Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Konsultacja.

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Konsultacja.

Chciałem zwrócić się do doświadczonych kolegów Canonierów z małym pytaniem.Otóż zakupiłem teleobiektyw Canon 70-300 IS USM nowy z gwarancją sklepu w Germaii pt:Fotohaus Zacharias w Regensburgu.Działa bez uwag jak na razie ,ale.. I tu zaczyna się moje pytanie. Jak działa ta gwarancja -czy można wysłać do naprawy do Polskiego Serwisu ? I czy istnieje jakiś domowy sposób na przetestowanie obiektywu.A może należy zrobić jakąś fotkę i koledzy mogliby ocenić jego wartość optyczną ? I jeszcze jedno pytanie o link do instrukcji w języku Polskim .Z góry dziękuję i wiem ,że na Was można liczyć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

szczerze mowiac to instrukcja do obiektywu to za bardzo nie ma sensu

jesli chodzi o gwarancje to na kazdy sprzet kupiony w Europie masz gwarancje w calej Europie, w tym przypadku (chyba sie nie myle) masz 2 lata gwarancji w Niemczech i jeden rok w Polsce

ocena ostrosci obiektywu? zrob zdjecie jakiegos tekstu (gazety, pudła) czy jakiekolwiek inne zdjecie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak jak kolega sebcio80 napisał instrukcji żadnej nie ma ...obsługa jest prosta, jest kilka przełączników (AF,IS, Lock) i wszystko a jeśli masz związane z tym jakieś pytania to pisz na priv mam takie szkło to chętni ci odpowiem.
    Serwis w Polsce to w Wawie na żytniej gwarancja jest respektowana, jak masz potrzebe to wysyłasz przesyłkę i po kłopocie ..kłopoty są później
    Jeśli chodzi o wartość optyczną to jest to fajny zoomik oczywiście można powiedzieć że szybkością nie grzeszy ale robi całkiem przyzwoite fotki.

Poza tym jeśli działa bez uwag to po co bawić się w testy ... robisz zdjęcie oglądasz je na kompie i lecisz robić następne ...

Uprawnienia umieszczania postów