Zobacz pełną wersję : Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF
Witam wszystkich serdecznie:) chciałem ostatnio zakupić sobie obiektyw szerokokątny i znalazłem Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF w cenie 250zł(używka, ale w bardzo dobrym stanie). To będzie opłacalny interes? Używa ktoś tego obiektywu? Nigdzie nie mogę znaleźć danych o nim (na polskich stronach, ani żadnego testu).
Pozdrawiam Tomek.
Witam wszystkich serdecznie:) chciałem ostatnio zakupić sobie obiektyw szerokokątny i znalazłem Sigma Super-Wide II 24mm F2.8 MC AF w cenie 250zł(używka, ale w bardzo dobrym stanie). To będzie opłacalny interes? Używa ktoś tego obiektywu? Nigdzie nie mogę znaleźć danych o nim (na polskich stronach, ani żadnego testu).
Pozdrawiam Tomek.
Optycznie niezły, lecz to starszy model Sigmy i nie działa z puszkami cyfrowymi od 300D do najnowszych (error99)
Optycznie niezły, lecz to starszy model Sigmy i nie działa z puszkami cyfrowymi od 300D do najnowszych (error99)
Bardzo dziękuję. Nie wiedziałem że nie działa z cyfrówkami. To już wolę dozbierać kasę i kupić tą sigmę tylko ze światłem 1.8 =].
Pozdrawiam Tomek.
A czy ktoś z Was się orientuje czy możliwa jest w tej Sigmie rechipowanie, aby działała na innych przesłonach niż 2.8 bez Errora 99?
Pewnie jak jest mozliwa(a najprawdopodobniej jest) to jest to malo oplacalne, koszt napewno pareset zl.
Optycznie niezły, lecz to starszy model Sigmy i nie działa z puszkami od 300D do najnowszych (error99)
przy każdej wartości przesłony nie działa?
mate00sh
14-06-2010, 21:27
A czy ktoś z Was się orientuje czy możliwa jest w tej Sigmie rechipowanie, aby działała na innych przesłonach niż 2.8 bez Errora 99?
W tej już na pewno nie. To jest bardzo stary obiektyw. Ja mam trochę nowszą Sigmę 28-70/2.8 i niestety już nie dało rady.
W tej już na pewno nie. To jest bardzo stary . Ja mam trochę nowszą Sigmę 28-70/2.8 i niestety już nie dało rady.
No to mnie zmartwiliście :( miałem to szkło z Minoltą D7D, bardzo fajnie się sprawowało a kosztuje grosze. Profilaktycznie wysłałem zapytanie do Sigmy, zobaczymy co odpiszą...
krzychoo
15-06-2010, 11:31
Raczej nie licz na wymianę chipa. Kilka lat wstecz chciałem zrobić to samo w Sigmie 300/4 APO macro - serwis rozłożył ręce.