Zobacz pełną wersję : Migający LCD w 580 EX II
Witam niedawno kupiłem sobie lampę 580 EX II i mam takie pytanie: czy to normalne, że gdy wysuwam wbudowany dyfuzor, aby uzyskać kąt rozbłysku 14mm to wyświetlacz w lampie mryga??
Tak normalne, wszystko masz opisane w instrukcji obsługi.
W instrukcji jest napisane, że jak palnik zostanie odchylony przy wyciągniętym dyfuzorze, to LCD mruga ostrzegając o tym fakci (podnosisz palnik, żeby odbić błysk np. od sufitu a taki dyfuzor skutecznie ogranicza zasięg). Jest to zjawisko całkowicie NORMALNE
Pozdrawiam
Hubert01
19-04-2008, 21:02
Tylko gdy głowica lampy jest odchylona od pierwotnego położenia (czyli nie jset skierowana na wprost, bo po co ci wysunięta płytka szerokokątna (nie żaden dyfuzor) z głowicą np. ustawioną w pionie?
Edit:
bwicher mnie ubiegł, muszę szybciej pisać posty:)
asdfasfd
19-04-2008, 21:06
Miga po to żeby przypomnieć, że palnik jest w bezsensownej pozycji. Przeczytaj instrukcję - przyda się.
Witam niedawno kupiłem sobie lampę 580 EX II i mam takie pytanie: czy to normalne, że gdy wysuwam wbudowany dyfuzor, aby uzyskać kąt rozbłysku 14mm to wyświetlacz w lampie mryga??
jak pisali poprzednicy - INSTRUKCJA! :twisted: