PDA

Zobacz pełną wersję : [Peie] reportaż / różne

Peie
10-07-2008, 09:50
Witam
Wprawdzie ten długaśny "reportaż" ze ślubu nadaje się do "Kicz projekt" :mrgreen: ale może komuś będzie chciało się oglądnąć i poddać ocenie.
Sprzęt jakim dysponowałem to 40d 24-105L 50/1.8 430ex po 2 zestawy baterii :lol: tylko (nie dorobiłem się więcej) 2x4gb i niestety (bo cieżki!) laptop bo gdzieś planowane minimum 1000 kadrów w rawach musiało się zmieścić... +400d w bagażniku na backup (znajomego - jest uczulony na termin "trwałość migawki" wiec nie użyty)

Młodzi zadowoleni - ja jestem raczej niezbyt ale to mój 2 ślubny raz i do tego znajoma para :? wiec stresa miałem większego niż młodzi :mrgreen: - więc jeszcze tym razem sobie wybaczę tą nieporadną walkę z AF, światłem, lampą, denne kadry - w ogóle podstawowe błędy kadrowania ale no nic wystarczy narzekania na siebie ; ). (jak dorosnę do pięt np. kalinie to może mniej będę narzekał) Do tego chyba niezbyt dobra obróbka (tak jak mój monitor : ( ) .. Jak by na którymś zdjęciu bardzo kolor skóry kopał po oczach to proszę o info bo wszystko robione na "oko" na marnym monitorze, a oświetlenie sali było nieciekawe..

Obiecana galeria TUTAJ (http://resmedica.com.pl/EJ/)
Jak ktoś przebrnie przez te 500fot (to pełen reportaż dla rodzinki z zagranicy ;) ) to będę wdzięczy za opinie. Apropo bardzo udana impreza. Obiecałem sobie nic nie pić ale młodzi po 12 już grozili mi palcem :razz: więc im później tym ciężej o ostre foty :lol:

Pozdrawiam peie

Diabel03
10-07-2008, 10:15
Często zostawiasz za dużo przestrzeni nad głową, twarz na środku a reszta zdjęcia przedstawia ściane. I nie podoba mi się te pierwsze "zdjęcie" z datą.

Peie
10-07-2008, 10:20
Często zostawiasz za dużo przestrzeni nad głową, twarz na środku a reszta zdjęcia przedstawia ściane. I nie podoba mi się te pierwsze "zdjęcie" z datą.

Dzięki wielkie! Co do kadrowania to wiem (ale zapominam ; ) ) - podstawowy błąd kadrowania z jakim walczę
A pierwsza "fota" to na szybkiego o 4 w nocy poPSuta fota a raczej krzywy crop :mrgreen: z innej żeby jakiś wstęp był

Pozdrawiam

Paul80
10-07-2008, 16:14
Bardzo fajne fotki ,mnie się podobają.Co do obróbki ,to też mi się podoba-miałeś trochę pracy:mrgreen:.Fotka nr.201 do kasacji z tym słupem.

jinks
10-07-2008, 17:11
Wybierz 50 twoim zdaniem najlepszych i daj jeszcze raz linka. Taka ilość (500) wprowadza monotonię. Wątpie żeby nawet rodzina z zagranicy przebrnęła przez 500 zdjęć.

pawelxx
10-07-2008, 18:20
... a oświetlenie sali było nieciekawe..

Ty to chyba nie widziales nieciekawego oswietlenia sali :)
(ostatnio jak koledze robilem fotki na takiej pomaranczowo-czerwonej sali - nawet sufit w takim kolorze, w dodatku strasznie ciemna - to ISO3200 i przeslona 1.4 nie pozwalaly prawidlowo naswietlic zdjecia :(

Tak po za tym to zdjecia fajne (chociaz za duzo lampy) - ale wole bardziej "artystyczna" obrobke.

schuvi
10-07-2008, 19:13
Peie, fotki mi sie bardzo podobaja. Faktem jest ze ten wielki obszar nad obiektami to Twoja zmora chyba, ale poza tym cool.
Ze swiatlem sobie poradziles dobrze, a nieraz nawet za bardzo. Mysle ze niektore bez lampy wyszly by moze ciut lepiej, ale jest ogolnie git.

PS: musimy sie koniecznie kiedys trafic, zeby szkielka przelozyc. Cholernie jestem ciekaw 105 is, bo moze bede sie rozgladal.
Czekam wlasnie na 16-35 2.8 L, i bede chcial przeskoczyc z 24-70 na 24-105.
We wrzesniu jest turniej rycerski w Debnie, fajna sprawa, ale mnie raczej niebedzie bo wygladamy naszej coreczki wlasnie w tym terminie.
pozdrawiam

Poohacz79
10-07-2008, 19:20
Pomimo paru błędów zdjęcia są raczej OK.
Kurcze ja ja chciałbym choć raz trafić na tak jasny kościół.....

aleks
11-07-2008, 08:48
Zdjęcia ogólnie ok. W kilku kadr się jakby lekko pochylał.
Co do kościoła, to jak poprzednicy: jaśniejszy kościół to chyba ciężko będzie znaleźć. Do tego jasne, wyglądające neutralnie ściany... bajka.
Oglądając całość (nie, całości nie dałem rady) odniosłem wrażenie, jakbyś chciał lustrzanką film nakręcić... Wg mnie potrzebna selekcja, przynajmniej o połowę zmniejsz ilość.