Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Tamron vs. Sigma 17-35

lukaszn
    Guest

Domyślnie Tamron vs. Sigma 17-35

bylem, przymierzalem, focilem (w kiepskich warunkach) i nie moge sie zdecydowac, ktory obiektyw. Moze wyrazicie swoje opinie, dzieki

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Ja osobiście większe zaufanie mam, do Tamrona, Sigmy jakoś nie uznaję, ale to oczywiście kwestia gustu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Ja osobiście większe zaufanie mam, do Tamrona, Sigmy jakoś nie uznaję, ale to oczywiście kwestia gustu.
    Hej, czy moglbyc skrobnac cos wiecej na temat 10-22 (widze, ze masz go w stopce) jakies Twoje przemyslenia na temat tego szkielka ;-) No i jesli to nie problem linka do fotek z niego ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja testowałem dzisiaj Tamrona17-35. Powiem szczerze, że bardzo fajne szkiełko. Ostre- co najważniejsze już od dziury 2.8. W rogach trochę gubi ostrość, no ale nie ma naprawdę co narzekać. Kawał solidnego lensa. Jakby ktoś pytał - mam w ofercie
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Hej, czy moglbyc skrobnac cos wiecej na temat 10-22 (widze, ze masz go w stopce) jakies Twoje przemyslenia na temat tego szkielka No i jesli to nie problem linka do fotek z niego
    Jeśli potrzebujesz ULTRA szeroki kąt i chcesz sobie np. "sfotografować własne plecy" to jest obiektyw właśnie dla ciebie, jeśli nie potrzebujesz takiego szerokiego kąta, pomyśl raczej o innym szkle, bo tego nie wykorzystasz w pełnym zakresie.
    Obiektyw niesamowicie lekki - "canon sprzedaje w nim powietrze zamiast soczewek i to za ciężkie pieniądze".
    Jeśli chcesz zobaczyć fotki z niego to polecam PBase, bo niestety moja www jeszcze nie funkcjonuje.
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 22-06-2005 o 21:15

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Jeśli chcesz zobaczyć fotki z niego to polecam PBase, bo niestety moja www jeszcze nie funkcjonuje.
    Na pbase to w wiekszosci "znaczki pocztowe" :-) - jezeli mozesz wrzuc cos wiekszego, to na wkamil@post.pl... z gory dziekuje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów