Zobacz pełną wersję : Fotomania na TVN Turbo
wojtek_j
08-01-2008, 22:36
Nie wiem czy ktoś oglądał ale moim zdanie bardzo fajny program do nauki fotografowania.Jak ktoś jednak nie oglądał a chce lub ominął jakiś odcinek to znalazłem do ściągnięcia http://peb.pl/grafika-i-fotografia/205281-fotomania-tvn.html
Fajny, tylko trochę za krótki. 10 czy 15 minut to trochę według mnie maławo.
Oprócz TVN Turbo leci również na TVN Meteo.
wojtek_j
08-01-2008, 22:47
zgadzam się minimum godzinę powinien trwać wtedy było by więcej informacji :-)
leci też coś podobnego chyba na tv biznes ... raz przez przypadek trafiłem
Dla mnie tragedia!!!!
Nie wiem do kogo jest kierowany???
Zaawansowani nic sie nie dowiedza (bardziej ciekawostki) a nowicjusze... mocno posiekane i wyrywkowe te informacje.
sylwester Samluk
08-01-2008, 23:34
Witam
Fajne ale ten człowiek co prowadzi, nie może zrozumieć konfiguracji sieci i mnie wywalił z forum za stosowanie wielu kontt mimo, że stałem za Natem!!! Wiadomo cała klatka ba, nawet blok jedzie na tym samym adresie IP co ja.
Wystarczy, że Kowalski z mojego bloku zaloży konto w Olympusie a ja za to zbiorę bęcki. Szkoda gadać. I szkoda, że nie poświęcił dużo czasu na to by mnie wysłuchać i zrozumieć, że nie jestem idiotą by zakładać kilka kont na forum Olympusa.
Teraz mam Canona i spokój jesli chodzi o takie sprawy. Tu na forum Canona nikt mi czegoś takiego nie zarzucił. (Administracja)
Nie będę się podlizywał ale dziękuje administratorowi za to, że ma wiecej do powiedzenia w sprawie administracji niż administratorzy z Olympusa. Przecież to paranoja aby wykupić publiczne IP tylko po to by Cię z forum nie usunęli. Prawda?
Sylwek
Pikczer
Bo to jest program dla początkujących.
wojtek_j
08-01-2008, 23:37
Dla mnie tragedia!!!!
Zaawansowani nic sie nie dowiedza (bardziej ciekawostki) a nowicjusze... mocno posiekane i wyrywkowe te informacje.
Bo to jest dla początkujących jak coś się umie bardzo dobrze to każda informacja będzie dla niego śmieszna i głupia ale osoby które dopiero się uczą napewno będą zadowolone.Zawsze to dodatkowe informacje w morzu różnych książek itd.Wiadomo że pokazane tam jest wszystko dla laików ale program nie jest zły.Oczywiście to jest moje zdanie. po za tym w sumie to to jest raczej na zlecenie Olympusa taki program-reklamówka ich produktów
Kurcze - a ilu z poczatkujacych zapamieta/nauczy sie z tak krotkich, wyrywkowych i nieuporzadkowanych informacji??? :roll:
To sie milo oglada, ale na 100% nie uczy :idea:
ja ostatnio usłyszałem (niestety sam nie widziałem) że na VH1 leci jakiś reality show 'the shot' czy jakoś tak, w którym jest 10 adeptów fotografii pod okiem profesjonalistów, i z czasem najgorsi odpadają... nie wiem czy to ciekawe, ale pewnie coś podpatrzyć też by się dało... tylko nie mogę znaleźć tego w sieci... :/
Pozdr
Hihi i jest Radek Radio Erewan :)
nie wiem czy wiecie, ale nasz forumowy kolega miał swoje wystąpienie w 4 odcinku tego programu - amper (http://canon-board.info/member.php?u=7246), czyli artur tereba. :)
Nie wiem czy ktoś oglądał ale moim zdanie bardzo fajny program do nauki fotografowania.Jak ktoś jednak nie oglądał a chce lub ominął jakiś odcinek to znalazłem do ściągnięcia http://peb.pl/grafika-i-fotografia/205281-fotomania-tvn.html
na razie obejrzalem 2 pierwsze i powiem ze spodziewalem sie nudnego programu, a tu niespodzianka. Ciekawa realizacja np. fajne sa te najazdy kamera na kadry i animacja z kontra fajni "bohaterowie" dodatki np. o fotografowaniu podczas koncertow
Dla mnie tragedia!!!!
na pewno dla początkujących, którzy już jakąś wiedze na temat aparatu i robienia zdjęć mają.
wiadomą rzeczą jest to, że zaawansowani fotografowie nie wiele wyniosą z oglądania tego programu.
nie wiem czy wiecie, ale nasz forumowy kolega miał swoje wystąpienie w 4 odcinku tego programu - amper (http://canon-board.info/member.php?u=7246), czyli artur tereba. :)
no i w ósmym jest jego kilka zdjęć.
fajnie się to ogląda, dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy; m.in. motyw z drutem i chusteczką. może kiedyś akurat się przyda. :}
na razie obejrzalem 2 pierwsze i powiem ze spodziewalem sie nudnego programu, a tu niespodzianka. Ciekawa realizacja np. fajne sa te najazdy kamera na kadry i animacja z kontra fajni "bohaterowie" dodatki np. o fotografowaniu podczas koncertow
mi udało się znaleźć trochę wolnego czasu i wszystkie odcinki obejrzałem za jednym zamachem. oczywiście podobnie jak ty, podchodziłem do tematu trochę z dystansem, ale już po pierwszym episodzie moje spostrzeżenie się zmieniło. ;)
Michał Dobrowolski
11-01-2008, 20:37
Na discovery hd leci niezly program o foto, a raczej o fotografach z całego świata. Różne tematy, ich warsztaty pracy. Można wiele podpatrzeć, niestety nie ma w nim wogle techniki robienia zdjec, nic o sprzecie.
Na discovery hd leci niezly program o foto, a raczej o fotografach z całego świata. Różne tematy, ich warsztaty pracy. Można wiele podpatrzeć, niestety nie ma w nim wogle techniki robienia zdjec, nic o sprzecie.
a możesz podać tytuł? pewnie osioł o tym już słyszał ;) zapytam ;)
Szymon-1
12-01-2008, 20:29
Witam!
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak to ściągnąć i co trzeba zrobić z kodami ,żeby oglądnąć?
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
wojtek_j
13-01-2008, 01:10
Witam!
Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak to ściągnąć i co trzeba zrobić z kodami ,żeby oglądnąć?
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Jak nie masz konta w rapidshare ( a wnioskuję że nie masz ) to kopiujesz link np http://rapidshare.com/files/72486915/fotomania_01_1_.part1.rar wklejasz w pasek adresów póżniej enter póżniej free i klikasz jeden z serwerów.Póżniej ściągasz 2 część ( znaczy się 2 link ) i wtedy masz spakowane 2 pliki rozpakowywujesz jeden ( samo rozpakowywuje oba ) i masz 1 odcinek.Jak nie masz konta rapidshare to można ściągać jeden link co jakiś czas nie pamiętam co ile ale chyba co 2 godziny.
Szymon-1
13-01-2008, 02:05
dzięki wielkie!!!!!
Na kanale Planete "Geniusz zaklęty w zdjęciach"
czy ktoś nie mógłby tego programu z tvn wrzucić na coś normalnego ??? ftp, torrent, osiol ??
czy ktoś nie mógłby tego programu z tvn wrzucić na coś normalnego ??? ftp, torrent, osiol ??
osioł to zna. wykorzystaj wyszukiwarkę (z opcją serwer globalny).
Pozdr