Zobacz pełną wersję : Czas zimowy
No co to komu??? Totalna ciemnia o 17-tej... Teraz już nawet po pracy nie ma szans na chwilę w plenerek wyskoczyć. :evil:
DonBolano
27-10-2008, 18:17
Hehe. Wieczorne zdjecia tez maja swoj urok ;) No a jak nie chcesz miec zmiany czasy, to sie przeprowadz gdzies, gdzie tego nie robia - jest kilka takich panstw :))) Ba.. W Chinach nawet stref czasowych nie ma.. W calych Chinach jest jedna godzina :)
mi to akurat nie przeszkadza ze kończąc pracę jest ciemno...
zawsze jest pora iść w plener...
z drugiej strony pracuję po 12 h przez pół tyg.
Drugie pół poświęcam na nadrabianie "tworzenia" zdjęć za dnia :D:)
No co to komu???
Właśnie. Okropieństwo. Najciekawsza sprawa, że to samo mówię, gdy przyjdzie zmieniać czas na letni... :twisted:
No co to komu??? Totalna ciemnia o 17-tej... Teraz już nawet po pracy nie ma szans na chwilę w plenerek wyskoczyć. :evil:
zauwaz, ze czas zimowy, to czas standardowy. czas letni to jakies takie wygibasy ; )
lukaszczecin
27-10-2008, 18:42
To samo sobie uświadomiłem pół godziny temu, kończę o 18 i zawsze trochę światła było. Dziś wziąłem sprzęt do pracy, żeby po niej trochę pofocić, ale nic z tego nie wyjdzie bez statywu.
zauwaz, ze czas zimowy, to czas standardowy. czas letni to jakies takie wygibasy ; )
Hmm, mnie się wydaje, że jeśli chodzi o czas, to wszystko jest umowne. ;)
A zimowy czas jest fajny tylko pierwszego poranka. :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W calych Chinach jest jedna godzina :)
Przez całą dobę? :mrgreen:
dobre!!! :mrgreen:
DonBolano
27-10-2008, 20:40
No i nie wiem, co napisac :P
MacGyver
27-10-2008, 21:13
Z okazji zmiany czasu miałem sobie iść na wschodzik (jak był o 7.00 to nie miałem jak, bo do arbajtu na 7.30) a tu się akurat spsuła :-(
Bo to że jest cieplej nie cieszy mnie w najmniejszym stopniu ;-)
Ale w weekendy choćby od wschodu do północy; w tygodniu,w wolnych chwilach w pracy można obmyślać możliwości: za dnia ze słońcem lub bez; rano czy wieczorem z mgłą albo wnętrza.
DonBolano
29-10-2008, 15:33
Hm.. UStawilem na forum strefe GMT+1, ale ciagle mi wyswietla czas GMT+2... Dalem na zapisz, a to forum ciagle swoje :P
lukaszczecin
29-10-2008, 15:37
Hm.. UStawilem na forum strefe GMT+1, ale ciagle mi wyswietla czas GMT+2... Dalem na zapisz, a to forum ciagle swoje :P
a masz automatyczne dst ustawione?
DonBolano
29-10-2008, 15:45
Bylo na always on ustawione - dzieki :) juz dziala
Z tego co wiem to Adolf Hitler był jednym z propagatorów zmiany czasu. Obecnie ta zmiana nie ma żadnego sensu i wytłumaczenia.
Drzamich
29-10-2008, 16:39
Z tego co wiem to Adolf Hitler był jednym z propagatorów zmiany czasu. Obecnie ta zmiana nie ma żadnego sensu i wytłumaczenia.
Z tego co ja wiem - nie Adolf Hitler, ale tez Niemiec - cesarz Wilhelm II.
Wprowadził czas zimowy w 1916 roku. Coraz więcej było urządzeń elektrycznych, a zmiana czasu była podyktowana względami ekonomicznymi.
Co do fotografowania późną jesienią i zimą, to nie lubię pod tym względem tych pór roku. Brzydka pogoda, mało światła, szaro-buro, ogólnie nic ciekawego.
Co do fotografowania późną jesienią i zimą, to nie lubię pod tym względem tych pór roku. Brzydka pogoda, mało światła, szaro-buro, ogólnie nic ciekawego.
A ja lubię. Swietna pogoda do włóczenia się po miejskich zakamarkach i opuszczonych zakładach, które właśnie są szaro-bure. Lepszy klimat i nie ma tak dużch kontrastów jak latem.
Szkoda tylko, że tak wcześnie (teraz wcześniej) robi się ciemno :(
Drzamich
29-10-2008, 17:32
A ja lubię. Swietna pogoda do włóczenia się po miejskich zakamarkach i opuszczonych zakładach, które właśnie są szaro-bure. Lepszy klimat i nie ma tak dużch kontrastów jak latem.
Szkoda tylko, że tak wcześnie (teraz wcześniej) robi się ciemno :(
Zależy kto jakie zdjęcia lubi robić - bo ja raczej krajobrazy i ogólnie naturę. A tu kolor się przydaje.
Teraz to jeszcze nic. jest koniec października. za 1,5 miesiąca to dopiero będzie ciemno
dla mnie bomba. mam jeszcze szanse wyskoczyc gdzies rano przed praca,
co jeszcze tydzien temu nie wchodzilo w gre :)