PDA

Zobacz pełną wersję : kompakt/hybryda z gripem i szkłem 26-624

senner
06-01-2009, 22:35
i kilka innych nowości od kodaka

http://www.swiatobrazu.pl/nowosci_kodaka__z980_z_24krotnym_zoomem_optycznym_ i_kompakty_serii_m.html

Kubak82
06-01-2009, 23:42
pomijajac jakosc zdjec z tego mega-ultra-hiper-zuma, ten fragment mnie zauroczyl :

Aparat zaopatrzony jest w stosowaną wyłącznie przez tego producenta funkcję Smart Capture, dzięki której samoczynnie dostosowuje ustawienia gwarantujące optymalną techniczną jakość zdjęć.

jak to dobrze ze marketing na nowo odkryl swiatu tryb "auto" :lol:

senner
07-01-2009, 00:25
ja jestem ciekaw co to za grip - czy w ogóle tam wchodzą jakieś baterie czy to tylko kawał plastiku z przyciskami żeby było bardziej 'pr0'

Slider
07-01-2009, 16:43
A mnie najbardziej zaciekawilo to:

Kodak Z980 wyposażony jest w szerokokątny obiektyw (...)o zakresie ogniskowych 26-624 z optyczną stabilizacją obrazu

Jeśli obiektyw szerokokatny sięga ogniskową 624mm, to ja chcę wiedzieć jakie kodak potrafi zrobić tele!:grin:

ja jestem ciekaw co to za grip - czy w ogóle tam wchodzą jakieś baterie czy to tylko kawał plastiku z przyciskami żeby było bardziej 'pr0'

raczej to drugie..:roll: z tego co widać, to raczej coś w rodzaju "podstawki", bo jak na grip to to za wąskie, bezksztaltne i pewnie niewygodne do trzymania, a na baterie (chyba) za malo miejsca..

Ale jak widać walka na "superzoomy" trwa w zaparte:grin: ale niedługo dojdzie to do granic absurdu (tak jak z rozdzielczością matryc) ludzie zaczną dostrzegać tego złe strony (tak jak już jest w wątku o kompaktach Canona SX1 i SX10) i albo nastąpi przełom, albo wychodzę!8-)

senner
07-01-2009, 22:15
z tego co widać, to raczej coś w rodzaju "podstawki", bo jak na grip to to za wąskie, bezksztaltne i pewnie niewygodne do trzymania, a na baterie (chyba) za malo miejsca..

może zastosują baterie guzikowe?..

;]