Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: ISO 16oo 40D

Dopiero zaczyna

Domyślnie ISO 16oo 40D

Mam pytanie odnośnie wyświetlacza w aparacie 40D. Dziś po zrobieniu kilku zdjęć zauważyłem że w wyświetlaczu górnym, także dolnym aparat pokazuje mi małe cyfry 0 jako "o" np zamiast 100 jest 1oo, zamiast 1600 jest 16oo. Dzwoniłem do serwisu ale nie mogą zdiagnozować usterki, najpierw stwierdzili że mam ustawione RAW-y, lecz miałem L . Mają oddzwonić. Może spotkaliście się z tym problemem. Drugie pytanie to czy jak kupowaliście aparat (body) to instrukcja po polsku była w pudełku ? bo mi w sklepie powiedzieli że instrukcje przychodzą osobno a nie są zapakowane w pudełku z aparatem. Ktoś mnie robi w konia ?
    pozdrawiam Andrzej

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sisimon17 Zobacz posta
    bo mi w sklepie powiedzieli że instrukcje przychodzą osobno a nie są zapakowane w pudełku z aparatem. Ktoś mnie robi w konia ?
    no ktoś Cię robi w konia... I co teraz? przyślą Ci pocztą instrukcję czy jak?
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak włączyłem same jedynki w usatwieniach CFnII - obraz to zmniejszają sie zera w ISO ....
    co do instrukcji to chyba się przejadę do sklepu

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

instrukcja była w pudełku
    masz włączoną opcję priorytetu jasnych partii obrazu - chyba, z pamięci piszę
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

eRTeeS
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    instrukcja była w pudełku
    masz włączoną opcję priorytetu jasnych partii obrazu - chyba, z pamięci piszę
    Dobrze piszesz. Po włączeniu tej funkcji czułość jest wyświetlana w ten sposób.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eRTeeS Zobacz posta
    Dobrze piszesz. Po włączeniu tej funkcji czułość jest wyświetlana w ten sposób.
    niby tak, ale wtedy chyba nie ma czułości 100, a kolega napisałbył że ma na wyświetlaczu 1oo
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

może to 1oo czyli od 1 do oo nieskończoności
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

z tym 100 to sie wygłupiłem .... rozpędziłem sie, chciałem podać tylko przykład o co mi chodzi

Odp. z innego sklepu :
    nie zawsze instrukcja jest w formie ksiazeczki, my dajemy pelna instrukcje na CD.
    Po rozmowie telef. z Canon Polska pan stwierdził że nie wszystkie aparaty mają polską instrukcję zwłaszcza te które idą na rynek europejski ( że to się zdarza, choć bardzo rzadko).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sisimon17 Zobacz posta
    jak włączyłem same jedynki w usatwieniach CFnII - obraz to zmniejszają sie zera w ISO ....
    Chodzi konkretnie o Highlight tone priority tylko nie pamietam ktory to numer.

Poza tym gratuluje serwisowi znajomosci sprzetu - taki objaw powinno sie rozpoznac od razu (;
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

LOL, że ludzie czasem mają takie problemy... Ja uznałem, że to poprostu tak jest, może dlatego, że highlight mam zawsze włączony :-P Z drugiej strony to fajny ficzer od C. można łatwo rozpoznac czy ma się włączony highlight :-D Małe ale przydatne :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów