Zobacz pełną wersję : EOS 450 podswietlenie informacji w wizjerze.
armageddon
03-01-2009, 23:39
czy ktos kto posiada puszke 450 zauwazyl ze zielone podswietlenie informacji w wizjerze "drży", przygasa np przy ustawieniu i potwierdzeniu ostrosci przez aparat?niby drobnostka ale dalo sie to zauwazyc ;)
nie zauważyłem, przed chwilą dla testu dałem ostrzenie na jednolitą ścianę przy której automat ma problem, przeleciał w te i nazad, podświetlenie nie miga, nie drży.
Nic takiego w mojej 450D nie występuję więc pewnie to coś z Twoim egzemplarzem.
pozdrawiam.
podobny efekt miałem czasem w 350D. Wpływu na ogólną pracę aparatu nie zauważyłem.
Nic takiego w mojej 450D nie występuję więc pewnie to coś z Twoim egzemplarzem.
pozdrawiam.
U mnie też nic takiego nie występuje :!:
U mnie również nic nie drży.
patric89
04-01-2009, 22:08
przed chwilą wziąłem moją puszke i nic takiego nie zaobserwowałem
armageddon
04-01-2009, 22:31
postanowilem dokladnie przyjrzec sie sprawie i zauwazylem ze aparat reguluje poziom podswietlenia informacji w wizjerze w zaleznosci od jasnosci sceny. zatem jezeli jestesmy w ciemnym pomieszczeniu, wizjer aby nie rozpraszac przygasza podswietlenie, natomiast gdy jest bardzo jasno np na dworzu podbija, zeby bylo lepiej widoczne. efekt drzenia byl widoczny w ciemnym pokoju blisko okna, przy przekadrowywaniu poziom oswietlenia sceny zmienial sie co powodowalo nagle zmiany jasnosci podswietlenia i zauwazylem to jako drzenie. od takie sobie ustrojstwo :)
poziom podswietlenia informacji w wizjerze w zaleznosci od jasnosci sceny
Faktycznie, jakoś wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.
...i własnie po to przydaje się forum.
...i własnie po to przydaje się forum.
dyrta, skąd to żeś wykopał ;)
dyrta, skąd to żeś wykopał ;)
jak się czegoś szuka to się kopie :mrgreen: ważne, że znalazł :lol:
to się kopie
No właśnie......wykopki się zaczęły :D