Zobacz pełną wersję : Zdjecia pary w ciazy
Witam,
Mam jutro mala sesje ze znajomymi. Ona jest wysoko w ciazy a on czarnoskory i poprosili czy bymnie wpadl i porobil roche fotek.
Biore ze soba lampy studyjne, biale/czarne tlo.
Nie robilem nigdy par w ciazy.
Macie jakies fajne pomysly albo widzieliscie cos ciekawego co moglbym sprobowac jutro pstryknac??
dzieki.pozdrawiam.
Nosferat
21-06-2008, 10:48
Dawaj sporo brzuszka, polecam patent w stylu rece mezczyzny na brzuchu ulozone w serce, badz serce wymalowane jakims kremem. No i jeszcze kontur meskiej twarzy calujacej brzuch.
Lampa i tła nie załatwią sprawy i niczego nie gwarantują :) Musisz zadbać o to, by para była wyluzowana, zachowywała się naturalnie. Ja bym spróbował wykorzystać też sypialnię - światło, odpowiednia pościel, poduszki, różne kąty widzenia. I oczywiście jedno źródło światła ... potem to wzbogacać. Mistrzem w pokazywaniu ciała kobiety, również ciężarnej, jest Wacław Wantuch. Polecam studiowanie jego prac - znakomita szkoła, zobacz część na stronie.
Nie robilem nigdy par w ciazy.
Troszkę czepialsko ale proponowałbym darowanie sobie takich skrótów myślowych. Niby wiadomo o co chodzi ale jednak razi, bo jak para może być w ciąży? Nielogiczne i nie po polsku. Propozycja na szybko: "Zdjęcie pary; kobieta w ciąży" .
canis_lupus
21-06-2008, 17:01
Dawaj sporo brzuszka, polecam patent w stylu rece mezczyzny na brzuchu ulozone w serce, badz serce wymalowane jakims kremem. No i jeszcze kontur meskiej twarzy calujacej brzuch.
Ja się nie znam, ale jakies takie tandetne mi się wydaje.
Ja się nie znam, ale jakies takie tandetne mi się wydaje.
A calowales kiedys brzuch swojej ciezarnej kobiety?
;)
Zapewniam Cie, ze tylko Ci sie tak wydaje, lub moze tylko tak wyglada ;)
on czarnoskory(....)czarne tlo.
hmm, chial bym to zobaczyc :D
Troszkę czepialsko ale proponowałbym darowanie sobie takich skrótów myślowych. Niby wiadomo o co chodzi ale jednak razi, bo jak para może być w ciąży? Nielogiczne i nie po polsku. Propozycja na szybko: "Zdjęcie pary; kobieta w ciąży" .
Vitez błagam Cie .... weź no zrób wywiad wśród znajomych mających dzieci i wróć do tego swojego posta z nowo nabytą wiedzą. Zobaczysz że coś co pozornie wydaję się być nielogiczne tak na prawdę jest zupełnie normalnie.
a no tak ze kobieta sobie sama tego malucha raczej nie zmajstrowala, pewnie wiesz ze na ogol potrzeba do tego jeszcze mezczyzny...naprawde nie wszystko w zyciu musi byc "logiczne" (choc sposob w jaki ja to widze jak najbartdziej jest) i "po polsku"
T...bo jak para może być w ciąży? ...
A no mozliwe, swiat sie zmienia, geje na stros :d, ale do lesbijek nic nie mam :d Chociaz dwie osoby w jednej ciazy to moze byc problem, ale ogolnie mozliwe.
Vitez błagam Cie .... weź no zrób wywiad wśród znajomych mających dzieci i wróć do tego swojego posta z nowo nabytą wiedzą. Zobaczysz że coś co pozornie wydaję się być nielogiczne tak na prawdę jest zupełnie normalnie.
Mi chodzi o język polski a nie życie :roll: .
A że ten język schodzi na psy (z czym bodajże i ty próbujesz walczyć) i zalewa nas byleszybsza, nielogiczna pseudopotoczność to już inna sprawa :? .
Wolę jednak zrobić wywiad np z Miodkiem niż ze znajomymi (obu płci) będącymi w ciąży :roll: .
Jak dla mnie tylko kobieta z pary może być w ciąży a nie cała para. Kropeczka.
A że ten język schodzi na psy (z czym bodajże i ty próbujesz walczyć) i zalewa nas byleszybsza, nielogiczna pseudopotoczność to już inna sprawa :? .
Wolę jednak zrobić wywiad np z Miodkiem niż ze znajomymi (obu płci) będącymi w ciąży :roll: .
Polecam zapoznać się z definicją językowego środka stylistycznego jakim jest metafora. Walczy się z niepoprawnymi formami a nie z takimi, które wzbogacają, a nie jak próbujesz udowodnić, niszczą język polski.
Jak dla mnie tylko kobieta z pary może być w ciąży a nie cała para. Kropeczka.Poczekajmy aż będziesz miał dzieci.
Na szczęście język (polski) jest giętki i się Miodków nie boi (ani par w ciąży).
I nie jest to jakaś tam pseudopotoczność, tylko zwyczajne wyrażenie emocjonalnej więzi z partnerką i odpowiedzialności za dziecko.
ale to normalne kto zwraca uwage na takie bledy, jak szosty czerwies, a szosty czerwca, no ktora forma poprawa ?? Takich przykladow jest pelno, ale po za tym slownikowym masz potoczny, i inne cuda, jezyk ewoluuje.
Pan Miodek rowniez powiedzial ze mozna rownoczesnie uzywac formy "pisze" i "jest napisane".
I co, dalej chcesz z nim zrobic wywiad?
Poza tym, na psy to schodzi watek - bo idzie w off.. :)
I jeszcze powiem Ci ze ja i moje kobieta tez jestesmy w ciazy :)
Czego i tobie kiedys zycze, bo to super przezycie, a autorowi sugeruje poniesc sie fantazji i zrobic takie fotki jakie sam chcialby miec na ich miejscu ;)
Trudno mi cos wiecej dodac - plener jest fajnym rozwiazaniem, jesli wchodzi w gre. Jakis park, wiklinowy koszyk, kocyk, co jeszcze - nie wiem ;)
Jest tego troche w Twojej okolicy. Nie mam doswiadczenia ze studiem, nie bede doradzal.
Pozdro
ja i moje kobieta tez jestesmy w ciazy :)
Pozdro
O stary gratuluje, to niedlugo w stopce bedziesz mial mark i caly zestaw L.
ktokolwiek
22-06-2008, 16:40
Wracając do tematu - czy można poprosić aby ktoś wskazał jakieś linki do internetowych galerii zawierających takie właśnie "fotografie ciążowe" (fotografie, nie zdjęcia).
ryszard_ochódzki
22-06-2008, 17:11
Jak robiłem swoją żonę w ciąży w studio to pokusiliśmy się o odkrycie trochę więcej ciała. Zdjęcia w stylu "low key" wyglądają naprawdę fajnie, ale do tego potrzeba lamp studyjnych. Ktos wspomniał o sypialni i to jest bardzo dobry pomysł. Tak samo jak zdjęcia leżącej dziewczyny na plecach, głowa w stronę obiektywu (ładnie eksponuje brzuch). Nie bez znaczenia jest tu strój dziewczyny.
marekk_ok
23-06-2008, 12:17
Poczekajmy aż będziesz miał dzieci.
Na szczęście język (polski) jest giętki i się Miodków nie boi (ani par w ciąży).
I nie jest to jakaś tam pseudopotoczność, tylko zwyczajne wyrażenie emocjonalnej więzi z partnerką i odpowiedzialności za dziecko.
Dodam tylko iz "przyjęło sie" mowienie o byciu wspolnym w ciazy rowniez w szpitalach, szkołach rodzenia, przychodniach - przykladowo lekarze neonatolodzy taki jezyk uzywaja, co wiecej rowniez mowi sie np. "kiedy macie termin porodu". Tak naprawde chodzi tutaj aby podkreslic iz dziecko jest wspolne i aby tatus czul sie rowniez wazny i emocjonalnie zwiazany. W sumie chyba nic w tym zlego, a wiecej chyba dobrego :smile: