PDA

Zobacz pełną wersję : Tamron vs. Sigma 17-35

lukaszn
22-06-2005, 01:18
bylem, przymierzalem, focilem (w kiepskich warunkach) i nie moge sie zdecydowac, ktory obiektyw. Moze wyrazicie swoje opinie, dzieki

Nemeo
22-06-2005, 08:33
Ja osobiście większe zaufanie mam, do Tamrona, Sigmy jakoś nie uznaję, ale to oczywiście kwestia gustu.

wkamil
22-06-2005, 08:49
Ja osobiście większe zaufanie mam, do Tamrona, Sigmy jakoś nie uznaję, ale to oczywiście kwestia gustu.
Hej, czy moglbyc skrobnac cos wiecej na temat 10-22 (widze, ze masz go w stopce) jakies Twoje przemyslenia na temat tego szkielka ;-) No i jesli to nie problem linka do fotek z niego ;-)

Cichy
22-06-2005, 19:54
Ja testowałem dzisiaj Tamrona17-35. Powiem szczerze, że bardzo fajne szkiełko. Ostre- co najważniejsze już od dziury 2.8. W rogach trochę gubi ostrość, no ale nie ma naprawdę co narzekać. Kawał solidnego lensa. Jakby ktoś pytał - mam w ofercie :)

Nemeo
22-06-2005, 21:13
Hej, czy moglbyc skrobnac cos wiecej na temat 10-22 (widze, ze masz go w stopce) jakies Twoje przemyslenia na temat tego szkielka No i jesli to nie problem linka do fotek z niego

Jeśli potrzebujesz ULTRA szeroki kąt i chcesz sobie np. "sfotografować własne plecy" to jest obiektyw właśnie dla ciebie, jeśli nie potrzebujesz takiego szerokiego kąta, pomyśl raczej o innym szkle, bo tego nie wykorzystasz w pełnym zakresie.
Obiektyw niesamowicie lekki - "canon sprzedaje w nim powietrze zamiast soczewek i to za ciężkie pieniądze".
Jeśli chcesz zobaczyć fotki z niego to polecam PBase, bo niestety moja www jeszcze nie funkcjonuje.

wkamil
22-06-2005, 21:42
Jeśli chcesz zobaczyć fotki z niego to polecam PBase, bo niestety moja www jeszcze nie funkcjonuje.
Na pbase to w wiekszosci "znaczki pocztowe" :-) - jezeli mozesz wrzuc cos wiekszego, to na wkamil@post.pl... z gory dziekuje.

Cichy
22-06-2005, 22:07
http://www.negatyw.org/test/tamron/wiatrak.jpg