PDA

Zobacz pełną wersję : 40D+kit w szarym pudle?

esoho
05-02-2008, 22:25
Witam
To mój pierwszy post.
Mam pytanko zamówiłem sobie 40D+obiektyw, sprzedawca poinformował mnie o tym że sprzęt jest zapakowany w szary karton - nie taki jak pokazują na zdjęciach (kolorowy) -czy jest to prawidłowe, czy muszę się obawiać czegoś?
Nadmieniam że przeszukałem forum i nic nie znalazłem jeżeli chodzi o w/w post.

Sprzęt jest podobno z Niemiec i sprzedający poinformował mnie że teraz w takie pakują (jak zakończył się cashback)
Czy to prawda?

mattnick
05-02-2008, 22:29
pewnie sobie zarobił na cashbacku...refurby w jakie pudła pakują ??

nowart
05-02-2008, 23:37
Ani sobie nie zarobił, ani żadne refuby. Zestawy 40D + 17-55 są pakowane od nowego roku w szare pudełka. Jeśli zależy Tobie na kolorowym pudełeczku to są też takie ale o dziwo znacznie droższe po zakończeniu cash backu. Są na nich normalnie kody - choć nie wiem do czego one Tobie gdyż zwrotu już i tak nie ma.
Bierz śmiało.

mattnick
05-02-2008, 23:54
o widzisz...to się człowiek zawsze czegoś nowego dowie :)

Gringo997
06-02-2008, 00:12
jak kupujesz refurbished to masz na pudelku takowy napis. przynajmniej ja tak mialem w moim. a po wyjeciu aparatu z pudelka masz tez naklejki na aparacie z takim napisem...

esoho
06-02-2008, 08:23
Okiu Nowart, biorę śmiało:cool: - bałem się że to jakaś mała ściema...tzn.refurb , ale ufam Ci i myślę że się nie zawiodę (zrozum to w końcu 6 "koła").

nowart
06-02-2008, 10:43
Miło, że mi ufasz ale ważniejsze abyś ufał swojemu sprzedawcy od którego chcesz ten zestaw zakupić :)
Poza tym z tego co mi wiadomo w europie nie uprawia się sprzedaży sprzętu refurbish...? Czy się mylę?

ErnestPierwszy
06-02-2008, 10:55
Ani sobie nie zarobił, ani żadne refuby. Zestawy 40D + 17-55 są pakowane od nowego roku w szare pudełka. Jeśli zależy Tobie na kolorowym pudełeczku to są też takie ale o dziwo znacznie droższe po zakończeniu cash backu. Są na nich normalnie kody - choć nie wiem do czego one Tobie gdyż zwrotu już i tak nie ma.
Bierz śmiało.

:lol:No to są chyba jakieś jaja. Zestaw za 1500 euro pakowany w szare pudło bez kolorów, zdjęć sprzętu???

To jakiś ewenement w skali światowej. A chociaż jakiś napis jest na tym pudle, jest logo Canon czy Cannon? ROTFL

EDIT: To jest PRAWDA! Dzwoniłem do Canon Polska i Pani mnie poinformowala, że jest na rynku część sprzętu w szarych pudłach!!! Pozostałość po jakiś promocjach.
Grunt, żeby sprawdzić czy numer z kodu paskowego na pudle zgadza sie z tym na aparacie (tak mi powiedziała).
Wystarczy zadzwonić do CP i wszystko się wyjaśnia...

himi
06-02-2008, 11:04
Może to taki odschool trend canona, albo jakiś eko ukłon, że niby fabry trują środowisko...heh, ciekawe.

jotes25
06-02-2008, 11:20
:lol:No to są chyba jakieś jaja. Zestaw za 1500 euro pakowany w szare pudło bez kolorów, zdjęć sprzętu???

To jakiś ewenement w skali światowej. A chociaż jakiś napis jest na tym pudle, jest logo Canon czy Cannon? ROTFL

Jeśli dobrze kojarzę, to konkurencja (Nikon) od dawna pakuje produkty w zwykłe, nie lakierowane kartony.

m_o_b_y
14-02-2008, 23:36
Jeśli dobrze kojarzę, to konkurencja (Nikon) od dawna pakuje produkty w zwykłe, nie lakierowane kartony.

Swoją drogą chyba nadmierne znaczenie przypisujemy pudełkom, bo przecież ważne tylko aby sprzęt był OK.
Wolałbym aby pudełka były mniej urodziwe, ale za to bardziej ekologiczne.
Pozdrówka