Zobacz pełną wersję : CompactFlash SanDisk / ULTRA II 2.0 GB
Mam pytanie czy karta CompactFlash SanDisk / ULTRA II 2.0 GB będzie współpracować z Canonem 300D, tzn czy aparat ja poprawnie rozpozna wielkość??
ja mam taką w 350D i sprawuje się świetnie, z tego co czytałem o 300 - też nie powinno być żadnych problemów
tylko po co Sandisk Ultra to trabanta? przeciez za 1,5x mniejsza cene mozna kupic zupelnie dobra karte 2 GB, z ktora wydajnosc bedzie praktycznie taka sama :/
Jest to dośc duzy wydatek a nie chcial bym potem kombinować jeśli by byla niedobra.
tylko po co Sandisk Ultra to trabanta? przeciez za 1,5x mniejsza cene mozna kupic zupelnie dobra karte 2 GB, z ktora wydajnosc bedzie praktycznie taka sama :/
Ten sandisk jest w cenie 400pln :) a są tańsze???
Robert P.
10-08-2005, 14:32
Zobacz tutaj http://www.allegro.pl/showcat.php?id=8904
wycofuje uwage :-)
cholera, tez bym sobie kupil :D tylko ze mnie 1GB wystarczy, a dokladac mi sie nie chce
Mozesz podac jakiegos linka do SanDiska Ultra II 2GB w tej cenie? Bo na Allegro jakos nie chca byc tansze niz 599,99 zl :roll:
przy zdjęciach seryjnych jest różnica, oczywiście jeśli ktoś z nich korzysta
Mozesz podac jakiegos linka do SanDiska Ultra II 2GB w tej cenie? Bo na Allegro jakos nie chca byc tansze niz 599,99 zl :roll:
kupuje od kolegi z Niemiec popytam może da rade jeszcze dla Ciebie nie wiem czemu taka cena (mogę sie tylko domyslac:)
kupuje od kolegi z Niemiec popytam może da rade jeszcze dla Ciebie nie wiem czemu taka cena (mogę sie tylko domyslac:)
Nie zawracaj sobie glowy, tak tylko z ciekawosci sie pytalem. I podobnie jak ty - tez moge sie tylko domyslac ;-)
...ktora wydajnosc bedzie praktycznie taka sama :/Nie masz racji. Różnica jest - szczególnie przy zdjęciach seryjnych i RAW-ach.
Nie masz racji. Różnica jest - szczególnie przy zdjęciach seryjnych i RAW-ach.
to ze przy zdjeciach seryjnych roznica jest bardziej zauwazalna, jest raczej oczywiste.
pytanie tylko: czy (w normalnym przypadku, nie 400zl za 2GB) warto kupowac Ultre II za 1,5 ceny innej karty? jesli ta roznica jest w praktyce niewielka?
ostatnio zniknely z Allegro karty IMRO (o ile wiem oem-owe Kingstony). znakomitej wydajnosci w 10D/300D i o bardzo przyjemnej cenie. MSZ, dokladanie grubej kasy mija sie w tym przypadku z celem. za epsilonowy przyrost wydajnosci nie mam zwyczaju placic grubych pieniedzy.
pytanie tylko: czy (w normalnym przypadku, nie 400zl za 2GB) warto kupowac Ultre II za 1,5 ceny innej karty? jesli ta roznica jest w praktyce niewielka? Niewielka? Dyskutowałbym. Odczuwalna na pewno. http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-6425
Niewielka? Dyskutowałbym. Odczuwalna na pewno. http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-6425
no dobra... powiem tak: jak zrobie serie zdjec w RAW-ach dzieciakowi w przedszkolu i bede chcial od razu pokazac na LSD jak "wyszedl", to z jakakolwiek karta 10D/300D sie zesr... i bede musial na zapis kilka sekund czekac. czy to bedzie 10 sekund czy 12 to nie jest jakas wielka roznica. przy ograniczeniach aparatu roznice miedzy kartami sa odczuwalne, ale w praktyce nadal jest wolno. ot i tyle.
plusy szybkiej karty to: szybsze zgrywanie w Image Banku i wiekszy zapas na przyszlosc. jestem wlasnie przed zakupem CF 1GB i na pewno doplace 15zl do Kingstona szybkiego (bo tyle wynosi aktualnie roznica), zamiast zwyklego. ale gdyby ta roznica wynosila wiecej niz jakies 30zl to na prawde nie robilbym sobie zachodu :)
co oczywiscie jest moim indywidualnym wyborem. jesli ktos uwaza, ze warto dolozyc za nawet taki, kilkuprocentowy przyrost wydajnosci, to dlaczego nie. ja nie potrzebuje. ja na pewno do 10D nie kupilbym Sandiska Ultra II 1GB za 300zl, jesli niebieski Kingston za 240zl daje mi praktycznie to samo.