Zobacz pełną wersję : Konsultacja.
Chciałem zwrócić się do doświadczonych kolegów Canonierów z małym pytaniem.Otóż zakupiłem teleobiektyw Canon 70-300 IS USM nowy z gwarancją sklepu w Germaii pt:Fotohaus Zacharias w Regensburgu.Działa bez uwag jak na razie ,ale.. I tu zaczyna się moje pytanie. Jak działa ta gwarancja -czy można wysłać do naprawy do Polskiego Serwisu ? I czy istnieje jakiś domowy sposób na przetestowanie obiektywu.A może należy zrobić jakąś fotkę i koledzy mogliby ocenić jego wartość optyczną ? I jeszcze jedno pytanie o link do instrukcji w języku Polskim .Z góry dziękuję i wiem ,że na Was można liczyć.
sebcio80
15-04-2009, 17:40
szczerze mowiac to instrukcja do obiektywu to za bardzo nie ma sensu
jesli chodzi o gwarancje to na kazdy sprzet kupiony w Europie masz gwarancje w calej Europie, w tym przypadku (chyba sie nie myle) masz 2 lata gwarancji w Niemczech i jeden rok w Polsce
ocena ostrosci obiektywu? zrob zdjecie jakiegos tekstu (gazety, pudła) czy jakiekolwiek inne zdjecie
Tak jak kolega sebcio80 napisał instrukcji żadnej nie ma ...obsługa jest prosta, jest kilka przełączników (AF,IS, Lock) i wszystko a jeśli masz związane z tym jakieś pytania to pisz na priv mam takie szkło to chętni ci odpowiem.
Serwis w Polsce to w Wawie na żytniej gwarancja jest respektowana, jak masz potrzebe to wysyłasz przesyłkę i po kłopocie ..kłopoty są później :)
Jeśli chodzi o wartość optyczną to jest to fajny zoomik oczywiście można powiedzieć że szybkością nie grzeszy ale robi całkiem przyzwoite fotki.
Poza tym jeśli działa bez uwag to po co bawić się w testy ... robisz zdjęcie oglądasz je na kompie i lecisz robić następne ...