Zobacz pełną wersję : Ameryka Poludniowa - plener
travelphotography
03-12-2008, 16:10
Witam,
Chcialabym wybrac sie w przyszlym roku na wyprawe typowo plenerowa do Ameryki Poludniowej.
Najchetniej na Kube, konkretnie na festiwal muzyczny do Santiago de Cuba i w inne okolice El Oriente: na fotografowanie ludzi, miast, przyrody itp.
Jesli Kuba to termin lipiec 2009, bo festiwal odbywa sie tam w drugiej polowie lipca. Na Kubie bylam juz raz, wiec wiem co i jak.
Jesli inny kraj/ kraje to termin do ustalenia, tak samo jak propozycje dokad i jakiego rodzaju plener. Max moge wyjechac na 3 tygodnie.
Pozdrawiam
Witam,
Chcialabym wybrac sie w przyszlym roku na wyprawe typowo plenerowa do Ameryki Poludniowej.
Najchetniej na Kube, konkretnie na festiwal muzyczny do Santiago de Cuba i w inne okolice El Oriente: na fotografowanie ludzi, miast, przyrody itp.
Jesli Kuba to termin lipiec 2009, bo festiwal odbywa sie tam w drugiej polowie lipca. Na Kubie bylam juz raz, wiec wiem co i jak.
Jesli inny kraj/ kraje to termin do ustalenia, tak samo jak propozycje dokad i jakiego rodzaju plener. Max moge wyjechac na 3 tygodnie.
Pozdrawiam
Lipiec ale 2010, myślałem nad tym z kuzynem ale dopiero za dwa laat, jeśli będziesz wtedy jechać to z chęcia się podepniemy :)
o kurna a ile kasy trzeb by było przygotowac bo chyba nie mało :/
Coś pieknego ''postreetować'' w kubańskim plenerze, ale czas i kasa, czas i kasa :( Może w przyszłości... dalekiej... :(
travelphotography
08-12-2008, 21:45
o kurna a ile kasy trzeb by było przygotowac bo chyba nie mało :/
No nie jest to maly koszt... najtanszy bilet rok temu ok. 720 euro.
Noclegi 20-30$/ 2 os. (chociaz znajomi nocowali tez pod namiotem i na dziko :))
A z innymi wydatkami to mozna kombinowac.
Lipiec ale 2010, myślałem nad tym z kuzynem ale dopiero za dwa laat, jeśli będziesz wtedy jechać to z chęcia się podepniemy :)
Jak nie uda mi sie zebrac ekipy na lipiec 2009 to pewnie wyskocze gdzie indziej i wtedy wypad na Kube przesunie sie na rok nastepny, wiec spoko ;)
no to ja na kube nie jade bo kasy bęsdize brak ale gdzieś blizej z chęcia :)
travelphotography
10-12-2008, 01:23
No niestety tak bardzo blisko to nie bedzie, bo ja nie mieszkam w Polsce.
Ale w najblizszym czasie wybieram sie ze znajomymi na czterodniowy plener do Barcelony (na poczatku lutego), wiec jesli ktos chetny to moze dolaczyc.
W maju najprawdopodobniej organizujemy tez 5-dniowy (max tygodniowy) plener w Maroko. Tam juz mozna sie wybrac za calkiem przystepna cene.
Ponadto okolo czerwca wybieramy sie na jednodniowy plener na Farne Islands w polnocnej Anglii na sezon legowy ptakow morskich. Fantastyczna okazja, aby pofocic z bliska kormorany, puffiny, rozne gatunki mew itp. Jesli ktos mieszka w Anglii lub bedzie w okolicach tego terminu to rowniez zapraszam.
Pare fotek z tegorocznego wypadu na wyspy mozna zobaczyc na mojej stronce: http://www.travel-photography.eu/html/The_Farne_Islands,33.htm Doskonale tam widac jak blisko mozna podejsc do ptakow i jakie ujecia sa mozliwe.
Zapraszam
travelphotography
23-03-2009, 16:08
W sumie to nie takie bardzo drogie.
Moze sie udac kupic bilet z mniej niz 400 euro. Jesli ktos jest chetny to zapraszam, wyprawa zaczyna sie krystalizowac: 2 tygodnie w drugiej polowie lipca.