czy ktos kto posiada puszke 450 zauwazyl ze zielone podswietlenie informacji w wizjerze "drży", przygasa np przy ustawieniu i potwierdzeniu ostrosci przez aparat?niby drobnostka ale dalo sie to zauwazyc![]()
czy ktos kto posiada puszke 450 zauwazyl ze zielone podswietlenie informacji w wizjerze "drży", przygasa np przy ustawieniu i potwierdzeniu ostrosci przez aparat?niby drobnostka ale dalo sie to zauwazyc![]()
Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW
nie zauważyłem, przed chwilą dla testu dałem ostrzenie na jednolitą ścianę przy której automat ma problem, przeleciał w te i nazad, podświetlenie nie miga, nie drży.
Nic takiego w mojej 450D nie występuję więc pewnie to coś z Twoim egzemplarzem.
pozdrawiam.
podobny efekt miałem czasem w 350D. Wpływu na ogólną pracę aparatu nie zauważyłem.
U mnie również nic nie drży.
przed chwilą wziąłem moją puszke i nic takiego nie zaobserwowałem
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
postanowilem dokladnie przyjrzec sie sprawie i zauwazylem ze aparat reguluje poziom podswietlenia informacji w wizjerze w zaleznosci od jasnosci sceny. zatem jezeli jestesmy w ciemnym pomieszczeniu, wizjer aby nie rozpraszac przygasza podswietlenie, natomiast gdy jest bardzo jasno np na dworzu podbija, zeby bylo lepiej widoczne. efekt drzenia byl widoczny w ciemnym pokoju blisko okna, przy przekadrowywaniu poziom oswietlenia sceny zmienial sie co powodowalo nagle zmiany jasnosci podswietlenia i zauwazylem to jako drzenie. od takie sobie ustrojstwo![]()
Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW
...i własnie po to przydaje się forum.