekoracja ;-)
No dobra - to zmienia sprawę bo się zajeżyłem że ktoś coś takiego zrobił Mustangowi - a że miałem (w zasadzie mam regularnie) okazję jeździć Mustangiem z 67roku (tylko nie Shelby) więc podchodzę do tego nieco emocjonalnie ;-)
nie ma problemu ;-) wrocmy wiec do fotki - co poprawic, nad czym popracowac
nie ma problemu ;-) wrocmy wiec do fotki - co poprawic, nad czym popracowac
Światłem - przede wszystkim, szczególnie że robisz w warunkach w których możesz je całkowicie kontrolować.
Przód auta wyszedł z głębi ostrości, a tak raczej w tym wypadku nie powinno być.
Ma prawo jeździć....... Przyjrzyj się uważnie , troch strach ale da rade , most siedzi tak nisko że pierwsza lepsza dziura i bum......
To pomyśl teraz jak to miałoby skręcać ;-)
Przód auta wyszedł z głębi ostrości, a tak raczej w tym wypadku nie powinno być.
Tylko że przy takiej skali może być ciężko utrzymać całość w ostrości. Może braknąć przesłony ;-) ... Tzn da się, ale trzeba by użyć kompakta.