Zobacz pełną wersję : Gdzie kupować Tamrony?
Jak w temacie. Niebawem będę "zanabywał" jakieś szkiełko Tamrona (najprawdopodobniej 17-50 f/2.8 albo 28-75), i zastanawiam się, gdzie. Czy są jakieś sklepy internetowe bądź nie-internetowe, w których "bardziej" opłaca się kupować sprzęt tej firmy, tudzież większa pewność, że dostanę dobry, ostrzący sprzęt (wiem, że to może i głupota, to, co napisałem, ale może chociaż jest gdzieś możliwość zwrotu ew. dobry kontakt ze sprzedawcami?). Druga rzecz, to czy można pewnie kupić taki sprzęt np. w Niemczech? tam sprzęt wychodzi niewiele, ale jednak, taniej.
Mam nadzieję, że nie powtórzyłem tematu, ale nie znalazłem podobnego.
btw. mój pierwszy post na forum :) witam wszystkich
U Cichego z forum :)....napisz do niego,na pewno Ci odpisze.
Ja i pewnie wielu zadowolonych na tym forum polecą Ci Cichego :) Sprawdzony sprzedawca z bardzo dobrą opinią.
Na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=8802635
Ja kupiłem od Cichego Tamrona 28-75 kilka dni temu, nie miałem go okazji jeszcze przetestować na zewnątrz [pogoda :/], ale z nudów porobiłem zdjęcia jakiejś tablicy znalezionej gdzieś na forum i wypadło bardziej niż poprawnie, jestem zaskoczony jakością. A że Cichy każdy obiektyw testuje, to jego zasługa, że nie trafiłem na gniota, więc również polecam.
o, nie wiedziałem że głos forum będzie aż tak zdecydowany :) dzięki :) w takim razie jeszcze trochę podreperuję budżet i odezwę się do imć Cichego :)
pzdr :)
Tylko nie pisz do mnie w niedzielę, dziś zostałem wyzwany od "ch..i" przez jednego z użytkowników CB, bo nie raczyłem odpisywać na GG w niedzielny poranek. ;)
Tylko nie pisz do mnie w niedzielę, dziś zostałem wyzwany od "ch..i" przez jednego z użytkowników CB, bo nie raczyłem odpisywać na GG w niedzielny poranek. ;)
Spokojna głowa, człowiekiem jestem :)
To i ja sie jeszcze dorzuce... kupowalem u Cichego juz dwa tamrony- obydwa dzialaja idealnie i jesli bede jeszcze jakeigos kupowal, to tez kupie u niego.
PS
I nikt nikogo nie wyzywal nawet.. :P
Powiedz który, to może zostać byłym użytkownikiem ;) (Punkt 1. Regulaminu, nieważne że poza forum, ważne jeśli do udowodnienia).
Jak w temacie. Niebawem będę "zanabywał" jakieś szkiełko Tamrona (najprawdopodobniej 17-50 f/2.8 albo 28-75), i zastanawiam się, gdzie. Czy są jakieś sklepy internetowe bądź nie-internetowe, w których "bardziej" opłaca się kupować sprzęt tej firmy
Jeżeli chodzi o sklepy nieinternetowe, to warto byłoby, żebyś ujawnił o jaki region Polski Ci chodzi ;)
Tamrony tylko u Cichego. Solidny poznański handlowiec. Ba ja nawet kiedyś Sigme u niego kupiłem ;).
Witam,
chyba to pierwszy mój post na tym forum więc Witam Wszystkich Serdecznie.
Chciałem zapytać czy gdzieś w Krakowie jest ktoś (ktoś w stylu Cichego :) ) kto sprzedaje sprawdzone Tamrony? Chcę kupić 17-50/2.8 ale wolałbym zakupu dokonać osobiście w sklepie.
Witam,
chyba to pierwszy mój post na tym forum więc Witam Wszystkich Serdecznie.
Chciałem zapytać czy gdzieś w Krakowie jest ktoś (ktoś w stylu Cichego :) ) kto sprzedaje sprawdzone Tamrony? Chcę kupić 17-50/2.8 ale wolałbym zakupu dokonać osobiście w sklepie.
Cześć,
1. Sklep Fotograficzny na Studenckiej (Foto-Plus?)
2. Fotopanorama na Sławkowskiej
... a sprawdzić to musisz sam raczej. Ja kupiłem (dla kolegi, z 40D w ręku) bodajże trzecią "obmacaną" sztukę.