PDA

Zobacz pełną wersję : Tajemniczy kod.

2marekm
27-10-2008, 22:12
Będąc dzisiaj w naszej pięknej galerii słupskiej, na stoisku z aparatami fotograficznymi, mimochodem usłyszałem rozmowę dwóch panów narodowości japońskiej
lub koreańskiej /uroda tych nacji, a także język, dla Europejczyków są nierozróżnialne/. Otóż, gdy prowadzili rozmowę w języku angielskim, zrozumiałem,
że w najnowszym aparacie cyfrowym, który jest już w sprzedaży, istnieje funkcja, utrzymywana w najgłębszej tajemnicy, którą uaktywnia się, naciskając
kombinację klawiszy, w odpowiedniej kolejności. Uaktywnienie tej funkcji powoduje, że robiąc zdjęcia osób...wychodzą one na zdjęciu bez ubrania. Wbrew
pozorom, ten przydatny gadżet miałby większe praktyczne zastosowanie dla pań, niż dla panów.
Pani, przebywając np. w pubie, lub na imprezie, mogła by w sposób dyskretny fotografować mężczyzn, którzy jej się podobają. Jak wiadomo, to panie wybierają,
a nam facetom /zdecydowanie mniej rozgarniętym od pań/ wydaje się, że jest odwrotnie.
Po wyświetleniu takiego zdjęcia na monitorku, mogło by się okazać, że obiekt wcześniejszych westchnień, i fantazji, bez ubrania
nie jest już tak bardzo atrakcyjny.
Wytężyłem słuch do granic możliwości, aby usłyszeć, jaki to model aparatu, i kombinacja klawiszy powoduje ten kapitalny efekt. Niestety dżentelmeni ci,
z niewiadomych powodów, przeszli na język japoński, lub koreański.
Wyłowiłem tylko z ich "szczekania" wyraz Canon i coś XXX.
Po powrocie do domu, zacząłem w internecie, na googlach szukać informacji na ten temat. Znalazłem skąpą informację, że rosyjska hakerka o nicku "Kurica"
złamała tajny kod tej funkcji i "wrzuciła do internetu".
Rząd japoński, na czele z premieram Taro Asoostro zaprotestował u Prezydenta Miedwiediewa. On nie chcąc dopuścić do skandalu międzynarodowego, postanowił
zablokować a następnie usunąć tę stronę z rosyjskich serwerów.
I tu prośba do Was. Może, przed blokadą tej strony, udało się komuś zapisać ten kod ???.:mrgreen:

muflon
27-10-2008, 22:18
Kod to '1g0t5m@11d1ck@nd1w@nn@533s0m3n@k3dp0055y', tyle że trzeba go wpisać kilka razy. A o urządzeniu można poczytać tu:
http://www.google.ch/search?q=airport+device+naked

mamiski
27-10-2008, 22:26
Twój uśmieszek ze zdjęcia w profilu, muflon, interprtuję jako komentarz do zaprezentowanego powyżej kodu...

Krzychu
27-10-2008, 22:29
Twój uśmieszek ze zdjęcia w profilu, muflon, interprtuję jako komentarz do zaprezentowanego powyżej kodu...

Niepotrzebnie... Wypróbowałem..... i działa !!! Czad !

HenrykG
27-10-2008, 22:35
Niejaki Francisko Goya znał podobny sposób bez zerojedynkowych kombinacji, czego dowodem "Maja ubrana" i "Maja naga"...

Kolekcjoner
28-10-2008, 00:30
A może to Kod Da Vinci 8)?

robgr85
28-10-2008, 00:34
ej tam nie znacie się. Graliście kiedyś w Mortal Combat 2? Tutaj sprawa wygląda podobnie. Po serii zdjęć trzeba w przeciągu 5 sekund wykonać 'fatality' ;) Wszystko zależy od tego jaki model canona macie (uważajcie bo przy złej kombinacji osoby z waszych zdjęć mogą zmienić się w bobasy!) :)

Paenka
28-10-2008, 00:44
hehe no fakt tez się usmialam jak przeczytalam :D ale wiecie co...jak pokazalam to mojemu chlopakowi to powiedzial ze gdzies czytal rzeczywiscie o tym ze chinole pracują nad czyms takim...ale oczywiscie nie w aparatach produkcji seryjnej ;)

Tezet-gdynia
28-10-2008, 01:05
Wiecie, tak ogolnie rzecz biorac to lampa na aparat ktora emitowala by odpowiedniej dlugosci fale + matryca czula na ta fale i material staje sie przezroczysty :D Ludzie kombinowali z kameriami ktore udostepnialy nagrywanie w "podczerwieni" i to zdaje egzamin gdy material jest mokry :mrgreen:

basala
28-10-2008, 01:06
(...) wyraz Canon i coś XXX. (...) XXX w tym wszystkim jest najistotniejsze... ;)

gwozdzt
28-10-2008, 08:54
Ludzie kombinowali z kameriami ktore udostepnialy nagrywanie w "podczerwieni" i to zdaje egzamin gdy material jest mokry :mrgreen:
gdy materiał jest mokry, to nie trzeba żadnej podczerwieni :-)

hint: Miss Mokrego Podkoszulka :mrgreen:
http://images.google.pl/images?hl=pl&q=Miss%20Mokrego%20Podkoszulka&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

2marekm
28-10-2008, 11:16
Kod to '1g0t5m@11d1ck@nd1w@nn@533s0m3n@k3dp0055y', tyle że trzeba go wpisać kilka razy. A o urządzeniu można poczytać tu:

Szanowny Muflonie !
Próbowałem wprowadzić kod podany przez Ciebie, ale nasze zwykłe aparaty nie posiadają takich funkcji, jak Twój. Bo gdzie znależdz litery alfabetu, czy znak @ ???:(
Nie ma najmniejszego sensu, porównywać aparatu dla "zwykłych" konsumentów, a aparatu wojskowego, który posiadasz. Nie wmówisz mi, że zwykłym aparatem można robić tak wspaniałe zdjęcia sprzętu latającego. Wiem, że obowiązuje Ciebie tajemnica wojskowa. Ze skąpych informacji, które docierają do ogółu, wiem, że tego typu aparaty posiadają, wbudowany komputer, który wyświetla parametry lotu samolotów, a nawet tratektorię rakiet. Że nie wspomnę o takich funkcjach jak...GPS, CB, radiostacja, noktowizor aktywny, komórka, a także urządzenie do strzelania pociskami bezłuskowymi kalibru 3.56. Oczywiście takich dodatkowych funkcji jest zdecydowanie więcej, o których my zwykli "pstrykacze" nie mamy nawet pojęcia.:(

jmarciniak
28-10-2008, 13:06
urządzenie do strzelania pociskami bezłuskowymi kalibru 3.56.

normalnie jestes boski :)

muflon
28-10-2008, 18:46
wiem, że tego typu aparaty posiadają, wbudowany komputer, który wyświetla parametry lotu samolotów, a nawet tratektorię rakiet. Że nie wspomnę o takich funkcjach jak.. (...)
To wszystko było w starej wersji MkI. Ja mam MkII w którym wszystkie te funkcje zostały zastąpione jedną: sprowadzeniem dowolnego obiektu latającego na odległość pełnego kadru @200mm :) I zatrzymaniem go w miejscu, względnie poruszeniem (panning) z funkcją korekcji szybkości samolotu względem drgań obiektywu :D

A tak serio: spójrzcie w to zapytanie, które wkleiłem. Naprawdę da się zobaczyć te przysłowiowe "gołe cyce" bez zdejmowania ciuszków :) I nawet aktualnie jest na ten temat raban w (angielskiej) prasie, bo efekty działania zabawki przerosły oczekiwania konstruktorów :lol:

XLesio
28-10-2008, 22:28
względnie poruszeniem (panning) z funkcją korekcji szybkości samolotu względem drgań obiektywu :D

Znaczy że ja dobrze rozumiem? Masz w swoim pudełku opcję IS obiektu w locie? ;)

mamiski
28-10-2008, 22:45
Z tymi "iksami" nieodparcie kojarzy mi się Archiwum X, gdzie najwyraźniej niektórzy zaglądają :-)

wojkij
28-10-2008, 22:46
http://www.mefeedia.com/entry/naked-airport-x-ray-causes-concerns/11909103

robgr85
29-10-2008, 00:55
http://www.mefeedia.com/entry/naked-airport-x-ray-causes-concerns/11909103

a Pani z ochrony wybiera sobie po przejściu przez bramkę co lepszych na rewizję osobistą ;)

1jac
29-10-2008, 08:14
Aktywacja tej funkcji następuje po wypowiedzeniu (nie wpisaniu) kodu wszystkich kodów, nazwy wszystkich nazw, imienie wszystkich imion, czyli :" Krzysiek Jarzyna ze Szczecina". Imię "Szefa Wszystkich Szefów" zrzuca okrycie z każdego. U moich psów, na przykład, przyśpiesza zrzucanie sierści. Nie zrzuca całkiem, bo psy małokumate są i nieedukowane, ale działa.

piotrusb
01-11-2008, 19:53

Hah, Muflon, niezły kod dałeś - nie mów tylko, że "masz małego" i chcesz zobaczyć "kilka gołych ..." ;)