Zobacz pełną wersję : wasza domena w fotografi
co jest wasza domena w fotografi, czy odrazu dokonaliscie jej wyboru czy przyszlo to z czasem? skupiacie sie generalnie na jednym temacie np. portret czy moze pstrykacie wszystko dookola co was urzeka?
Pstrykalem dookola wszystko co popadnie, dalej tak jeszcze czasem robie.
Ale skupiam sie na portrecie, bo lubie :)
A co jest Twoja domena?
Dzygit-Dublin
09-03-2009, 08:18
Witam
Próbowałem wszystkiego ptaki , ludzi i inne ale wyszło po pewnym czasie ze w miarę dobrze mi idzie sport i naprawdę to lubię choć 12kg na plecach i po parę km marszu dziennie w deszczu i błocie na rajdzie daje mi popalić.
Z zazdrością spoglądam na kolegów prace szczególnie portrety ja tez bym tak chciał ale kaprawego oka się już nie naprawi ;)
Pozdrawiam Darek
ja tez generalnie pstrykam wszystko dookola acz czuje ze kreci mnie portret i krajobraz
KrzysiekRally
14-03-2009, 16:42
Żużel i rajdy samochodowe :)
To moje koronne dyscypliny :D
Czasem jakieś wyjście w teren, ale to samemu :)
Gringo997
15-03-2009, 15:14
próbowałem reporterki/dokumentu/portretów/koncepcyjnej
i obecnie czuję że spełniam się w fotografii ślubnej oraz sportach rowerowych (DH)
Tezet-gdynia
15-03-2009, 15:49
Przyszlo z czasem, na poczatku zwykle zdjecia dokumentujace wystapy tancerek + filmy zeby bylo mozna przesledzic co jest robione dobrze a co zle, a teraz dalej zdjecia tanca tylko ze juz mniej dokumentalnie a bardziej na luzie.
gringo, i ty masz 17 lat?:)
Ja bawie sie przede wszystkim w krajobraz oraz fotografie ludzi. Reszta mnie nie interesuje :)
Skupiam się na tym z czego kasiorka jest ... a prywatnie wszystko co wydaje mi się ładne i nie ucieka za szybko
gunia1990
15-03-2009, 16:07
oj 997 nie musi swiadczyc o wieku...
jak na razie próbowałam reporterki zarówno sportowej, koncertowej jak i slubnej, portretów, krajobrazu i makro... i chyba w portrecie i reporterce czuję się najlepiej
W pracy robię produkty czyli kwiatki, drzewka, art.dekoracyjne do katalogu firmowego, który potem składam.
Prywatnie krajobrazy i widoczki miejskie. Ostatnio kręci mnie trochę sport balonowy,a właściwie możliwości jakie daje fotografującemu.
Do tego studio - wynajmuję czasem jakieś, do tego jakaś modelka i wtedy portret, ogólne sylwetki i trochę aktu. Myślę, że zajmę się tym bardziej zawodowo za rok, może dwa. Na razie to wprawki które sobie funduję...
Gringo997
15-03-2009, 20:41
gringo, i ty masz 17 lat?:)
Ja bawie sie przede wszystkim w krajobraz oraz fotografie ludzi. Reszta mnie nie interesuje :)
19 lat :mrgreen:
wiesz przez 3lata się sporo działo;)
zdecydowanie sport (żużel, ekstremalne i nie ekstremalne) a za nim architektura. i krajobrazy. ogólnie fotografia w podróży.
z portretem żyje na bakier, może wizji brak, może z pracą z ludźmi kiepsko ;)
Głównie landszafty, ale od czasu do czasu lubię cyknąć jakieś macro, kota, albo wiewiórkę. :-D
Pozdrówka
piotrusb
26-03-2009, 18:15
Sport - żużel :D, ewentualnie piłka nożna+newsy+ślubne :)
Zaczynałem od portretów, trochę aktu. Miałem dwie parasolki ze świetlówkami, blendę ze starego ochraniacza na przednią szybę, tło z firanek i chętne koleżanki :)
Ale "studio" mnie przytłaczało, w miejscu nie usiedzę (szczególnie latem i wiosną)
Od kilku lat na pierwszym planie przyroda, szczególnie ptaki. Trochę krajobrazu (ogranicza mnie sprzęt), czasami architektura-ale tylko analogiem. Wszystko to amatorsko do prywatnej kolekcji.