PDA

Zobacz pełną wersję : [Gdańsk] Photo Day 5.0 na Politechni Gdańskiej

lstafiej
12-05-2009, 22:42
Kolejny trójmiejski Photo Day, czyli otwarty plener dla każdego. Tym razem w kampusie Politechniki Gdańskiej.

Spotykamy się w sobotę (16 maja) o godz. 12 przed Gmachem Głównym PG (Gdańsk Wrzeszcz, ul. Narutowicza 11/12) i do upadłego fotografujemy zakamarki kampusu, budynki i ich wnętrza oraz... studentów, jeśli się jacyś trafią:)

Cel - stworzyć największą jaka dotąd powstała galerię gdańskiej Polibudy.

Bieżące informacje -> TUTAJ http://www.mmtrojmiasto.pl/meeting/4272/Photo+Day+5.0+na+Politechnice+Gda%C5%84skiej.html]TUTAJ[/url]

Elgi
13-05-2009, 19:00
Ciekawy jestem jak to wszystko będzie zorganizowane, czy pozwolą przechadzać się po laboratoriach i miejscach niedostępnych dla przeciętnego Kowalskiego? (wątpię w to!)
Widziałem wpis naszego znajomego "robgr85" na MMtrójmiasto, niestety jak na razie bez odzewu :)
cyt. "będą nam udostępnione różne laboratoria itp. pomieszczenia niedostępne dla przeciętniaka odwiedzającego PG?"

robgr85
13-05-2009, 19:30
Ciekawy jestem jak to wszystko będzie zorganizowane, czy pozwolą przechadzać się po laboratoriach i miejscach niedostępnych dla przeciętnego Kowalskiego? (wątpię w to!)
Widziałem wpis naszego znajomego "robgr85" na MMtrójmiasto, niestety jak na razie bez odzewu :)
cyt. "będą nam udostępnione różne laboratoria itp. pomieszczenia niedostępne dla przeciętniaka odwiedzającego PG?"

zapytałem przez gg Anetę z MMki, powiedziała że do jutra postara się odpowiedzieć. Jeśli nie będzie wstępu do pracowni pracowników itp miejsc to raczej nie będzie mi się spieszyło na tego foto-deja.

Elgi
14-05-2009, 00:20
Gdyby tak, zorganizować się i zapytać „MMtrojmiasto” żeby zrobił wyjątek dla grupy z „CB” na zwiedzanie naprawdę zakamarków PG. Wiem to z autopsji, miałem kilka lat, żeby poznać co i gdzie się wyprawia. Niektóre laboratoria naprawdę wyglądają świetnie.
„robgr85”, wspomniał, że ma kontakt przez gg do Anety.
Możemy poprosić ”Anetę” o opinie w tej sprawie, ewentualnie przekierowanie do osoby, która może powiedzieć więcej na ten temat.
Nie raz się spotykaliśmy, nigdy nie brakowało chętnych na wspólne wypady plenerowe. Podczas ostatniego PD w Letnicy/Letniewie - (sam już nie wiem), byliśmy chyba najbardziej opstrykaną grupą :)

Tezet-gdynia
14-05-2009, 03:11
Jesli pogoda dopisz i nie bede mial nic innego do roboty, to dlaczego by nie ;) Jesli laborki edzie mozna zwiedzic to co jak co ale trzeba zaopatrzec sie w jakies fartuchy i porobic ciekawe sesje :) Pare pomyslow na pewno by sie znalazlo bo sam pare pomyslow mam ;)

japrzepraszam
14-05-2009, 17:01
tak jak mówicie, byle ochłapami nam nie zamydlą oczu. Wątpię, by dali nam wejść, do zamkniętych pomiesczeń,bo raczej nie grzeszą pomysłową organizacją, ale jak choć parę miejscówek co ciekawszych udostępnią to też się pojawię.

robgr85
14-05-2009, 21:13
jeden z redaktorów odpowiedział na mój komentarz na stronie mmtrojmiasto

http://www.mmtrojmiasto.pl/meeting/4272/Photo+Day+5.0+na+Politechnice+Gda%C5%84skiej.html
Będą udostępnione pracownie - jednak więcej szczegółów jeszcze dzisiaj wieczorem :)

Pozdr.

Tezet-gdynia
14-05-2009, 23:43
Mnie niestety nie bedzie, bawcie sie dobrze ;)

robgr85
15-05-2009, 09:50
dostałem odpowiedź od Anety, niestety nie jest powiedziane do jakich pracowni będziemy mieli dostęp, a do jakich nie - część na pewno będziemy mogli odwiedzić, jednak niektóre (nie do końca wiadomo które) będą zamknięte.

michal.wrobel
15-05-2009, 11:45
Witam serdecznie. Bardzo dobry pomysł na plener ale akurat w sobotę na PG może być trochę tłoczno. Z jednej strony to wada bo na pewno nie wszędzie będzie można wejść, za to z drugiej będzie możliwość fotografowania (oprócz architektury) Lecha Wałęsy, Jana Kozłowskiego, Jerzego Stuhra.

Otóż właśnie w sobotę odbywa się tam III POMORSKI KONGRES OBYWATELSKI "Razem wobec kryzysu i przyszłości" (od 9 - 17).

pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia

robgr85
15-05-2009, 15:03
Witam serdecznie. Bardzo dobry pomysł na plener ale akurat w sobotę na PG może być trochę tłoczno. Z jednej strony to wada bo na pewno nie wszędzie będzie można wejść, za to z drugiej będzie możliwość fotografowania (oprócz architektury) Lecha Wałęsy, Jana Kozłowskiego, Jerzego Stuhra.

no tak, będzie tłoczno, też uważam że fajnie by było gdyby można takiego fotodeja zorganizować np w wakacje - wszystko wyszłoby dużo bardziej kameralnie. Dzięki za Cynk odnośnie znanych osobistości - ale czy będzie łatwy dostęp do nich? Czy ten kongres nie jest przypadkiem imprezą zamkniętą?

robgr85
16-05-2009, 08:05
ktoś prócz mnie z forum idzie?

pomidor30
16-05-2009, 10:34
ktoś prócz mnie z forum idzie?

witam wszyskich forumowiczów cb ja wybiore się z dziećmi ,pozdrawiam i do zobaczenia

Tezet-gdynia
17-05-2009, 16:09
Wkoncu ktos byl ? Bylo cos ciekawego ? Jakies zdjecia ? ;)

robgr85
17-05-2009, 19:27
Wkoncu ktos byl ? Bylo cos ciekawego ? Jakies zdjecia ? ;)

Ja byłem, był też pomidor30 - na początku go nie rozpoznałem, dopiero pod koniec wymieniliśmy kilka zdań.

Jeszcze zdjęć nie obrobiłem, dziś byłem na ME w Motocrossie (sidecar i quad) [za wywołanie tych RAW'ów zabieram się priorytetowo]. Nie wiem czy coś wrzucę na forum, bo szczerze mówiąc był to najsłabszy PhotoDay na jakim byłem, mieliśmy dostęp do jednego lab (bardzo małego) chemicznego, oraz takiego bardziej fizycznego (chyba, ale też w budynku chemii). Byliśmy w salach 5** architektury przeznaczonych dla malarzy czy jakoś tak :P Świetne, miękkie światło tam panowało [za sprawą mlecznych szyb pod kątem 45st na całej długości pomieszczenia] - dziwię się trochę że kilku fotodejowców usilnie pomagało sobie tam fleszem :)

Potem jakoś odbiłem od grupy w budynku AiE i potem już nie znalazłem - niby mieli ruszyć na ETI, pewnie ruszyli ale beze mnie.

michal.wrobel
18-05-2009, 15:03
Była całkiem spora grupka.
Miła atmosfera wynagrodziła chyba kiepską pogodę i brak dostępu do wielu miejsc.

pozdrawiam