PDA

Zobacz pełną wersję : Jak przesłona w 18-55 USM dla uzyskania najlepszej ostrości

rychu_lhotse
13-06-2005, 15:26
Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przysłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam

Lutek
13-06-2005, 15:29
Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przesłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
Najlepszą pod wzgledem ostrości wydaje sie być f8.0
pozdr

Polaco
13-06-2005, 15:30
Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przesłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
Madre osoby mi powiedzialy ze miedzy F/8 a F/11 jest najostrzejszy, z czym sie zgadzam bo ostatnio nim focilem wlasnie w takich wartosciach.