Zobacz pełną wersję : Warto zaczekać z zakupem 5D
Niebywały sukces aparatu 5D uśpił czujność inżynierów firmy Canona.
Wydawało się, że można spocząć na laurach i zająć się konsumowaniem zysków.
Aliści w gospodarce rynkowej żaden sukces nie jest wieczny i dany na zawsze.
Główny konkurent Canona - firma Nikon - nie zasypiała gruszek w popiele i ostatnio rzuciła na rynek swój superhit - D700 - rzucający na kolana 5D.
Odpowiedź Canona na wyzwanie Nikona nastąpi za chwilę.
Zatem fotografowie zamierzający przejść na FF - (jak ja) - powinni obecnie wstrzymać się z zakupami i poczekać aż Canon drastycznie obniży cenę 5D przed wylansowaniem nowego 5D mark II (czy jakoś tak) - co jest w obecnej sytuacji rynkowej nieuniknione.
Doskonałą kamerę 5D za chwilę kupimy za małe pieniądze, czego i Wam i sobie życzę. :mrgreen:
Poczekajmy !!!
Pozdrówka
No to jak, towarzysze, poczekacie ???
Poczekamy !!!
:twisted:
Piękne przebudzenie :) :) :)
Firmy, które zgromadziły większe zapasy 5D po starej cenie mogą mieć kłopot, bowiem drastyczne obniżki cen 5D po wprowadzeniu nowego modelu, są więcej niż pewne. :mrgreen:
A pewno nastąpi to już wkrótce tuż przed, lub tuż po Photokina 2008.
Pozdrówka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to jak, towarzysze, poczekacie ???
Poczekamy !!!
:twisted:
A co do sprawy 5D mają "towarzysze" ???
Masz jakieś problemy ideolo, jesteś miłośnikiem PiS, czy jeszcze gorzej :mrgreen:???
Pozdrówka
Malo to tematow o 5d i premierach jest? Ten nowy naprawde konieczny byl? Zawsze problemy z netykieta miales moby ale to juz lekka przesada :roll:
Doskonałą kamerę 5D za chwilę kupimy za małe pieniądze, czego i Wam i sobie życzę. :mrgreen:
To Ty chcesz kupić kamerę, czy aparat fotograficzny?
no to mnie zaskoczyles............. Nie bede pisal zadnego kazania o znajomosci angielskiego:P Powiem tylko tyle ze po angielsku CAMERA to jest wlasnie aparat fotograficzny
jaki wzniosły manifest i jaki odkrywczy!
Zostałem powalony na kolana odkryciem moby'ego.
O następcy 5D mówi się i mówi od dawien dawna. Wątki na forum przewijają się od ponad roku i nic z tego nie wynika.
Tak długo jak Canon nie obserwuje spadku sprzedaży dla tego modelu tak długo nie ma motywacji aby "wypuścić" następcę, który jest już przygotowany do produkcji.
Ostatnio rozmawiałem z kolegą, który uchylił mi rąbka tajemnicy o nowym modelu testowanym jako beta ale też nie był w stanie powiedzieć kiedy ów model znajdzie się w sprzedaży.
Tak przy okazji, moby czego Tobie brak w 5D?
no to mnie zaskoczyles............. Nie bede pisal zadnego kazania o znajomosci angielskiego:P Powiem tylko tyle ze po angielsku CAMERA to jest wlasnie aparat fotograficzny
Ale to jest POLSKIE forum dyskusyjne, wątek był napisany w języku polskim.
W języku polskim to urządzenie nazywa się aparatem fotograficznym.
(btw: gratuluję odkrywczego tłumaczenia angielskiego słowa 'camera')
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zatem fotografowie zamierzający przejść na FF - (jak ja) - powinni obecnie wstrzymać się z zakupami i poczekać aż Canon drastycznie obniży cenę 5D przed wylansowaniem nowego 5D mark II (czy jakoś tak) - co jest w obecnej sytuacji rynkowej nieuniknione.
A tak swoją drogą - śmiesznie wygląda ten wniosek w kontekście niedawnej podwyżki cen 5D w USA (nie - nie była to podwyżka związana z zakończeniem akcji cashbacku - aktualna cena w B&H to 2400$) :-)
Robson01
09-08-2008, 08:44
No pięknie, kolejny wątek o 5D jakże podobny do poprzednich.
m_o_b_y, czy czekałeś na 1 rano aby założyć kolejny watek z biciem piany? Clue tego wątku zostało obwałkowane przez setkę forumowiczów milion razy, co więcej wydaje mi się, ze twoja rada jest radą dla samego siebie, bo cała reszta czekających na 5D wiedzę tę posiadła dobre pół roku temu.
Zamykam. Problem był poruszany w wątku 5D i co dalej (http://www.canon-board.info/showthread.php?p=510004#post510004) i tam można wypowiadać złote myśli w tym temacie.