Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podpis moderatora po akcji edycyjnej

HuleLam
24-07-2008, 13:22
Hej,
Fajnie byłoby, gdyby dało się zobaczyć który Moderator dokonał edycji wątku. Przykładowo - wątek jest zamknięty lub doklejony, a użytkownik chciałby przedyskutować kwestię z moderatorem. Do kogo wysyłać wówczas PW, jeśli nie ma podpisu?

arturs
24-07-2008, 13:47
Z moderatorem się nie dyskutuje tylko pisze skargę do administratora - Hazana na PW.. Polecam przeczytanie regulaminu forum

akustyk
24-07-2008, 13:53
i tak przeciez Vitez bedzie winny. to po co tu kombinowac :)

arturs
24-07-2008, 13:55

W sumie racja.. to może zrobić tak żeby po każdej moderacji skarga na Viteza z automatu wysyłała się do Hazana :mrgreen:

akustyk
24-07-2008, 14:00
W sumie racja.. to może zrobić tak żeby po każdej moderacji skarga na Viteza z automatu wysyłała się do Hazana :mrgreen:

albo po prostu do crona wrzucic raz dziennie, w godzinach nocnych skrypt, ktory bedzie takiego maila puszczal

i z glowy :) a mniejsze obciazenie dla serwera.

MacGyver
24-07-2008, 14:10
E tam.... ostatnio ze dwa razy było na mnie :-)
Niniejszym przenoszę do hydeparku, bo poważnej dyskusji to raczej w tym wątku raczej nie będzie ;-)

gwozdzt
24-07-2008, 14:13
Hej,
Fajnie byłoby, gdyby dało się zobaczyć który Moderator dokonał edycji wątku. Przykładowo - wątek jest zamknięty lub doklejony, a użytkownik chciałby przedyskutować kwestię z moderatorem. Do kogo wysyłać wówczas PW, jeśli nie ma podpisu?
jeśli chodzi o zamykanie to zamykając wątek staram się napisać ostatni post, że zamykam, bo to i to, itp.
Natomiast jeśli chodzi o doklejanie, to jeszcze nie spotkałem się z zastrzeżeniami do tej akcji i to chyba logiczne, bo temat pozostaje otwarty do dalszej dyskusji, więc trudno o jakieś zastrzeżenia.

MacGyver
24-07-2008, 14:19
Natomiast jeśli chodzi o doklejanie, to jeszcze nie spotkałem się z zastrzeżeniami do tej akcji i to chyba logiczne, bo temat pozostaje otwarty do dalszej dyskusji, więc trudno o jakieś zastrzeżenia.
A ja owszem, ale.... komentarza proszę szukać w twórczości Lecha Janerki ;-)

HuleLam
24-07-2008, 14:53
Z moderatorem się nie dyskutuje tylko pisze skargę do administratora - Hazana na PW.. Polecam przeczytanie regulaminu forum

Regulamin czytałem i to ze zrozumieniem. Po prostu chciałem zaproponować "dobrą praktykę". Skarżenie za każdym razem jak dzieciak nie jest cąłościowym rozwiązaniem problemu.

MacGyver
24-07-2008, 15:00
Regulamin czytałem...
Czyżby ?

Główna zasada
Forum Canon Board jest własnością prywatną i w związku z tym najwyższym prawem na forum jest głos administratora i jego decyzje. Demokracja nie ma zastosowania.
:-)

Tomasz Golinski
24-07-2008, 15:14
MacGyver, bez przesady :)

Propozycja jest niezła i przecież w większości przypadków jest i tak realizowana.

A dyskutować jak najbardziej można. Do czasu ;)

MacGyver
24-07-2008, 15:20
MacGyver, bez przesady :)
Propozycja jest niezła i przecież w większości przypadków jest i tak realizowana.
No ja się podpisuje przeca ;-)
Ale wiesz jaki jest mój stosunek do demokracji, więc nie potrafiłem się powstrzymać z tym cytatem ;-)

Tomasz Golinski
24-07-2008, 15:22
Przecież nikt nie mówił o demokracji, tylko o dobrej praktyce. W demokracji na to nie byłoby miejsca :)

A moja opinia o demokracji właśnie jest zawarta w regulaminie ;)

MacGyver
24-07-2008, 15:26
Przecież nikt nie mówił o demokracji, tylko o dobrej praktyce.
Z otwartych i nieograniczonych dyskusji wyrasta potem biurokracja :-)

Tomasz Golinski
24-07-2008, 15:28
Przecież nie chodzi o otwarte dyskusje, a właśnie zamknięte. A ograniczenie wynika z tego, że zawsze możesz przestać odpowiadać :)

MacGyver
24-07-2008, 15:33
Przecież nie chodzi o otwarte dyskusje, a właśnie zamknięte. A ograniczenie wynika z tego, że zawsze możesz przestać odpowiadać :)
Zawsze, to możesz zamknąć wątek, bo jak nie odpowiesz Ty to odpowie ktoś inny. I dojedziemy do tego że każde działanie moderatorskie wymagać będzie zrobienia ankiety i zastosowania się do jej wyników :mrgreen:

Bahrd
24-07-2008, 15:37
Tak, tak - wszystko pięknie, ładnie, a potem i tak głosujecie na jakąś odmianę PO, żeby "głos się nie zmarnował"

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://forum.notebookreview.com/images/smilies/wacky/confused.gif)

A propozycję HuleLama można traktować jako delikatne przypomnienie Miłościwie Nam Moderującym mechanizmu znanego nam z "Władcy much"...

źródło (http://forum.notebookreview.com/images/smilies/wacky/wink.gif)

Tomasz Golinski
24-07-2008, 15:45
MacGyver, ale czy ty na pewno o tym samym mówisz? Przecież tu nikt nie mówi o publicznej dyskusji.

MacGyver
24-07-2008, 15:51
No skoro na otwartym forum, to niby jaka, jak nie publiczna ?

Tomasz Golinski
24-07-2008, 15:55
Macgyver:

[...]a użytkownik chciałby przedyskutować kwestię z moderatorem. Do kogo wysyłać wówczas PW, jeśli nie ma podpisu?

HuleLam
24-07-2008, 16:41
Czyżby ?

:-)

Zaraz zaraz, Koledzy - nie wtykajcie pod me palce słów, których nie napisałem. Gdzież to ja proponowałem demokrację czy (a tfu!) głosowanie nad decyzją Moderatora? Ja po prostu chciałem czasami z samym Moderatorem przedyskutować jego motywy. Ponadto - Administratorem forum jest Hazan, Moderatorzy to tylko takie "służby porządkowe", więc z definicji nie są nieomylni :)

MacGyver
24-07-2008, 16:50
Ja miałem na myśli dyskusję w tym wątku.... która w zasadzie jest bezprzedmiotowa, bo w 99% zamkniętych wątków ostatni post należy do moderatora, który go zamknął :-)

P.S. Dwa razy zostałem przekonany do ponownego otwarcia ;-)

HuleLam
24-07-2008, 16:56
Ja miałem na myśli dyskusję w tym wątku.... która w zasadzie jest bezprzedmiotowa, bo w 99% zamkniętych wątków ostatni post należy do moderatora, który go zamknął :-)

P.S. Dwa razy zostałem przekonany do ponownego otwarcia ;-)

...to zamykaj anonimowo i nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji ;)
A co do wątku - dlatego dałem na podforum administracyjnym, by w prosty sposób powiadomić wszystkich Moderatorów. A teraz zrobiła się dyskusja Hydeparkowa...

Vitez
24-07-2008, 17:07

I wtedy kółko się zamknie i wrócimy do Twojej propozycji z pierwszego postu :p .

A tak przy okazji pewnie nikt nie zauważył że Hazan wyłączył chyba sobie możliwość otrzymywania PW od użytkowników. Przynajmniej ktoś mi tak parę mies temu narzekał :roll: .

arturs
24-07-2008, 19:47
A tak przy okazji pewnie nikt nie zauważył że Hazan wyłączył chyba sobie możliwość otrzymywania PW od użytkowników. Przynajmniej ktoś mi tak parę mies temu narzekał :roll: .

chyba nie.. ja niedawno pisałem do niego i bez problemu dostał i odpisał.. widocznie ten kto pisał miał za słabe argumenty..

MacGyver
24-07-2008, 21:10
Tylko będą na mój temat powstawać wątki z żalami :-)

A co do wątku - dlatego dałem na podforum administracyjnym, by w prosty sposób powiadomić wszystkich Moderatorów. A teraz zrobiła się dyskusja Hydeparkowa...
Hydeparkowa to ona była od trzeciego postu w wątku więc ją przeniosłem. Niemniej obiecuję ze jeśli kiedykolwiek zrobię coś z jakimkolwiek Twoim wątkiem to się podpisze :mrgreen:

HuleLam
24-07-2008, 21:31
Tylko będą na mój temat powstawać wątki z żalami :-)
Mój zapas złośliwości (na dziś :twisted:) wyczerpał się... więc jak dziś to już nie ja.

Hydeparkowa to ona była od trzeciego postu w wątku więc ją przeniosłem. Niemniej obiecuję ze jeśli kiedykolwiek zrobię coś z jakimkolwiek Twoim wątkiem to się podpisze :mrgreen:
Nie zaprzeczam, doceniam i trzymam za słowo.

m_o_b_y
24-07-2008, 21:45
Mój zapas złośliwości (na dziś :twisted:) wyczerpał się... więc jak dziś to już nie ja.

Nie zaprzeczam, doceniam i trzymam za słowo.

Sądzę, że gdyby moderatorzy musieli się ustosunkowywać do każdej, nawet najbardziej idiotycznej wypowiedzi, to nie mieliby czasu na nic innego i cały czas musieliby zajmować się replikami.
Szkoda ich czasu na taką bezproduktywną działalność.
Uczestnicy forum mają prawo do nawet najgłupszych wypowiedzi, ale ingerencja moderatorów IMHO nie zawsze musi być uzasadniana.
Pozdrówka

Bahrd
24-07-2008, 21:55
Uczestnicy forum mają prawo do nawet najgłupszych wypowiedzi

Zdecydowanie zastrzegam sobie takie właśnie prawo

ale ingerencja moderatorów IMHO nie zawsze musi być uzasadniana.

Wątkotwórca chciał tylko podpisu - vide tytuł wątku

Kolekcjoner
25-07-2008, 14:25
(....)

Nie zauważył, bo odpowiada 8).

arturs
25-07-2008, 16:17
Nie zauważył, bo odpowiada 8).

Wniosek z tego że skoro nam Hazan odpowiada a Vitezowi nie to ... :mrgreen:

Vitez
25-07-2008, 21:27

Wniosek z tego że skoro nam Hazan odpowiada a Vitezowi nie to ... :mrgreen:

:roll:

To była któraś z niewielu aktywnych kobiet na forum, która miała coś z hasłem nie tak. No ale skoro już działa to nieważne :p .

Parteq
25-07-2008, 22:38
I wtedy kółko się zamknie i wrócimy do Twojej propozycji z pierwszego postu :p .

Wiec skoro Ty tak twierdzisz to tym bardziej zapytam Ciebie nie zawracajac glowy Hazanowi - dlaczego zamknales watek o zdjeciach z 16-35 zamiast wymoderowac swoje i moje offtopy? Zrobiles to na zlosc? Uwazasz ze watek zostal zalozony niezgodnie z regulaminem? Czy moje foty wg Ciebie byly tak beznadziejne ze watek nadawal sie tylko do skasowania?