Zobacz pełną wersję : Paparazzi a zdjęcia Piotra Kaczkowskiego
poszukiwacz2006
30-01-2009, 22:14
Witam. Piotr Kaczkowski, chyba jeden z najlepszych redaktorów i dziennikarzy muzycznych, legenda radiowej "Trójki", od 40-tu lat prowadzący program Mini-max, wielka osobowość, znany jest z tego, że unika kontaktu z fotoreporterami, nie wypowiada sie przed obiektywami kamer, w sumie mało jest osób, które wiedzą jak on wygląda. Praktycznie nigdzie nie można obejrzeć jego twarzy. I właśnie zastanawiam się, jak to jest możliwe, że paparazzi nie są w stanie "upolować" wizerunku redaktora.
Albo faktycznie Piotr Kaczkowski tak sprytnie sie maskuje, albo też fotoreporterzy nie potrafią, nie chcą szanując prywatnosć, boją się zrobić fotę i "puścić" ją w obieg. Dziwne jest to zwłaszcza teraz, kiedy tabloidy tak brutalnie naruszaja prywatnosć wielu osób, bardziej lub mniej znanych.
Ja osobiście nigdy nie widziałem na żywo redaktora, jak i też jego zdjęcia i zupełnie mnie do tego nie ciągnie. Magia głosu i tajemniczośc postaci powoduje, że faktycznie radio, którego jestem zwolennikiem, to wielki "Teatr Wyobraźni".
Jak sam kiedyś powiedział, jest mały i gruby...
I wygląda zupełnie nieadekwatnie do barwy swego głosu (prawie cytat).
Dla tabloidów chyba nie jest postacią atrakcyją, one uganiają sią za panienką Marcinkiewicza.
Jesli ktos się wychował na radiu, nie potrzebuje twarzy, wystarczy mu magia głosu...
Nigdy nie byłem jego fanem, ale doceniam to, co zrobił dla rozwoju wiedzy o rocku w Polsce.
A kto z czytelników tabloidów słucha Trójki? To kompletnie inna grupa ludzi. Nawet nie wiedzieliby, kto to taki.
Magia głosu i tajemniczośc postaci powoduje, że faktycznie radio, którego jestem zwolennikiem, to wielki "Teatr Wyobraźni".
Też jestem fanem trójki, fanem Kaczkowskiego (nowa audycja M3 jest odlotowa!) i wielkim fanem Barona.
Datarecky
30-01-2009, 23:59
Tu jest kilka zdjęć Piotra Kaczkowskiego:
http://tinyurl.com/abnxyn
Pozdrawiam,
Elandril
31-01-2009, 00:12
Cholera... Nie jestem pewien czy chcę obejrzeć tą galerię. Czytałem kiedyś wywiad, chyba w Wysokich Obcasach, z panem Piotrem, gdzie zdjęcie było zrobione tak, że na wysokości twarzy trzymał płytę kompaktową, kompletnie się zasłaniając nią.
Kiedyś zobaczyłem program telewizyjny Kuby Strzyczkowskiego. Ależ byłem zaskoczony! W życiu bym nie pomyślał, że tak może wyglądać posiadacz takiego głosu.
Pozdrawiam wszystkich Trójkosłuchaczy! :)
MacGyver
31-01-2009, 14:21
A cóż to za temat dla tabloidów: człowiek który nie wywołuje skandali, w prowadzonych przez siebie audycjach muzycznych mówi wyłącznie o muzyce i jej tworzeniu a w wywiadach pyta muzyków nie o ostatnią kochankę lecz o ostatnią płytę :-)
Tropiciele "skandali" mają dostatecznie dobry żer na Powiatowym i jemu podobnym, Kaczkowski to żaden temat.... i dobrze :-)
Tja, jeszcze niedawno bodajże himi, w podobnym wątku pisał, że Maciej Stuhr jest zbyt inteligentny jako cel tabloidów, a przed świętami Fakt zamieścił zdjęcia, jak kupował prezenty w jakimś centrum handlowym.
Przyjdzie pora na każdego "potwora".
A kto z czytelników tabloidów słucha Trójki? To kompletnie inna grupa ludzi. Nawet nie wiedzieliby, kto to taki.
To się dowiedzą. Temat w sam raz - "Znany prezenter ukrywa swój wizerunek" - cóż za smakowity kąsek. Poza tym słuchacze "Trójki" zmienili się - po zmianie władzy kilka lat temu - sami ulegli stabloidozowaniu.
Można by zmienić tytuł i połączyć temat z tym (http://canon-board.info/showthread.php?t=41406).
Poza tym słuchacze "Trójki" zmienili się - po zmianie władzy kilka lat temu - sami ulegli stabloidozowaniu.To nie tak. Kilka lat temu Trójka obrała jakiś idiotyczny kierunek, w efekcie czego zaczynała się upodabniać do typowych stacji komercyjnych. Liczyła na zwiększenie słuchalności ale efekt okazał się odwrotny do zamierzonego. Starzy słuchacze odeszli, potencjalni nowi pozostali przy RMF i Zet, a o stacji zaczęto pisać TrUjka. Na szczęście ten okres jest już za nami i stacji znów można słuchać z przyjemnością.
MacGyver
31-01-2009, 16:58
Tja, jeszcze niedawno bodajże himi, w podobnym wątku pisał, że Maciej Stuhr jest zbyt inteligentny jako cel tabloidów, a przed świętami Fakt zamieścił zdjęcia, jak kupował prezenty w jakimś centrum handlowym.
Przyjdzie pora na każdego "potwora".
....Temat w sam raz - "Znany prezenter ukrywa swój wizerunek" - cóż za smakowity kąsek. Poza tym słuchacze "Trójki" zmienili się - po zmianie władzy kilka lat temu - sami ulegli stabloidozowaniu.
Maciej Stuhr jest zdecydowanie bardziej medialny, często jest w telewizorze, przeciętny czytelnik Faktu czy SE go dobrze zna. Piotra Kaczowskiego znają jedynie słuchacze trójki i pasjonaci prawdziwego rock'a, więc zupełnie nie ten target.
To nie tak. Kilka lat temu Trójka obrała jakiś idiotyczny kierunek, w efekcie czego zaczynała się upodabniać do typowych stacji komercyjnych. Liczyła na zwiększenie słuchalności ale efekt okazał się odwrotny do zamierzonego. Starzy słuchacze odeszli, potencjalni nowi pozostali przy RMF i Zet, a o stacji zaczęto pisać TrUjka. Na szczęście ten okres jest już za nami i stacji znów można słuchać z przyjemnością.
Pamiętam, sam szukałem wówczas jakiegokolwiek substytutu prawdziwej Trójki, ciężko było :-) Na szczęście jedyna pozostałość tamtych czasów to jedna pani redaktor, puszczająca współczesną muzykę nie najwyższych lotów... no bo Grażyna Dobroń to byłą od zawsze ;-)
krzychoo
01-02-2009, 14:45
Przejrzalem wiek osob piszacych w tym watku, rzeczywiscie "dojrzali" sluchaja trojki :) Ale nie o tym. Jest jeszcze inna ciekawa postac muzyczna Trojki - Marcin Kydrynski. Wyrobilem sobie przy jego audycjach jazzowy gust muzyczny, poznalem sporo ciekawych postaci tej sceny. Ale tez mam wielki szacunek do niego jako fotografa; bylem na jego diaporamie - rewelacyjny material reporterski, publikacja w NG to tylko wybitna namiastka talentu! Polecam archiwalny nr NG 3/2001 ze swietnym artykulem i zdjeciami Kydrynskiego.
ewa_olsztyn
01-02-2009, 15:56
"Trójka" jest niezwykła - Nawet Cejrowskiego da się w "Trójce" lubić, w co bym nigdy nie uwierzyła, zanim się tam pojawił. I tylko jedna, jedyna "inteligentna" Marcinik mogłaby się przenieść gdzieś indziej - takiego stężenia pretensjonalności ja znieść nie mogę...
Cejrowskiego nie lubiłem, bo poznałem go w WC Kwadransie.
Ale jestem pełen uznania dla niego - niezły musi być to twardziel. Jego "Rio Anaconda" nieco zmieniła mój "sposób myślenia o życiu". Myślę, że zmiana czyjegoś myślenia o tym, to niezwykły sukces. Zatem Pan Wojciech, to w moim mniemaniu - człowiek wielkiego sukcesu.
Lubię także jego sobotnią audycję w "trójce" (chociaż tej muzyki latino to nie trawię do końca :mrgreen:).
Co do Kaczkowskiego, to niezapomnianą chwilą było dla mnie słuchanie jego "niewidzialnego głosu" na stadionie Lecha w dniu 30.05.2003, gdy roztopiony w wielotysięcznej masie ludzi przeżyłem, chyba najbardziej niezwykłe w moim życiu (mówię poważnie) dwie, czy trzy godziny koncertu Petera Gabriela. Pan Piotr tłumaczył wówczas "on line" Wielkiego Artystę, który poetycko zapowiadał swe kolejne utwory.
PS. Mam przyjemność należenia do tego pokolenia, które w latach osiemdziesiątych odbierało swą muzyczną edukację słuchając "Wieczorów muzycznych" Tomka B., "Studia Stereo" i oczywiście legendarnego "Minimaxa".
Miałem przyjemność w latach 80 ( bodajże 82 ), latem w sopockim Empiku ( wtedy kawka herbata, czytanie gazet :) ) na Monciaku, uczestniczyć w spotkaniu z Piotrem Kaczkowskim. Jak pamiętam na środek wyszedł o wyznaczonej godzinie, wysoki, przystojny brunet i otrzymał brawa o wypełnionej szczelnie sali :) Kiedy brawa umilkły powiedział spokojnie, że on tylko zapowiada Piotra Kaczkowskiego, ale jest Mu miło za przyjęcie :) Za chwilę usłyszeliśmy GŁOS i zobaczyliśmy niewysoką, korpulentną postać z zarostem na twarzy w formie brody :) i włosami na czeskiego hokeistę :) Zaskoczenie było pełne, ale konsternacja po chwili minęła i posypały się pytania. Nie pamiętam już o co pytałem, ale jedno z pytań z sali utkwiło mi w pamięci, a dotyczyło ś.p red. Kosińskiego. Mniej więcej takie było - " jak człowiek z takim głosem i dykcją może prowadzić audycję w radiu :(? " Kaczkowski odpowiedział coś o Karcie Mikrofonowej, ale to nie wystarczyło :( Dziwny jest ten świat - ludzie słuchający wtedy Trójki wychowywali się muzyce Kosy ,Mana, Niedźwiedzia, Kaczki, Chojnackiego, Pawła Sztompke i innych, a dlatego jegomościa ważniejsza była dykcja i brzmienie głosu Kosy :( Strzeż mnie Panie od takich ludzi :-? Z podobną sytuacją zderzyłem się na spotkaniu z Alanem Parkerem w Gdańsku po premierze filmu http://www.filmweb.pl/f33240/Commitments,%20The,1991 ale to już inna bajka :)
To nie tak. Kilka lat temu Trójka obrała jakiś idiotyczny kierunek, w efekcie czego zaczynała się upodabniać do typowych stacji komercyjnych. Liczyła na zwiększenie słuchalności ale efekt okazał się odwrotny do zamierzonego. Starzy słuchacze odeszli[...] To jest o mnie.
Na szczęście ten okres jest już za nami i stacji znów można słuchać z przyjemnością. Eee... Ja tam jakoś nie mogę się przekonać. Próbowałem wrócić jakiś czas temu do słuchania Trójki, zauważyłem progres, ale wg mnie, to jeszcze nie jest "to". Zacznę słuchać jej na nowo kiedy wróci Niedźwiedzki, "Powtórka z rozrywki" będzie trwała przynajmniej czterdzieści pięć minut i rozpoczynała się piosenką w wykonaniu Mariana Kociniaka, a "Muzyczna poczta UKF" przestanie być koncertem życzeń. Chociaż bez "Kosy" i Beksińskiego i tak nie będzie dla kogo zarywać nocy...
To jest o mnie.
Eee... Ja tam jakoś nie mogę się przekonać. Próbowałem wrócić jakiś czas temu do słuchania Trójki, zauważyłem progres, ale wg mnie, to jeszcze nie jest "to". Zacznę słuchać jej na nowo kiedy wróci Niedźwiedzki, "Powtórka z rozrywki" będzie trwała przynajmniej czterdzieści pięć minut i rozpoczynała się piosenką w wykonaniu Mariana Kociniaka, a "Muzyczna poczta UKF" przestanie być koncertem życzeń. Chociaż bez "Kosy" i Beksińskiego i tak nie będzie dla kogo zarywać nocy...
Niedźwiecki nie wróci. Wypiął się na przyjaciół i sobie poszedł ze spuszczoną głową pozostawiając zdziwione miny wieloletnich przyjaciół. Wszyscy byli baaardzo zniesmaczeni. Nie mogę powiedzieć skąd to wiem.
Beksińskiego - wiadomo - nikt nie zastąpi. Ale jest doskonały (moim zdaniem) Baron, jest rewelacyjny jak zawsze Mann (piątkowe poranki), i jest fantastyczna audycja M3. Jak dla mnie - niestety jeszcze za dużo politycznych wywiadów. Takiego Oleksego nigdy bym nie zaprosił, to skandal, a do Kaczyńskiego Skowroński pojechał na wywiad, bo jaśnie panu nie chciało się pofatygować na Myśliwiecką. Politykę wykreśliłbym jednak z programu - zostawiłbym tylko informacje.
MacGyver
02-02-2009, 16:04
... a do Kaczyńskiego Skowroński pojechał na wywiad, bo jaśnie panu nie chciało się pofatygować na Myśliwiecką. Politykę wykreśliłbym jednak z programu - zostawiłbym tylko informacje.
Abstrahując od politycznych sympatii i antypatii zwyczajem jest że do prezydenta się jeździ przeprowadzić wywiad. Za poprzedników tez tak było, w studiach radiowych i telewizyjnych zaczęli się pojawiać dopiero po zakończeniu prezydentury.
BTW: Piękne OT się nam tu zrobiło :-)
mate00sh
02-02-2009, 16:07
Ale tu chodziło o tego drugiego Kaczyńskiego.
Żeby nie było OT, google całkiem duzo wie o Piotrze Kaczkowskim :):
http://images.google.pl/images?hl=pl&q=Piotr+Kaczkowski&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=image_result_group&resnum=1&ct=title
Abstrahując od politycznych sympatii i antypatii zwyczajem jest że do prezydenta się jeździ przeprowadzić wywiad. Za poprzedników tez tak było, w studiach radiowych i telewizyjnych zaczęli się pojawiać dopiero po zakończeniu prezydentury.
BTW: Piękne OT się nam tu zrobiło :-)
Ej, no nie chodzi o sympatie!!! O prezydenta bym się nie buntował!!!
A Oleksy też nie dlatego że komuch, tylko że skompromitowany publicznie (nagrania). A że OT to fakt ;-)
A pamięta ktoś listę przebojów dla oldboyów ś.p. Janusza "Kosy" Kosińskiego? Pamiętam to siedzenie z kartką papieru przed radiem i notowanie co raz to nowych tytułów xD Przeczytałem nazwisko Kaczkowski w temacie i przypomniał mi się ostatni wywiad Wojewódzkiego z Mołek kiedy opowiada o pracy w Trójce.
Ja na Trójce się wychowałem, słucham jej nieprzerwanie od mniej więcej 82-83 roku, pamiętam magnetofon ZK 140T i radio bodaj MERIDIAN, nagrywałem fragmenty LISTY, wspaniałe czasy...
było kiepsko kilka lat temu, ale i tak lepiej niż w komercyjnych stacjach,
odejście Niedźwiedzkiego wg. mnie wniosło trochę świeżości, przy wielkim szacunku dla tego co dokonał w latach 80 oraz w smooth jazz cafe, które było świetne, uważam że jest teraz więcej Barona, a ma on charyzmę, a żeby nie było całkiem ot... pamiętam sobotnie popołódniówki Kaczkowskiego, i niesamowite spektrum muzyki jakie tam prezentował, łącznie z "zachwaszczoną" teraz jest M3 i o "w pół do trzynastej" dreszcze na plecach...pozdrawiam
Beksińskiego - wiadomo - nikt nie zastąpi.
To miło że jeszcze ktoś na tym forum o nim pamięta.
Beksińskiego - wiadomo - nikt nie zastąpi[...] Ani jednego, ani drugiego (abstrahując od Trójki)...
Co do paparazzi i Kaczkowskiego, to przypomniałem sobie, o czym pomyślałem kiedy podczas koncertu TSA w Sopocie w 1998 roku, udało mi się dostrzec trójkowego redaktora (próbował chować się za konsoletą): gdybym tylko miał aparat! :-D
PS Strona pierwsza, utwór trzeci. ;)
poszukiwacz2006
02-02-2009, 20:36
widzę, że się fajny off topic rozkręcił. Jako stały, wieloletni słuchać "Trójki", będę śledził ten temat.
PS. Piątkowa audycja W.Manna krótko mówiąc rozkłada mnie na łopatki. Szkoda tylko, że B.Węglarczyk uciekł na"szklany ekran". Aha, dr Kruszewicz, jest niesamowity w swoich historiach o ptakach - zwariowany jak Ptasiek W.Whartona.
Fan nr 1
02-02-2009, 21:21
Jakoś tak widzę, że w waszych wypowiedziach dominuje lekko geriatryczny ton starych dziadków i babć 8-) "Ho ho , Panie kiedyś to była trójka - nie to co teraz"
Trójki słucham od dawna. Jak pierwszy raz słuchałem listy to na pierwszym miejscu było " Miniej niż zero" a po polach ganiały diplodoki.
Trochę lat mineło starzy odeszli a przyszli nowi i robią takie audycje jak : "Zjednoczone królestrwo" ," Program alternatywny" no i "ftop5". Słuchaliście tego ostatniego? Jak nie to polecam.
P.S Beksiński to mi się jakoś bardziej z dwójką kojarzył (kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)
P.S II A tak lekko geriatrycznie to dodam, że "Nie tylko dla orłów" i "Teatrzyk zielone oko" to dopiero były programy ;).
MacGyver
02-02-2009, 21:32
...no i "ftop5". Słuchaliście tego ostatniego? Jak nie to polecam.
Wczorajsza, z zespołem "Coma" w roli głównej, była dozbrajająca. We wcześniejszych, które słuchałem, ftopy różniły się od oryginałów jedną lub dwiema nutkami, tutaj wyłącznie tonacja i inaczej przesterowana gitara.
PS do OT: widzę że mamy na forum całkiem pokaźne towarzystwo geriatryczne :-D
poszukiwacz2006
02-02-2009, 22:33
hola, hola - czuję się młodo. A geriatrię ( nie w pejoratywnym znaczeniu oczywiście ) przypisałbym prędzej Jedynce Polskiego Radia.
(kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)
Hehe... Do końca życia to będę pamiętął, tak mi to utkwiło. Ale wtedy stereo to było COŚ! ;)
No to ja zabiorę głos jako młodszy przedstawiciel słuchaczy "trójki". W zasadzie to jedyne radio, którego słucham. Zaczęło się od słuchania z ojcem trzech kwadransów jazzu jakieś 10 lat temu, a potem to jakoś tak zawsze trójka mi towarzyszyła. Chyba obecnie jako jedyne oferuje coś więcej niż inne popularne stacje, a dzieje się tak zapewne dzięki charyzmatycznym prowadzącym. Kaczkowski z Minimaxem - klasyka, Mann - jego rewelacyjne poczucie humoru, tanie granie i piątkowe poranki, Kydryński - siesta, Jan Ptaszyn - trzy kwadranse jazzu. Do tego takie audycje jak historia powszechna rock&rolla, trójka pod księżycem (zaraz się zaczyna), urywki z rozrywki i w zasadzie długo można by wymieniać, bo chyba każdy znajdzie coś dla siebie w trójce (jak kiedyś był tydzień z Led Zeppelin to szalałem ze szczęścia :D). No i niech mi ktoś powie, że zna lepsze radio...
MacGyver
03-02-2009, 01:56
hola, hola - czuję się młodo...
Zażartować nie można ? ;-)
Odczuwam bardzo specyficzną więź emocjonalną ze wszystkimi piszącymi w tym wątku. Fajna sprawa :)
Pozdrawiam!
a przed świętami Fakt zamieścił zdjęcia, jak kupował prezenty w jakimś centrum handlowym.
czy wy to naprawdę czytacie/oglądacie????
znaczy te wszystkie fakty, supercośtam pudelki i te inne....
nie wiem jak to nazwać.
czy wy to naprawdę czytacie/oglądacie????
znaczy te wszystkie fakty, supercośtam pudelki i te inne....
nie wiem jak to nazwać.
Trzeba to nazwać po imieniu - szmatławce :mrgreen:
Ja nie kupuję i nie oglądam ale jak sobie pomyślę ile ludzi to czyta to przykro się robi.
Jakoś tak widzę, że w waszych wypowiedziach dominuje lekko geriatryczny ton starych dziadków i babć 8-) "Ho ho , Panie kiedyś to była trójka - nie to co teraz"
bo dla mnie to niestety już nie to samo
słuchałem od dziecka praktycznie codziennie. Słucham dalej ale o ile kiedyś nie było mowy o włączeniu innego programu tak teraz niestety mi się to zdarza.
z największą niechęcią przyjąłem zmiany w "powtórce z rozrywki" zminimalizowanej i pomieszanej z wywiadami z kabaretami. A jak Andrus przestał to prowadzić to już w ogóle dla mnie tragedia. A gdzie te czasy gdy żeby słuchać powtórki z rozrywki do szkoły nosiło się radio. Nawet jeden z nauczycieli często nas upominał słowami:"wyłączcie ten odbiornik tranzystorowy" :)
Wk... znaczy denerwuje mnie KOZA w piątki, nie wiem dlaczego ale jakoś głos prowadzącego mnie denerwuje ale do czasu tej audycji (15.00) przez cały dzień tak mnie naładują dobrą energią Man z Kaczkowskim że jakoś tą audycje mogę wysłuchać.
eeeeeeeeeeee stary już jestem
A gdzie te czasy gdy żeby słuchać powtórki z rozrywki do szkoły nosiło się radio. Bo widzisz, czasy, kiedy chodziłeś do szkoły bezpowrotnie minęły...
Wk... znaczy denerwuje mnie KOZA w piątki, nie wiem dlaczego ale jakoś głos prowadzącego mnie denerwujeA bo Koza słaba jest. Dodatkowo, moim zdaniem Waglewscy też sobie słabo radzą na antenie. Ale może się wyrobią. Największym bogactwem Trójki jest jej różnorodność i to, że niektóre audycje mniej się podobają jest tego naturalną konsekwencją.
eeeeeeeeeeee stary już jestemA no właśnie. Już nigdy wódka nie będzie smakować tak, jak dawniej :twisted:
P.S Beksiński to mi się jakoś bardziej z dwójką kojarzył (kanał lewy sz sz, kanał prawy szsz szsz)
P.S II A tak lekko geriatrycznie to dodam, że "Nie tylko dla orłów" i "Teatrzyk zielone oko" to dopiero były programy ;).
Hola hola! Kanał lewy to był KORDOWICZ!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A bo Koza słaba jest. Dodatkowo, moim zdaniem Waglewscy też sobie słabo radzą na antenie. Ale może się wyrobią. Największym bogactwem Trójki jest jej różnorodność i to, że niektóre audycje mniej się podobają jest tego naturalną konsekwencją.
Pewnie coś w tym jest, w Trójce jak wszędzie są lepsi i są gorsi. KOZY też nie trawię, a dodatkowo lekko głupawy Piśko. Baron był na nartach to aż się słuchać nie chciało. Na szczęście już wrócił. ;-)
Moderatorom - wielkie dzięki za ciche przyzwolenie na bardzo sympatyczny OT. Czasem miło pogadać z kanonierami o sprawach zupełnie nie związanych... :-) Pozdrówka!
Hola hola! Kanał lewy to był KORDOWICZ!!!
Moderatorom - wielkie dzięki za ciche przyzwolenie na bardzo sympatyczny OT. Czasem miło pogadać z kanonierami o sprawach zupełnie nie związanych... :-) Pozdrówka!
...może moderatorzy mają jednak trochę serca i Trójki czasem słuchają (w przerwach w modowaniu):-D, więc są w stanie przymknąć oko...
MacGyver
03-02-2009, 10:59
...może moderatorzy mają jednak trochę serca i Trójki czasem słuchają (w przerwach w modowaniu):-D...
A czego innego można słuchać ? Popowo - dyskotekowa papka niskich lotów serwowana przez Zetkę jest dla mnie całkowicie niestrawna a "dowcipy" prowadzących w Esce Rock są poniżej mojej godności intelektualnej.
Swoją drogą zawsze najdłużej słucham Trójki gdy jadę lub wracam z fot. Nawet utrwaliły mi się już w głowie pewne schematy:
powrót z landszafcenia -> Ftop 5 lub Minimax, w zależności od tego o której zejdę z gór
powrót z rajdu -> Strefa rock'n'rolla wolna od angola
:-)
merciful
03-02-2009, 11:56
eee, Kanał lewy... to również Beksa. Pamiętam jak nagrywałem kiedyś bratu pod jego nieobecność płytę Clan of Xymox: Medusa. Wtedy pierwszy raz miałem kontakt z Beksińskim. I pamiętam to ciśnienie, zeby dobrze nagrać, żeby nie przesterować, bo brat zabije... :)
Potem Nie tylko Dla Orłów, klasyka absolutna, szkoda, że nie można tego kupić na cd jako kompilacji, ale ponoć nie puszczają ich prawa autorskie. Wtedy kiedy oni to tworzyli, nie istniało takie pojęcie, a zapożyczeń muzycznych są setki. Pewnie się nie doczekamy nigdy wydania cd. A moje kasety Ferrum Forte zeżarł czas :)
No i Trójka pod Księżycem.. jak zamurowany przed wieżą Diory
eee, Kanał lewy... to również Beksa. Pamiętam jak nagrywałem kiedyś bratu pod jego nieobecność płytę Clan of Xymox: Medusa. Wtedy pierwszy raz miałem kontakt z Beksińskim.
Akurat ta płyta to zdaje się była prezentowana w cyklu Romantycy Muzyki Rockowej a tam na początku jako sygnał audycji leciało nagranie grupy Visage. Choć kanał lewy... prawy też dobrze pamiętam :)
Kogo z obecnych prezenterów słuchacie najczęściej? Jeśli o mnie chodzi to jest co prawda jeszcze Kaczkowski, Kosiński ale Beksińskiego nikt nie jest w stanie dla mnie zastąpić...
MacGyver przymknął oko ale ja widać za młody jestem i niestety - wątek zadryfował za daleko zarówno poza zakres Hydeparku jak i oryginalnie zapoczątkowanej dyskusji.
Jest sporo innych for na sentymentalne wspomnienia. Nie twórzmy precedensów bo zaraz się zaczną pytania "a czemu mój wątek o sedesach/deskorolkach/komórkach zamknięto a ten nie" . I nie - nie chodzi mi o merytoryczne porównanie zwartości wątku do sedesów a tylko i wyłącznie o to że jest to wątek klasy "nie to forum" . Taka 'high level' klasyfikacja :p .