Zobacz pełną wersję : szukam kogos z kontem Ebay w USA - zaplace
czarny1999
07-05-2009, 14:50
witam
poniewaz sprzedawaca na amerykanskim ebayu nie sprzedaje poza USA/Canade poszukuje kogos kto ma zalozone tam konto - sam mam konto w UK (100% pozytywow jesli mialo by to komus ulatwic decyzje :D ) Zaplace za pomoc. - wiecej szczegolow osoby zainteresowane. piszcie prosze na PW, gg 4854287, albo podajcie swoj nr tel - zadzwonie
pozdrawaim
piterusa
07-05-2009, 15:02
ja mam
Przecież to jest bez znaczenia - liczy się adres wysyłki najprawdopodobniej bo ebay'owe konta są e-bay wide. Ja mam w US i jedyne zakupy robiłem właśnie tam, a konto działa wszędzie indziej (co.uk i pl).
czarny1999
07-05-2009, 15:21
Przecież to jest bez znaczenia - liczy się adres wysyłki najprawdopodobniej bo ebay'owe konta są e-bay wide. Ja mam w US i jedyne zakupy robiłem właśnie tam, a konto działa wszędzie indziej (co.uk i pl).
w tym sensie to rzeczywiscie nie ma zanczenia, ale jak sam napisales liczy sie adres przesylki - moj jest do UK a sprzedawca WYMAGA konta zarejestrowanego w US (US confirmed Pay Pall Adress), jesli ktos ma takowe to prosze o pomoc i dziekuje za szybki odzew :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jesli na pomoc zdecyduje sie ktorys z forumowiczow z dlugim stazem - to zeby nie bylo obaw o moje intencje - przeleje zaliczek na ich konto Pay Pall, na przedmiot ktory che kupic, jak juz wspominalem za pomoc zaplace.
w przypadku osoby z krotszym starzem przeleje na ich konto Pay Pall 100$ zeby nie bylo mowy o jakims narazaniu na koszty (przedmiot ma na chwile obecna cene w granicy 111$ i okolo dobe do konca)
pozdrawiam
Nie wiem, czy próbowałeś, ale czesto kontakt ze sprzedającym i wyjaśnienie sytuacji pomagają. Jeśli twój adres paypal jest potwierdzony w UK to myślę, że są spore szanse na to, że jednak gość się zgodzi na takie małe odstępstwo od reguły.
Druga sprawa jeśli nawet znajdziesz kogoś z takim kontem sprzedający może odmówić wysyłki na adres inny niż - paypal confirmed (but only in US). Myśle, że kontakt mailowy w tym przypadku to priorytet bez względu na to, kto miałby Ci licytować.
czarny1999
08-05-2009, 02:32
Nie wiem, czy próbowałeś, ale czesto kontakt ze sprzedającym i wyjaśnienie sytuacji pomagają. Jeśli twój adres paypal jest potwierdzony w UK to myślę, że są spore szanse na to, że jednak gość się zgodzi na takie małe odstępstwo od reguły.
Druga sprawa jeśli nawet znajdziesz kogoś z takim kontem sprzedający może odmówić wysyłki na adres inny niż - paypal confirmed (but only in US). Myśle, że kontakt mailowy w tym przypadku to priorytet bez względu na to, kto miałby Ci licytować.
pierwsze co zrobilem, ale sprzedajacy nie wysyla poza US - sklep w sumie to jest i nie zalezy to chyba od zadnego z pracownikow, tylko takie maja zasady - tak ze nie bawili sie specjalnie w polemike - ('sorry, no')
piterusa jak bys mogl sie ze mna skontaktowac na gg, PW - to sa Twoje rejony :)
pozdrawaim