Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "Migająca bateria" w 5D

Fragles
17-04-2009, 14:28
Witam,
Mam problem z zasilaniem w 5D. Od kilku dni pomimo tego że, jest naładowany akumulator, po kilkunastu zdjęciach ikona stanu baterii migocze, tak jakby był kompletnie rozładowany. Po wyciągnięciu akumulatora i włożeniu ponownie problem znika, ale znów na kilkanaście zdjęć.....
Akumulatorów mam kilka i z każdym jest taka sama sytuacja....

Miał ktoś z Was taki problem? Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam, fragles

tpop
17-04-2009, 14:42
a moze juz przyszla pora na ten akumulator i czas na nowy? Ja mialem taki jeden zamiennik co niby byl naladowany a zaraz migała kontrolka. Tylko ze jak pozniej go przyuważyłem ładował sie 20 sekund. To znaczy jak wkładałem do ładowarki to migał 3 razy (czyli wyladowany) i po 20 sek. kontrolka palila sie na wciaz.

Fragles
17-04-2009, 15:34
a moze juz przyszla pora na ten akumulator i czas na nowy? Ja mialem taki jeden zamiennik co niby byl naladowany a zaraz migała kontrolka. Tylko ze jak pozniej go przyuważyłem ładował sie 20 sekund. To znaczy jak wkładałem do ładowarki to migał 3 razy (czyli wyladowany) i po 20 sek. kontrolka palila sie na wciaz.

Dokładnie, takie same mam objawy, tylko ze na i nowych i starszych akumulatorach...

Dilbercik
17-04-2009, 15:54
uszkodzona ladowarka

MIC_a
17-04-2009, 15:56
stan wskazuje na zużycie akumulatora, ale jeżeli to dotyczy również "nowych" to może być też problem z ładowarką - choć mogę się mylić :)

uprzedziłeś mnie z tą ładowarką

Fragles
17-04-2009, 16:16
stan wskazuje na zużycie akumulatora, ale jeżeli to dotyczy również "nowych" to może być też problem z ładowarką - choć mogę się mylić :)

uprzedziłeś mnie z tą ładowarką

Mam kilka ładowarek, bo kilka Canonów też już miałem , wiec być może ładowałem na jakiejś starszej ładowarce....

heniek
17-04-2009, 18:02
http://canon-board.info/showthread.php?t=23999&highlight=heniek
teraz już jest wszystko ok