Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: "Migająca bateria" w 5D

Mieszany widok

Domyślnie "Migająca bateria" w 5D

Witam,
    Mam problem z zasilaniem w 5D. Od kilku dni pomimo tego że, jest naładowany akumulator, po kilkunastu zdjęciach ikona stanu baterii migocze, tak jakby był kompletnie rozładowany. Po wyciągnięciu akumulatora i włożeniu ponownie problem znika, ale znów na kilkanaście zdjęć.....
    Akumulatorów mam kilka i z każdym jest taka sama sytuacja....

Miał ktoś z Was taki problem? Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam, fragles

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a moze juz przyszla pora na ten akumulator i czas na nowy? Ja mialem taki jeden zamiennik co niby byl naladowany a zaraz migała kontrolka. Tylko ze jak pozniej go przyuważyłem ładował sie 20 sekund. To znaczy jak wkładałem do ładowarki to migał 3 razy (czyli wyladowany) i po 20 sek. kontrolka palila sie na wciaz.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 17-04-2009 o 14:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    a moze juz przyszla pora na ten akumulator i czas na nowy? Ja mialem taki jeden zamiennik co niby byl naladowany a zaraz migała kontrolka. Tylko ze jak pozniej go przyuważyłem ładował sie 20 sekund. To znaczy jak wkładałem do ładowarki to migał 3 razy (czyli wyladowany) i po 20 sek. kontrolka palila sie na wciaz.
    Dokładnie, takie same mam objawy, tylko ze na i nowych i starszych akumulatorach...

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

uszkodzona ladowarka
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Coś już napisał Awatar MIC_a
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

stan wskazuje na zużycie akumulatora, ale jeżeli to dotyczy również "nowych" to może być też problem z ładowarką - choć mogę się mylić

uprzedziłeś mnie z tą ładowarką
    Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
    Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
    HAMA DEFENDER 200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MIC_a Zobacz posta
    stan wskazuje na zużycie akumulatora, ale jeżeli to dotyczy również "nowych" to może być też problem z ładowarką - choć mogę się mylić

uprzedziłeś mnie z tą ładowarką

Mam kilka ładowarek, bo kilka Canonów też już miałem , wiec być może ładowałem na jakiejś starszej ładowarce....

Uzależniony
    Heniek

Uprawnienia umieszczania postów