Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak wyglada przecietny fotograf :)

fotomuka
07-08-2005, 22:34
jak sie Wam wydaje jak wyglada przecietny fotograf?...
Takie pytanie nasuelo mi sie dzisiaj nie wiem skad:P
jak dla mnie krotko sciete wlosy, najlepiej szare albo troche siwe, cos jak Vitez <bez obrazy;P> - juz chyba z 8miu takich widzialem...

DoMiNiQuE
07-08-2005, 22:37
jak dla mnie krotko sciete wlosy, najlepiej szare albo troche siwe

Ja mam czarne i w dodatku dlugie - jupi nie jestem przecietny :mrgreen:

btw dziwne masz problemy :rolleyes:

Tomasz Golinski
07-08-2005, 22:40
poogladaj awatarki i usrednij

fotomuka
07-08-2005, 22:56
:) tja... ale to jest właśnie moje uśrednienie:) taki jak napisałem... :) hehe
a problem no... to jest problem zdecydowanie natury egzystencjalnej:P

sal
07-08-2005, 23:02
jak sie Wam wydaje jak wyglada przecietny fotograf?...... Jak Azjata.

asterix
07-08-2005, 23:08
jak A. Lepper

fotomuka
07-08-2005, 23:15
ej z tym lepperem to przegiąłeś ;)
ciekawe czy widziałeś jego zdjęcie z woja albo z całą rodzinką;P napewno byś tak nie napisałe gdybyś widział:)

akustyk
07-08-2005, 23:16
jednak mozna wygrac konkurs o najglupszy watek z tym o to: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4689

nie masz innych problemow?

Tomasz Golinski
07-08-2005, 23:19
hmm. z awatarkow mozna tez dowiedziec sie, jak wyglada przecietne dziecko fotografa :roll:

kavoo
07-08-2005, 23:22
Sorry za OT, ale musze...

Fotomuka - czy moglbys jakos poprawic swojego siga, zeby nie zlewal sie z trescia twoich postow? Nie mowie, ze jest za dlugi (mimo, ze czesto posty wyraznie krotsze piszesz ;-)), ale dobrze by bylo dac go jakas mniejsza czcionka, moze dac inny kolor itp.
W tej chwili zamiast automatycznie skierowac wzrok na tresc posta czlowiek najpierw sie zastanawia przez chwile - "o czym on pisze - o np. problemie zdecydowanie natury egzystencjalnej czy o tym, ze Bog stworzyl 1Dsmk2?" ;-)

fotomuka
07-08-2005, 23:28
spoko, nie ma sprawy kavoo,

tomasz:D aleś mi pojechał po ambicji hehe:D:D stare dobre zdjęcie w peruce z musiacalu grease:) to ja Ci powiem że mógłbyś trochę mniej przenikliwy wzrok mieć na tym avatarku;)

Tomasz Golinski
07-08-2005, 23:35
ale mi nie chodzilo o ciebie, tylko o zwyczaj, ze faceci wklejaja sobie zdjecia wlasnych dzieci.

zabol
07-08-2005, 23:39
a ja mam w awatarku drzewo :P

fotomuka
07-08-2005, 23:44
a no to przepraszam, zwracam honor, bije sie w pierś...
wzrok bardzo stylowy masz na avatarku:D

a z tymi dziecmi no to true.
czasami tez sa panienki fotografow <zony kochanki etc>

Tomasz Golinski
07-08-2005, 23:52
no, i zwierzeta :twisted:

sal
08-08-2005, 00:43
no, i zwierzeta :twisted:Z ciekawości - masz jakiś problem egzystencjonalny z tymi avatarami? Bo chyba nie ma żadnego obowiązku wstawiania tam własnego zdjęcia?

Tomasz Golinski
08-08-2005, 00:51
Ba, ten cały wątek to jeden wielki problem egzystencjalny :twisted:

asterix
08-08-2005, 00:56
a ja w avku mam cos tak glebokiego ze wasze plytkie i krotkowzroczne umysly nie moga tego ogarnac.. dlatego nic nie widzicie hrhrhrh

fotomuka
08-08-2005, 09:57
asterix brawo!:)

a nie żebym miał problem że w avatarku zdjęcie ma być- broń Panie Canonie...poprostu widzi się tych wszystkich gości z białymi lufami i dużo z nich wygląda podobnie. no bez białych a z np. Zenitami czasem też są podobni...

thorin
08-08-2005, 10:22
wszyscy ksieza tez sa podobni, wszystkie matki w ciazy, wogole o azjatach to nie wspomne, popieram akustyka, moze ja czasem glupio gadam ale o fotograficzne fryzury, kolory wlosow, zarosty i avatary sprzeczac sie nie zamierzam...

fotomuka
08-08-2005, 10:25
ale nikt tu się nie zamierza z nikim sprzeczać...
anger managment... taki film mądry jest.... pasowałoby wszystkim obejrzeć:)

thorin
08-08-2005, 10:30
nikt sie nie sprzecza? no to powiedz mi jaki jest sens rozmowy o "typowym" fotografie skoro kazdy z nas jest inny?

Edit:

jak wyglada przecietny fotograf ? tak jak ja i Ty, pytanie lepiej by brzmialo jak wyglada nie przecietny, otoz udzielam Ci odpowiedzi, tak jak p13ka, Pan Jurek Plieth lub wielu wielu ktorzy posiadaja ogromna wiedze i nie mniejsze umiejetnosci...

fotomuka
08-08-2005, 11:23
owacja na stojąco dla Ciebie za tą wypowiedź. zgadzam się z Tobą.
AMEN. koniec...

Vitez
09-08-2005, 04:46
jak dla mnie krotko sciete wlosy, najlepiej szare albo troche siwe, cos jak Vitez <bez obrazy;P> - juz chyba z 8miu takich widzialem...

A gdzies ty u mnie szare/siwe wlosy widzial? :shock: :roll:
(chyba ze na sepiach sie nie znasz ;) )

http://vitez.ceron.pl/v1.jpg
http://vitez.ceron.pl/v2.jpg
http://vitez.ceron.pl/v3.jpg

Btw dla mnie "typowych fotografow" to jest kilka podtypow:

- torba foto/chlebak i obowiazkowo kamizelka, baaaardzo czesto broda i okulary - wiekszosc to starzy wyjadacze i/lub zawodowcy
- mlody, trendy ubrany, srebrny kompakt, pozycja na zombie, laska u boku podziwiajaca kazde pstrykniete zdjecie zadowolonymi ochami
- turystycznie (tshort, okulary p-slon, shorty, plecaczek/torebeczka) ubrany jegomosc w srednim lub wiecej wieku, bardzo czesto z brzuszkiem na ktorym dumnie prezy sie wszelakiej masci sprzet (od kompaktow po slry z dluga lufa) i przyciaga wzrok zlodziejow, czesto z kamera rowniez.

Tyle przykladowych "typowych " fotografow" " (podwojny cudzyslow zamierzony).

Dobry fotograf... nie wyglada bo go nie zauwazysz a pozniej sie bedziesz dziwil "kto i kiedy zrobil mi to zdjecie?" ;)

gonzo44
09-08-2005, 10:18
A gdzies ty u mnie szare/siwe wlosy widzial? :shock: :roll:
(chyba ze na sepiach sie nie znasz ;) )

Vitez, to naprawde ty? :mrgreen: Bardzo ladne zdjecia potwierdzajace brak siwych/szarych wlosow ;-)

ps
Fotomuka chyba jeszcze nie wstal bo nie pojawil sie zaden jego nowy watek :mrgreen: :wink: ;)

thorin
09-08-2005, 10:23
Vitez, to naprawde ty? :mrgreen: Bardzo ladne zdjecia potwierdzajace brak siwych/szarych wlosow ;-)

ps
Fotomuka chyba jeszcze nie wstal bo nie pojawil sie zaden jego nowy watek :mrgreen: :wink: ;)

jestes pewien ? :) ja juz widzialem chyba z piec :)

Robert P.
09-08-2005, 10:32
jestes pewien ? :) ja juz widzialem chyba z piec :)
A ja z dziesięć...

thorin
09-08-2005, 10:43
A ja z dziesięć...

w wystarczylo kilka minut roznicy... one zaczynaja sie mnozyc w postepie geometrzycznym :)

Polaco
09-08-2005, 12:18
http://vitez.ceron.pl/v3.jpg
No w tym to chyba pare jest ;)

Vitez
09-08-2005, 18:29

Dziewczyna sie wprawiala w portretach... majac zapieta Sigme @ 300mm :roll: (to pierwsze to Tamronem).

satriani
16-08-2005, 19:35
Dobry fotograf... nie wyglada bo go nie zauwazysz a pozniej sie bedziesz dziwil "kto i kiedy zrobil mi to zdjecie?" ;)

@Vitez, są jakieś podgrupy? ;) do jakiej zaliczyłbyś siebie? Ale tak poważnie szczerze mnie rozbawiłeś tym szufladkowaniem

Kyliks
16-08-2005, 20:00
No i świetnie: siwych włosów nie posiadam (jeszcze), brody także nie, grubego brzuszka - tym bardziej, no i qrde avatar - z moim własnoręcznie wydłubanym (znaczy "upolowanym" jeszcze Canonem A 80) okiem, to ja się na żadnego fotografa nie kwalifikuję. Wrrr... ;)

Vitez
16-08-2005, 20:48
@Vitez, są jakieś podgrupy? ;) do jakiej zaliczyłbyś siebie? Ale tak poważnie szczerze mnie rozbawiłeś tym szufladkowaniem

To byly tylko przyklady. Siebie do nich nie zaliczam :p .
Ja jestem typ "pozer" , znaczy to co muflon ma w podpisie "kupa sprzetu i zero talentu" ;) .