Zobacz pełną wersję : Tour de France
kavoo - w kontekscie avatara, to za kim jestes?
kavoo - w kontekscie avatara, to za kim jestes?
Ktokolwiek, byle nie silnoreki :lol:
A tak na powaznie to od paru lat kibicuje Basso, jak jeszcze w Fassa jezdzil (a konkretnie od kiedy wyszedl Cycling Manager 3, kupilem go i zauroczylem sie w tej grze :twisted: ).
ja tam wlasnie za silnorekim jestem :P jeszcze lubialem Belokiego ale nie ma formy od wypadku :P precz z ulrichem !! :P
silnoreki jest niezly - sa o nim programy na Discovery - tylko ze to kolarz jednego wysciugu ... hmm chyba sie offtop robi... :-(
a ulrich ?.... moze 2 ? ... tylko ze armstrong jezdzi na jednym duzym wyscigu i go wygrywa ...
PS: widze ze nas przeniesli :P i dobrze
ja tez po cichu za Hiszpanami ;-)
a czy ktos moze wie co sie stalo z Oscarem Sevilla? tym mlodziencem co w 2001 bodajze biala koszulke wygral w pieknym stylu :/
Jurek Plieth
15-07-2005, 11:36
a czy ktos moze wie co sie stalo z Oscarem Sevilla? tym mlodziencem co w 2001 bodajze biala koszulke wygral w pieknym stylu :/
Jedzie w T-Mobile i teoretycznie ma pomagać Ullrichowi.
ja tez po cichu za Hiszpanami ;-)
Ja w zeszlym roku strasznie sie nastawialem na to, ze Mayo sprobuje zdetronizowac silnorekiego. Mlody, wytrzymaly, wygral Vuelte... same plusy. Ale sie wylozyl i mocno poobijal, no i w gorkach wymiekl.
Ale gdy zobaczylem, jak tym roku juz w pierwszych wyzszych gorkach niepoobijany dolacza do zaszczytnego grona "l'arriere de la course" :lol:, to odpuscilem sobie wszelkie nadzieje zwiazane z jego nazwiskiem.
Ja w zeszlym roku strasznie sie nastawialem na to, ze Mayo sprobuje zdetronizowac silnorekiego. Mlody, wytrzymaly, wygral Vuelte... same plusy. Ale sie wylozyl i mocno poobijal, no i w gorkach wymiekl.
no wlasnie byl nadzieja. moze jeszcze cos z niego bedzie
a tak co do silnorekiego... jak patrze z jaka zaciekloscia zabojady go zwalczaja, to tym bardziej mu zycze sukcesu.
aaa... jeszcze jeden Hiszpan: Roberto Heras. twardziel. tez zasluzyl, zeby cos zwojowac, choc w tym roku nie wyglada najmocniej w klasyfikacji. inna sprawa, ze on juz chyba jest skazany na tyranie na innych i teraz w Liberty robi na Belokiego :(
aaa... jeszcze jeden Hiszpan: Roberto Heras. twardziel.
Heras tez kariery w Wielkiej Petli nie zrobi ;-) W gorkach potrafi sie z dobrej strony pokazac... ale z taka jazda na czas, jaka prezentuje, zadnego duzego touru nie wygra.
Tzn nie umnijeszam Armstrongowi bo dla mnie osobiscie i tak jest to wyczyn ogromny wygrac (ponad 3 kKM w 21 dni) 6 razy z rzedu TdF, w tym wysciugu juz pokazal ze jak trzeba to pojedzie sam (jego grupa zostala w peletonie) i na siebie liczy.. ale wiadomo calego wyscigu w pojedynke chyba nikt by nie wygral to jest sport zespolowy chociaz tego tak bardzo nie widac...
a wracajac do tematu forum :-) .... to widzieliscie zdjecia z turu? straszna kiszka a fotorepotrerzy zasuwaja sobie na motorkach :-) i wydawac by sie moglo ze maja troche czasu na zrobienie zdjec
EDIT: i nie wiem czy wiecie, Armstrong miał raka jąder z przerzutami do płuc i do mózgu, dwie operacje i 3 mies. chemioterapi... jak na rekonwalscenta to ma sie całkiem dobrze
Jurek Plieth
15-07-2005, 12:09
a wracajac do tematu forum :-) .... to widzieliscie zdjecia z turu? straszna kiszka a fotorepotrerzy zasuwaja sobie na motorkach :-) i wydawac by sie moglo ze maja troche czasu na zrobienie zdjec
Tak było zawsze, że fotoreporterzy z codziennych gazet jeździli na motocyklach i czyhali jak sępy na "świeżą krew na asfalcie". Te najlepsze zdjęcia, do oglądnięcia co miesiąc np. w Cycle Plus, robione są tradycyjnie.
no i pozakładał jakieś fundacje i wogole - człowiek instytucja !
a wiecie, ze szefem T-Mobile jest Olaf Ludwig? ten sam NRD-owiec, znany z wyscigu pokoju, o ktorym krazyly kawaly jeszcze za czasow PRL ("poscig zbyteczny, Olaf Ludwig") ??? :-)
Marfackib
15-07-2005, 13:49
Osobiście "chciałbym" aby wygrał Alexandr Vinokourov. Wyrobnik i pomagier Urlicha, nawet na olimpiadzie musiał się "podłożyć"
Jurek Plieth
15-07-2005, 13:55
Osobiście "chciałbym" aby wygrał Alexandr Vinokourov. Wyrobnik i pomagier Urlicha, nawet na olimpiadzie musiał się "podłożyć"
Nie takie rzeczy robi się dla pieniędzy :mrgreen:
ta, :P a najlepsi z tego wszystkiego sa komentatorzy :D no poprostu oni dla mnie sa the best :P
aa co do herasa :P jezdzi tak samo jak Floyd Landis teraz ... mowili ze jak nie beda wkoncu pomagac armstrongowi to beda wielcy ....
Ciach wszystko. Można się różnić w poglądach, ale dyskutujcie jak ludzie. To nie mecz Wisła vs Cracovia :)