Na http://www.tmf.waw.pl/ (Klub Czasopisma Lustrzanka) Jest info o legitymacjach członkowskich na wzór prasowych. Co o tym myślicie?
Na http://www.tmf.waw.pl/ (Klub Czasopisma Lustrzanka) Jest info o legitymacjach członkowskich na wzór prasowych. Co o tym myślicie?
Osobiście myślę że to sposób na napędzenie klientów na prenumeratę czasopisma wydając legitymacją mającą przypominać prasową.
Przypomina mi to scenę z "Poranku Kojota" - "Plakietkę mi dali. Oryginalną !"
Sam sobie możesz coś takiego wydać przecież, w dodatku będziesz miał numer 1![]()
W dodatku jest to wprowadzanie w błąd, legitymacja przypomina legitymacje prasowe. Równie dobrze można zrobic cos na wzór legitymacji policji albo innych służb. Moin zdaniem to sie może kwalifikowac pod paragraf.
A tak naprawdę chodzi o zachecenie do zakupu czasopisma, jaki kryzys takie chwyty marketingowe.
W takim razie nie ma się co martwić, kryzys jest strasznie słaby.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Robicie problem z niczego. Jakie paragrafy? Jakie wprowadzanie w błąd? Nie wiem w czym ta legitymacja przypomina prasową? Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że DO przypomina nową legitymację policyjną, czy kartę do garażu.![]()
Canon 5DII, 30D, EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II Pentax K10D, MZ50, DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC
Kuzi4 - co myślę?. Ode mnie otrzymasz lepszą legitymację. Mogę na niej nawet napisać, że na wszelkiego rodzaju imprezy masz wstęp wolny. A za zdjęcia to mają Ci zapłacić. :-)
Kurde, od **** strony napisałem. Nie ważna ta legitymacja "na wzór prasowej" bo przecież taką sam mogę sobie zrobić... Bardziej chodziło mi o zniżki na warsztaty i inne imprezy organizowane przez Nich. Może ktoś uczestniczył/korzystał - może warto się zainteresować. A prenumerata - cóż, pewnie się ze zniżek nie zwróci ale doświadczenie i wiedza wyniesione z warsztatów mogą okazać się bezcenne... Dlatego proszę o opinię czy warto.
Prenumerata roczna = 156zł .
Już w najbliższą niedzielę warsztaty studyjne darmowe dla prenumeratorów a kosztujące 99zł dla nie prenumeratorów.
Jak sądzisz... tylko jeden raz w roku będą takie darmowe warsztaty?
Łatwo sobie przeliczyć czy się opłaca.
Jedyny na razie minus to ograniczenie terytorialne... ale Sergiusz ma nad tym pracować by i w innych miastach ktoś podobne warsztaty prowadził.
Z drugiej strony również jakieś ciekawe tematy plenerowo-warsztatowe też mają być 'w sezonie' plenerowym.
A z trzeciej strony przez takie darmowe warsztaty to może Sergiusz sam sobie strzela w kolano, bo mogą zacząć sami prenumeratorzy przychodzić... a i modelka i/lub wizażystka kosztują, i prąd i materiały (tło) się zużywają, i wiedza kosztuje i weź to wszystko zabudżetuj wpływami z prenumeraty... może być niełatwo.
Przez cały ubiegły rok i na początku tego pomagaliśmy w robieniu zdjęć w różnych sytuacjach i za każdym razem się udało. Oczywiście jeśli taka potrzeba została zgłoszona odpowiednio wcześniej a nie dzień przed. Legitymacja ( może jeśli będą chętni to zrobię specjalną wersję do machania:-D ) ma przede wszystkim określać przynależność do pewnego środowiska. Z drugiej strony planujemy kolejne plenery w miejscach nie koniecznie dostępnych dla wszystkich gdzie taka legitymacją będzie nieodzowna. Oczywiście można na potrzeby chwili sklecić jakiś identyfikator ale chyba lepiej zrobić jakąś trwalszą wersję. Dla członków Klubu warsztaty organizujemy w odrębnych terminach ale bezpłatnie. Planujemy takie spotkanie raz na miesiąc. I to nie zawsze w temacie fotografii studyjnej. W prenumeracie czasopismo też jest tańsze o dwa złote.
Nie wszystko ma też wymiar finansowy, nie każdy ma aspiracje zostać fotoreporterem ale w każdej wolnej chwili pakuje sprzęt i rusza w teren. Fajnie wtedy i miło po drodze spotkać kogoś z Klubu.
Terytorialne ograniczenia- na warsztatach oczywiście, że przy okazji był uczestnik ze Szczecina, Rawicza, Mielca. Specjalnie na spotkania przyjechały osoby z Torunia, Płocka, Radomia. Wystarczy chyba też trochę chcieć.
Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 25-03-2009 o 21:01
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Moim zdaniem super sprawa - już zamówiłem prenumeratę :-D