Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czas zimowy

tomdz
27-10-2008, 18:15
No co to komu??? Totalna ciemnia o 17-tej... Teraz już nawet po pracy nie ma szans na chwilę w plenerek wyskoczyć. :evil:

DonBolano
27-10-2008, 18:17
Hehe. Wieczorne zdjecia tez maja swoj urok ;) No a jak nie chcesz miec zmiany czasy, to sie przeprowadz gdzies, gdzie tego nie robia - jest kilka takich panstw :))) Ba.. W Chinach nawet stref czasowych nie ma.. W calych Chinach jest jedna godzina :)

mlody88
27-10-2008, 18:22
mi to akurat nie przeszkadza ze kończąc pracę jest ciemno...
zawsze jest pora iść w plener...
z drugiej strony pracuję po 12 h przez pół tyg.
Drugie pół poświęcam na nadrabianie "tworzenia" zdjęć za dnia :D:)

HenrykG
27-10-2008, 18:32
No co to komu???

Właśnie. Okropieństwo. Najciekawsza sprawa, że to samo mówię, gdy przyjdzie zmieniać czas na letni... :twisted:

spoon
27-10-2008, 18:41
No co to komu??? Totalna ciemnia o 17-tej... Teraz już nawet po pracy nie ma szans na chwilę w plenerek wyskoczyć. :evil:

zauwaz, ze czas zimowy, to czas standardowy. czas letni to jakies takie wygibasy ; )

lukaszczecin
27-10-2008, 18:42
To samo sobie uświadomiłem pół godziny temu, kończę o 18 i zawsze trochę światła było. Dziś wziąłem sprzęt do pracy, żeby po niej trochę pofocić, ale nic z tego nie wyjdzie bez statywu.

tomdz
27-10-2008, 18:48
zauwaz, ze czas zimowy, to czas standardowy. czas letni to jakies takie wygibasy ; )

Hmm, mnie się wydaje, że jeśli chodzi o czas, to wszystko jest umowne. ;)
A zimowy czas jest fajny tylko pierwszego poranka. :D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

W calych Chinach jest jedna godzina :)

Przez całą dobę? :mrgreen:

robgr85
27-10-2008, 20:39

dobre!!! :mrgreen:

DonBolano
27-10-2008, 20:40

No i nie wiem, co napisac :P

MacGyver
27-10-2008, 21:13
Z okazji zmiany czasu miałem sobie iść na wschodzik (jak był o 7.00 to nie miałem jak, bo do arbajtu na 7.30) a tu się akurat spsuła :-(
Bo to że jest cieplej nie cieszy mnie w najmniejszym stopniu ;-)

mamiski
27-10-2008, 21:55
Ale w weekendy choćby od wschodu do północy; w tygodniu,w wolnych chwilach w pracy można obmyślać możliwości: za dnia ze słońcem lub bez; rano czy wieczorem z mgłą albo wnętrza.

DonBolano
29-10-2008, 15:33
Hm.. UStawilem na forum strefe GMT+1, ale ciagle mi wyswietla czas GMT+2... Dalem na zapisz, a to forum ciagle swoje :P

lukaszczecin
29-10-2008, 15:37
Hm.. UStawilem na forum strefe GMT+1, ale ciagle mi wyswietla czas GMT+2... Dalem na zapisz, a to forum ciagle swoje :P

a masz automatyczne dst ustawione?

DonBolano
29-10-2008, 15:45
Bylo na always on ustawione - dzieki :) juz dziala

Sober
29-10-2008, 16:36
Z tego co wiem to Adolf Hitler był jednym z propagatorów zmiany czasu. Obecnie ta zmiana nie ma żadnego sensu i wytłumaczenia.

Drzamich
29-10-2008, 16:39
Z tego co wiem to Adolf Hitler był jednym z propagatorów zmiany czasu. Obecnie ta zmiana nie ma żadnego sensu i wytłumaczenia.
Z tego co ja wiem - nie Adolf Hitler, ale tez Niemiec - cesarz Wilhelm II.
Wprowadził czas zimowy w 1916 roku. Coraz więcej było urządzeń elektrycznych, a zmiana czasu była podyktowana względami ekonomicznymi.

Co do fotografowania późną jesienią i zimą, to nie lubię pod tym względem tych pór roku. Brzydka pogoda, mało światła, szaro-buro, ogólnie nic ciekawego.

RNz
29-10-2008, 17:28
Co do fotografowania późną jesienią i zimą, to nie lubię pod tym względem tych pór roku. Brzydka pogoda, mało światła, szaro-buro, ogólnie nic ciekawego.

A ja lubię. Swietna pogoda do włóczenia się po miejskich zakamarkach i opuszczonych zakładach, które właśnie są szaro-bure. Lepszy klimat i nie ma tak dużch kontrastów jak latem.
Szkoda tylko, że tak wcześnie (teraz wcześniej) robi się ciemno :(

Drzamich
29-10-2008, 17:32
A ja lubię. Swietna pogoda do włóczenia się po miejskich zakamarkach i opuszczonych zakładach, które właśnie są szaro-bure. Lepszy klimat i nie ma tak dużch kontrastów jak latem.
Szkoda tylko, że tak wcześnie (teraz wcześniej) robi się ciemno :(
Zależy kto jakie zdjęcia lubi robić - bo ja raczej krajobrazy i ogólnie naturę. A tu kolor się przydaje.

Teraz to jeszcze nic. jest koniec października. za 1,5 miesiąca to dopiero będzie ciemno

akustyk
29-10-2008, 17:48
dla mnie bomba. mam jeszcze szanse wyskoczyc gdzies rano przed praca,
co jeszcze tydzien temu nie wchodzilo w gre :)