Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Jak przesłona w 18-55 USM dla uzyskania najlepszej ostrości

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Smile Jak przysłona w 18-55 USM dla uzyskania najlepszej ostrości

Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przysłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez rychu_lhotse ; 14-06-2005 o 12:55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse
    Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przesłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
    Najlepszą pod wzgledem ostrości wydaje sie być f8.0
    pozdr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse
    Mam pytanie.

Kupiłem w piątek Canona 300D z KITem i zastanawiam się jaką przesłonę dla jakiej ogniskowej używać dla uzyskania najlepszej ostrości. W poprzednim aparacie a był nim Olympus C-4000 była to przesłona f4,5-f5,6.Wiem ze ze standardowego obiektywu niewiele wyciągnę ale narazie musi starczyć. ''Studnia'' wciągnęła narazie wszystkie oszczędności i muszę znowu poodkładac by zakupić chociażby jakąś ''stałkę''.

Dzięki za info

Pozdrawiam
    Madre osoby mi powiedzialy ze miedzy F/8 a F/11 jest najostrzejszy, z czym sie zgadzam bo ostatnio nim focilem wlasnie w takich wartosciach.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Uprawnienia umieszczania postów