PDA

Zobacz pełną wersję : Cosina 28-210 f 4,2/6,3

zdzlip
15-02-2008, 00:32
Witam
Kupiłem obiektyw wymieniony w temacie-prawie nowy.....był to tzw. szybki zakup....wydawało mi się, że w okazyjnej cenie-300,00 zł.
Nie zdążyłem go jeszcze sprawdzić na zewnątrz ani też poczytać jakichkolwiek testów....chociaż z tym może być trudno....pobieżnie przeglądnąłem strony i na razie nic konkretnego nie widziałem. Czy ma może ktoś jakiekolwiek doświadczenia z tym obiektywem? Obiektyw przeznaczony do Canona 300D-black.
A tak na marginesie....może powinienem w innym wątku.....ale czy wie może ktoś z forumowiczów, czy jest jakakolwiek różnica pomiędzy srebrnym Canonem 300D a czarnym 300D kiss digital.....konkretnie napis od spodu-Canon inc.made in Japan...complies with the canadian ices-003 B specification......oczywiście oprócz nazwy i koloru :-) .
Pozdrawiam

MacGyver
15-02-2008, 01:01
Witam
Kupiłem obiektyw wymieniony w temacie-prawie nowy.....był to tzw. szybki zakup....wydawało mi się, że w okazyjnej cenie-300,00 zł.
Raczej w bardzo nieokazyjnej, dałeś sobie wcisnąć ciemna jak diabli mydelniczkę:
http://www.photodo.com/product_886.html
Dla ułatwienia dodam że poniżej 3 punktów mają w tych testach tylko bardzo nieudane KIT-y, ich zmienniki i bardzo tanie i tandetne teleobiektywy.

A tak na marginesie....może powinienem w innym wątku.....ale czy wie może ktoś z forumowiczów, czy jest jakakolwiek różnica pomiędzy srebrnym Canonem 300D a czarnym 300D kiss digital....
Tak, ten czarny dodaje fotografującemu więcej prestiżu :-)