Zobacz pełną wersję : Klub Czasopisma Lustrzanka
Na http://www.tmf.waw.pl/ (Klub Czasopisma Lustrzanka) Jest info o legitymacjach członkowskich na wzór prasowych. Co o tym myślicie?
Na http://www.tmf.waw.pl/ (Klub Czasopisma Lustrzanka) Jest info o legitymacjach członkowskich na wzór prasowych. Co o tym myślicie?
Osobiście myślę że to sposób na napędzenie klientów na prenumeratę czasopisma wydając legitymacją mającą przypominać prasową.
Przypomina mi to scenę z "Poranku Kojota" - "Plakietkę mi dali. Oryginalną !"
Sam sobie możesz coś takiego wydać przecież, w dodatku będziesz miał numer 1 :)
W dodatku jest to wprowadzanie w błąd, legitymacja przypomina legitymacje prasowe. Równie dobrze można zrobic cos na wzór legitymacji policji albo innych służb. Moin zdaniem to sie może kwalifikowac pod paragraf.
A tak naprawdę chodzi o zachecenie do zakupu czasopisma, jaki kryzys takie chwyty marketingowe.
W takim razie nie ma się co martwić, kryzys jest strasznie słaby.
Robicie problem z niczego. Jakie paragrafy? Jakie wprowadzanie w błąd? Nie wiem w czym ta legitymacja przypomina prasową? Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że DO przypomina nową legitymację policyjną, czy kartę do garażu. ;)
Kuzi4 - co myślę?. Ode mnie otrzymasz lepszą legitymację. Mogę na niej nawet napisać, że na wszelkiego rodzaju imprezy masz wstęp wolny. A za zdjęcia to mają Ci zapłacić. :-)
Kurde, od **** strony napisałem. Nie ważna ta legitymacja "na wzór prasowej" bo przecież taką sam mogę sobie zrobić... Bardziej chodziło mi o zniżki na warsztaty i inne imprezy organizowane przez Nich. Może ktoś uczestniczył/korzystał - może warto się zainteresować. A prenumerata - cóż, pewnie się ze zniżek nie zwróci ale doświadczenie i wiedza wyniesione z warsztatów mogą okazać się bezcenne... Dlatego proszę o opinię czy warto.
A prenumerata - cóż, pewnie się ze zniżek nie zwróci ale doświadczenie i wiedza wyniesione z warsztatów mogą okazać się bezcenne... Dlatego proszę o opinię czy warto.
Prenumerata roczna = 156zł .
Już w najbliższą niedzielę warsztaty studyjne darmowe dla prenumeratorów a kosztujące 99zł dla nie prenumeratorów.
Jak sądzisz... tylko jeden raz w roku będą takie darmowe warsztaty?
Łatwo sobie przeliczyć czy się opłaca.
Jedyny na razie minus to ograniczenie terytorialne... ale Sergiusz ma nad tym pracować by i w innych miastach ktoś podobne warsztaty prowadził.
Z drugiej strony również jakieś ciekawe tematy plenerowo-warsztatowe też mają być 'w sezonie' plenerowym.
A z trzeciej strony przez takie darmowe warsztaty to może Sergiusz sam sobie strzela w kolano, bo mogą zacząć sami prenumeratorzy przychodzić... a i modelka i/lub wizażystka kosztują, i prąd i materiały (tło) się zużywają, i wiedza kosztuje i weź to wszystko zabudżetuj wpływami z prenumeraty... może być niełatwo.
Sergiusz
25-03-2009, 20:43
Przez cały ubiegły rok i na początku tego pomagaliśmy w robieniu zdjęć w różnych sytuacjach i za każdym razem się udało. Oczywiście jeśli taka potrzeba została zgłoszona odpowiednio wcześniej a nie dzień przed. Legitymacja ( może jeśli będą chętni to zrobię specjalną wersję do machania:-D ) ma przede wszystkim określać przynależność do pewnego środowiska. Z drugiej strony planujemy kolejne plenery w miejscach nie koniecznie dostępnych dla wszystkich gdzie taka legitymacją będzie nieodzowna. Oczywiście można na potrzeby chwili sklecić jakiś identyfikator ale chyba lepiej zrobić jakąś trwalszą wersję. Dla członków Klubu warsztaty organizujemy w odrębnych terminach ale bezpłatnie. Planujemy takie spotkanie raz na miesiąc. I to nie zawsze w temacie fotografii studyjnej. W prenumeracie czasopismo też jest tańsze o dwa złote.
Nie wszystko ma też wymiar finansowy, nie każdy ma aspiracje zostać fotoreporterem ale w każdej wolnej chwili pakuje sprzęt i rusza w teren. Fajnie wtedy i miło po drodze spotkać kogoś z Klubu.
Terytorialne ograniczenia- na warsztatach oczywiście, że przy okazji był uczestnik ze Szczecina, Rawicza, Mielca. Specjalnie na spotkania przyjechały osoby z Torunia, Płocka, Radomia. Wystarczy chyba też trochę chcieć.
Moim zdaniem super sprawa - już zamówiłem prenumeratę :-D
No i znowu zło okazało się konieczne :D Ja już nie mam żadnych wątpliwości, absolutnie żadnych.
Sergiusz
26-03-2009, 20:30
Osobiście myślę że to sposób na napędzenie klientów na prenumeratę czasopisma wydając legitymacją mającą przypominać prasową.
Przypomina mi to scenę z "Poranku Kojota" - "Plakietkę mi dali. Oryginalną !"
Sam sobie możesz coś takiego wydać przecież, w dodatku będziesz miał numer 1 :)
Ja zdecydowanie wolałbym mieć Limited Edition nr: milion :-D
A na poważnie:
Jak by tak było to bym sprzedawał samą legitymację albo pobierał opłatę za jej wydanie lub wymyślił składki czy coś tam jeszcze innego. Ale chcę aby czasopismo było powiązane z klubem i odwrotnie. Każdy może sobie zrobić legitymację jaką chce i w zasadzie do wszystkiego. Ale nasza legitymacja upoważnia do publikacji zdjęć a to na początek jest już coś. Chcę aby legitymacja była takim pierwszym prawdziwym krokiem do uzyskania prawdziwej legitymacji Prasowej a aby to osiągnąć wypada a nawet jest niezbędne mieć publikacje własnych zdjęć.
Co do Vitez-owego strzelania w kolano to rynek fotograficzny jest dość trudny i hermetyczny dlatego też nie sądzę aby liczba chętnych do zarabiania na zdjęciach była jakaś ogromna.
Liczba chętnych jest ogromna... Ale liczba wiedzących jak do tego się zabrać i z czym to jeść już taka ogromna nie jest...
Ale nasza legitymacja upoważnia do publikacji zdjęć a to na początek jest już coś.
Publikacji zdjęć u Ciebie w czasopiśmie czy publikacji zdjęć w ogóle ? Bo generalnie znam dość sporo ludzi publikujących bez żadnych legitymacji...
Chcę aby legitymacja była takim pierwszym prawdziwym krokiem do uzyskania prawdziwej legitymacji Prasowej a aby to osiągnąć wypada a nawet jest niezbędne mieć publikacje własnych zdjęć.
Mi generalnie nic do tego i całkowicie rozumiem chęć sprzedaży prenumerat w momencie jak się jest wydawcą, ale nie widzę specjalnie zależności uzyskania legitymacji prasowej od posiadania legitymacji klubu miesięcznika Lustrzanka (chyba że Ty zaczniesz je wydawać).
Nie trzeba mieć też zdjęć, wystarczy dostać numer ISSN i można wydawać, nawet samemu sobie...
Sergiusz
26-03-2009, 20:48
Ale aby dostać numer ISSN musisz mieć okładkę i zarejestrowany tytuł prasowy w sądzie. Ale można zrobić wszystko nie ma problemu.
Ja znam mnóstwo ludzi publikujących zdjęcia też bez legitymacji i samemu też takowej nie posiadam. Ale większość z nich ma już doświadczenie, znajomości itd. Klub jest dla osób chcących postawić pierwszy krok w tym kierunku.
Uczepiłeś się tej legitymacji... W kilku poprzednich postach zostało wyjaśnione, że nie ona jest w tym wszystkim najważniejsza. Może przeczytaj do czego uprawnia leg. czł. KCL. Chyba o to chodzi. Potem napisz czy warto, czy nie warto i tyle. Pozdro.
Sergiusz
26-03-2009, 21:10
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img525.imageshack.us/img525/8687/dsc5224kopia.jpg)
Najważniejsze to znaleźć się w odpowiednim miejscu i czasie. Ten operator był ( to bardzo mały wycinek zdjęcia ) ale nie miał szczęścia i pewna brygada zabrała mu kasetę z nagraniem. Mnie się wtedy udało. Czyli trzeba mieć jeszcze szczęście. Oczywiście legitymacja może pomóc ale jest dopiero na kolejnym miejscu.
A Wy ciągle o tej legitymacji... Ja mieszkam 300km od Warszawy a na warsztaty przyjadę... a mogę zabrać żonę? (chyba nie trzeba kupować drugiej prenumeraty dla małżonki...? no bo po co mi dwa numery Lustrzanki.) :)
a mogę zabrać żonę?
W charakterze modelki? Śmiało! :mrgreen:
Marconni
28-03-2009, 14:30
Podoba mi sie strona netowa Lustrzanki. Fajny pomysł na ścieżkę dźwiękową :) Gratuluję superpomysłu na netową reklamę czasopisma.
Pozdro
Modelką już była:
http://www.porwit.eu/slub/gal3/index.htm
http://www.porwit.eu/slub/gal8/index.htm
teraz chce stanąć z drugiej strony...
Sergiusz
30-03-2009, 16:15
Plany Klubu czasopisma Lustrzanka na najbliższy okres to:
Warszawa: W dniu 18 04 o godzinie 13 plener poświęcony Zdjęciom Ślubnym na, którym będzie pozowała para młoda ubrana w stosowne stroje. Prowadzimy rozmowy, które niebawem zakończą się pozytywnie z jednym z warszawskich klubów w temacie możliwości fotografowania podczas koncertów.
Kraków podobne rozmowy zakończyły się pozytywnie i członkowie klubu będą mogli fotografować podczas spektakli i pokazów mody.
Dokładnie jeszcze nie wiem w jakim mieście i kiedy ( na pewno nie w Warszawie ) powinno się udać zorganizować wejście na próbę generalną jednej ze scen operowych.
Sergiusz
01-04-2009, 16:29
Tym pierwszym klubem muzycznym jest Hard Rock Cafe w Warszawie. Od maja dla członków Klubu będą na początek dwie akredytacje na dwa koncerty w miesiącu.
Modelką już była:
http://www.porwit.eu/slub/gal3/index.htm
http://www.porwit.eu/slub/gal8/index.htm
teraz chce stanąć z drugiej strony...
Wow ! Super !
Koleżankę też mógłbyś zabrać ? :-D
Taaa, a Sergiusz policzy mi za troje... Bo kolezanka też by pofociła. A oko ma...
Sergiusz
07-04-2009, 19:11
Nie wiem czy informacja dotyczy klubu czy pleneru ale jedno z drugim jest w jakiś sposób połączone. 2 05 sobota w tak zwany długi weekend organizujemy Plener zdjąć Ślubnych. Do zdjęć będzie pozowała para ubrana w stosowne stroje „jak żywa” Plener dla członków klubu jest bezpłatny a jak ktoś nie jest w klubie to może skorzystać z wersji płatnej. Jak to zrobić dowie się z naszej strony www.warsztatyfoto.com.pl Płatność/bezpłatność polega na tym, że każdy z uczestników otrzyma „papier” na, którym będzie widniała zgoda na dowolne wykorzystywanie wykonanych podczas pleneru zdjęć, na przykład na umieszczenie ich na własnej stronie. Świadomie nie podaję godziny rozpoczęcia i miejsca spotkania, które w pewnym sensie będzie zależeć od pogody i ilości chętnych osób. 2 05 to weekend ale też jest to okazja dla osób z poza Warszawy aby wziąć w nim udział.
Myślę, że czas podać miejsce i godzinę spotkania. Nie Wszyscy będą ze stolycy...
Myślę, że czas podać miejsce i godzinę spotkania. Nie Wszyscy będą ze stolycy...
Myślę, że powinieneś zajrzeć do działu "Plenery" :roll: .
Wczoraj odebrałem legitymację członków klubu czasopisma Lustrzanka. Na targach ślubnych na Torwarze dostałem akredytację reporterską (wcześniej wysłałem o nią zapytanie, podając, że współpracuję z czasopismem i podając namiary redakcji) oraz przypinkę z napisem prasa i pełna swoboda w działaniu, nawet za wejściówkę nie musiałem płacić...
Sergiusz
07-12-2009, 02:52
Teraz powinieneś ( oczywiście jak przyjdzie Tobie na to ochota ) przy pomocy klawiatury skrobnąć parę słów jak było na targach. Fajnie, mniej fajnie czyli opinia z Twojego punktu widzenia, dołączyć dwa zdjęcia i wysłać mi mejlem. Ja to umieszczę na marginesie w czasopiśmie. Wyślemy egzemplarz do organizatora imprezy a Twój zostawisz sobie w archiwum. Jeden raz to jakby wcale i pewnie jak złapiesz bakcyla to kolejne zdjęcia umieścisz u nas w czasopiśmie lub gdzieś indziej. Nie mniej pierwszy krok masz już za sobą i fajnie, że się udało.
Sergiusz, dziękuję za propozycję. Napiszę, ale najwcześniej za kilka dni, do weekendu jestem praktycznie cały czas w pracy.
Sergiusz
07-12-2009, 12:35
Każdy posiadacz legitymacji Klubu czasopisma Lustrzanka ma możliwość nie tylko akredytacji ale również publikacji zdjęć w czasopiśmie. Szczegóły na www.tmf.waw.pl Posiadacze legitymacji mają też odpowiednie zniżki na organizowane przez nas warsztaty i plenery oraz zakupy (5%) w firmie zajmującej się dystrybucją profesjonalnego sprzętu fotograficznego.
Sergiusz
16-12-2009, 18:58
Promocja polegająca na wstąpieniu do Klubu Lustrzanka i otrzymanie legitymacji w połączeniu z prenumeratą czasopisma www.tmf.waw.pl zakończy się z końcem tego roku. Do tego czasu legitymacja wydawana jest bezterminowo. Po Nowym Roku wprowadzone zostaną inne zasady wstępu do Klubu.
Kolekcjoner
11-02-2011, 17:01
Kwestie dotyczące prenumeraty proszę rozstrzygać tutaj:
http://canon-board.info/showthread.php?t=73761
Gdzie można kupić miesięcznik "Lustrzanka" wydanie luty i marzec?
Ponawiam pytanie do Pana Redaktora - Gdzie są do kupienia wydania pisemka z miesiąca luty i marzec? Bardzo mi zależy na ich posiadaniu.
Napisz list do redakcji ...
Nikt nie odpowiada na maile. Telefonów też nikt nie odbiera. :(
Sergiusz możesz podać przynajmniej spis treści miesięcznika Lustrzanka z lutego i marca. Przynajmniej będę wiediał czy są tam interesujące mnie materiały.
Ponawiam pytanie do Pana Redaktora - Gdzie są do kupienia wydania pisemka z miesiąca luty i marzec? Bardzo mi zależy na ich posiadaniu.
Nic mi do spraw Sergiusza, nie wtrącam się, nie obchodzi mnie to. Pozwolę sobie na jedną krótką uwagę. O formie "waszych" kontaktów.
Husky, na różnych forach wyrażasz się pejoratywnie o Sergiuszu. Po męsku sprawę nazywając, obsmarowujesz mu de... Bez względu na to, czy masz rację, czy nie masz, postawiwszy się na miejscu osoby atakowanej, wczuwszy się w jej sytuację, co byś zrobił? Możliwości są dwie: albo jako normalny facet odpowiadasz atakiem na atak (coś w ten deseń (http://www.youtube.com/watch?v=Ur6hdnPzgSo&t=03m21s)), albo również jak normalny facet ignorujesz prowokatora, jak jazgotliwego ratlerka na ulicy.
Dziwisz się, że Sergiusz Cię ignoruje, nie chcąc dać się wciągnąć w trolling? Ja się nie dziwię.
Masz rację w 100%.
A teraz dajmy szansę wypowiedieć się Redaktorowi. Naprawdę jestem zainteresowany zakupem MIESIĘCZNIKA ale nie mogę znaleźć interesujących mnie egzemplarzy.
Sergiusz
25-03-2011, 14:09
Nikt nie odpowiada na maile. Telefonów też nikt nie odbiera. :(
Sergiusz możesz podać przynajmniej spis treści miesięcznika Lustrzanka z lutego i marca. Przynajmniej będę wiediał czy są tam interesujące mnie materiały.
Dlaczego ja?
Bo lubię Ciebie chłopie. ;)
Już nie jesteś redaktorem miesięcznika? Jakiś problem by podać spis treści?
Sergiusz
25-03-2011, 16:30
No problem.
Skoro to jest "no problem" więc czekam na ujawnienie tej pilnie strzeżonej tajemnicy.
Pozdrawiam serdecnie grono redakcyjne MIESIĘCZNIKA.
Sergiusz
25-03-2011, 20:28
Mam tylko taki spis treści:
Spis treści
1 Skład
2 Znaczenie praktyczne
3 Zagrożenia i problemy
3.1 Zagrożenie epidemiologiczne
3.2 Zagrożenie dla środowiska naturalnego
3.3 Psie odchody jako problem społeczny
4 Przesądy związane z psim kałem
5 Powiedzenia związane z psimi odchodami
6 Przypisy
Więcej http://pl.wikipedia.org/wiki/Kał_psi
W bardzo dziwny sposób starasz się zareklamować MIESIĘCZNIK Lustrzanka którego jesteś redaktorem naczelnym. Nie rozumiem na szczęście twoiego postępowania.
Mam nadzieję, że twój pracodawca i reklamodawcy popierają takie działanie.
Czy w siedzibie redakcji będę mógł kupić MIESIĘCZNIK bo w ogólnej sprzedaży nie ma.
Pytam poważnie. Peace. :)
Kolekcjoner
25-03-2011, 20:57
A ja też zupełnie poważnie mówię, że jeśli nie skończycie tego trollowania to posypią się "nagrody". Proszę kontynuować na PW, mailem etc. nie tutaj na forum.
Czy chęć dowiedzenia się co jest w miesięczniku redagowanym przez Sergiusza jest trollowaniem?
Naprawdę nie mogę nigdzie znaleźć egemplarzy z lutego i marca.
sniper88
26-03-2011, 00:20
@Husky A PM'ki Ci się popsuły?
Zawracasz de** na forum już kolejny raz, niby to w dobrej wierze, a obrażając innego użytkownika forum. Nie oceniam czy Sergiusz jest w porządku, czy nie, czy mu się należy wielkie uznanie, czy też nie, ale weź idź ze swoimi problemami do innej piaskownicy;) Jeśli nie zauważyłeś, to na górze strony masz napisane "forum użytkowników aparatów marki Canon" a nie "forum czytelników i prenumeratorów czasopisma Lustrzanka".
Pzdr,
Kolekcjoner
26-03-2011, 00:45
Otrzymałem PW od Sergiusza następującej treści:
Dokumenty przekazania/ sprzedaży czasopisma pokazywałem parę tygodni temu Vitezowi łącznie z sądowym dokumentem zmiany właściciela tytułu. Na dzień dzisiejszy nie zajmuje się tym czasopismem dlatego też nie podaję żadnych informacji bo nie jestem do tego upoważniony.
Pozdrawiam! Sergiusz
W związku z tym, że wątek wciąż sprowadza się do prywatnych przepychanek zamykam. Resztę spraw proszę wyjaśnić w prywatnej korespondencji.