Zobacz pełną wersję : ISO 16oo 40D
sisimon17
17-03-2008, 18:16
Mam pytanie odnośnie wyświetlacza w aparacie 40D. Dziś po zrobieniu kilku zdjęć zauważyłem że w wyświetlaczu górnym, także dolnym aparat pokazuje mi małe cyfry 0 jako "o" np zamiast 100 jest 1oo, zamiast 1600 jest 16oo. Dzwoniłem do serwisu ale nie mogą zdiagnozować usterki, najpierw stwierdzili że mam ustawione RAW-y, lecz miałem L . Mają oddzwonić. Może spotkaliście się z tym problemem. Drugie pytanie to czy jak kupowaliście aparat (body) to instrukcja po polsku była w pudełku ? bo mi w sklepie powiedzieli że instrukcje przychodzą osobno a nie są zapakowane w pudełku z aparatem. Ktoś mnie robi w konia ?
pozdrawiam Andrzej
bo mi w sklepie powiedzieli że instrukcje przychodzą osobno a nie są zapakowane w pudełku z aparatem. Ktoś mnie robi w konia ?
no ktoś Cię robi w konia... I co teraz? przyślą Ci pocztą instrukcję czy jak?
sisimon17
17-03-2008, 18:27
jak włączyłem same jedynki w usatwieniach CFnII - obraz to zmniejszają sie zera w ISO ....:)
co do instrukcji to chyba się przejadę do sklepu :(
piszczal
17-03-2008, 18:29
instrukcja była w pudełku
masz włączoną opcję priorytetu jasnych partii obrazu - chyba, z pamięci piszę
instrukcja była w pudełku
masz włączoną opcję priorytetu jasnych partii obrazu - chyba, z pamięci piszę
Dobrze piszesz. Po włączeniu tej funkcji czułość jest wyświetlana w ten sposób.
piszczal
17-03-2008, 18:44
Dobrze piszesz. Po włączeniu tej funkcji czułość jest wyświetlana w ten sposób.
niby tak, ale wtedy chyba nie ma czułości 100, a kolega napisałbył że ma na wyświetlaczu 1oo
mattnick
17-03-2008, 18:48
może to 1oo czyli od 1 do oo nieskończoności :)
sisimon17
17-03-2008, 19:16
z tym 100 to sie wygłupiłem .... rozpędziłem sie, chciałem podać tylko przykład o co mi chodzi :)
Odp. z innego sklepu :
nie zawsze instrukcja jest w formie ksiazeczki, my dajemy pelna instrukcje na CD.
Po rozmowie telef. z Canon Polska pan stwierdził że nie wszystkie aparaty mają polską instrukcję zwłaszcza te które idą na rynek europejski ( że to się zdarza, choć bardzo rzadko).
jak włączyłem same jedynki w usatwieniach CFnII - obraz to zmniejszają sie zera w ISO ....:)
Chodzi konkretnie o Highlight tone priority tylko nie pamietam ktory to numer.
Poza tym gratuluje serwisowi znajomosci sprzetu - taki objaw powinno sie rozpoznac od razu (;
LOL, że ludzie czasem mają takie problemy... Ja uznałem, że to poprostu tak jest, może dlatego, że highlight mam zawsze włączony :-P Z drugiej strony to fajny ficzer od C. można łatwo rozpoznac czy ma się włączony highlight :-D Małe ale przydatne :-D
marekk_ok
18-03-2008, 10:02
Pytanie czy spotkaliscie sie z sytuacja iz dane body ma jakas funkcje o ktorej w instrukcji cisza?
Pytanie czy spotkaliscie sie z sytuacja iz dane body ma jakas funkcje o ktorej w instrukcji cisza?
"podryw panienek" - działa najlepiej w zestawie "aparat+długa lufa" ale w przypadku 40D sam trick na LiveView i wielki LCD już robi odpowiednie wrażenie.
marekk_ok
18-03-2008, 11:03
"podryw panienek" - działa najlepiej w zestawie "aparat+długa lufa" ale w przypadku 40D sam trick na LiveView i wielki LCD już robi odpowiednie wrażenie.
Rzeczywiscie, w instrukcji nic o tym nie pisza :-)
Lecz z tej "wartosci dodanej" nie kazdy moze/chce skorzystac - moze dlatego jej nie ma w "parametrach".
Przemek Białek
18-03-2008, 11:55
Rzeczywiscie, w instrukcji nic o tym nie pisza :-)
Lecz z tej "wartosci dodanej" nie kazdy moze/chce skorzystac - moze dlatego jej nie ma w "parametrach".
skorzystać to pewnie każdy chce:) chociaż dla lansu, bo zawsze to jakaś forma reklamy, podchodzisz do laski wyciągasz wyzycisza i mówisz niskim głosem "dobra lalka masz tu namiary, wiesz jak mnie szukać" hehe ale producenci zostawiają to dla siebie bo nie muszą na aparat a na ciekawe furki :D
Ja nie korzystam z wbudowanej lampy czy trybu zielonego a jest w parametrach i instrukcji :roll: .