Zobacz pełną wersję : [Cichy] Wenecja
Wreszcie zacząłem obrabiać fotki z wakacji... Na początek Wenecja, zresztą zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami.
Żeby nie robić wklejek na forum daję bezpośredniego linka do podstrony ze zdjęciami:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.kubacichocki.pl/galerie/inne/wenecja/index.html)
PS. Większość zdjęć zrobiona tandemem 5d + Tamron 70-200 2.8, szerokie kąty C 16-35.
fahrenheit
08-12-2008, 00:42
Panie Jakubie mógłby Pan wrzucić chociaż jednego gniota żeby człowiek mógł odetchnąć oglądając zdjęcia z Wenecji, a tak dech zapiera i nie sposób jej obejrzeć na raz.
pozdrawiam
ciekawe, ale podanie linku do galerii zamiast zdjęć na forum znacznie utrudnia ich omawianie
nie widziałem wszystkich Twoich zdjęć, ale zastanów się, czy nie nadużywasz szerokiego kąta
pozdrawiam
ale zastanów się, czy nie nadużywasz szerokiego kąta
Ja teraz żałuję, że nie miałem rybiego oka w Wenecji, a Ty mi mówisz, że za szeroko :D
lamuszka
08-12-2008, 01:02
A myślałem, że to mnie udało się w tym roku zrobić dobre fotki w Wenecji... ;)
Jak dla mnie - rewelka. Ale przeglądanie prac w galerii faktycznie utrudnia komentowanie. Szczególnie, jeśli chodi o konkretne ujęcia. Może wybrałbyś najlepsze i jednak wkleił? Pozdrawiam!
Zdjęcia szerokim kątem wyglądają fatalnie, to raczej karykatura wspaniałej architektury. Cichy potrafisz robić zdjęcia, ale szeroki kąt jest Twoją piętą achillesową ... Podobnie mz było w przypadku reportażu grupy panien młodych w Poznaniu (chyba).
giltoniel
08-12-2008, 10:19
zastanów się, czy nie nadużywasz szerokiego kąta
moim zdaniem nie nadużywa - mimo szerokiego kąta nie ma bałaganu w kadrze - mi się podobają
Ja teraz żałuję, że nie miałem rybiego oka w Wenecji, a Ty mi mówisz, że za szeroko :D
toć ja Cię nie gonię, bo przecież nie znam Twoich zdjęć
warto tylko msz zwrócić na to uwagę
a po co ten fisheye miałby być? do wnętrz?
o, jak widzisz całą dyskusja się na ten temat zrobiła... kiedy ankieta "Czy Cichocki nadużywa szerokiego kąta"?
bartmika
08-12-2008, 16:43
Przy niektorych ujeciach az sie prosi zeby uzyc szerokiego kata...wiec moim zdaniem jest po rowno. Wszystkie fotki sa mile dla oka.
pozdr!