Zobacz pełną wersję : 350d zjada zdjecia ! ?
Witam
Zdazylo mi sie to dwa razy juz ze zniklo mi po sesji od okolo 10 do 20zdjec! :evil:
Jest to wkyrzajace bo byly tam jedne z lepszych ujec :?
Czy ktos z was juz mial taki problem?
Czego moze byc to wina ? Softu, karty pamieci ?
Wujek ma tez 350d i tez mu znikaja zdjecia. Twierdzi ze przy zmianie wielkosci zdjecia to mu sie dzieje ale ja nie zauwazylem tego przy zmianie wielkosci, bawilem sie tylko balansem bieli i to mniejwiecej wlasnie te foty zniknely...
POMOCY :sad: wgrac nowy soft? jesli wogole jest nowszy?
Mi znikaly na 350D zdjecia - nie zapisywaly sie wlasciwie.
Dzialo sie to wtedy, jesli aku byl na wyczerpaniu.
a może licznik pokazał inną wartość na wyświetalczu?
liczab wolnych miejsc na wyswietlaczu zmienia się w zależności od różnych parametrów, wielkości fotek, iso, WB itd....
enter nawet nie zwracalem uwagi na licznik ile zdjec zostalo do zrobienia i poprostu zdjecia znikly - bo pameitam jak jeszcze zaraz po zrobieniu pokazalem kolezance fote i sie ucieszyla ze tak fajnie wyszlo... Zgrywam w domu zdjecia a juz tej foty nie ma i paru innych tez :|
Moze faktycznie jak mowi kalina cos z bateria ale to nie powinno byc to - mysle ze wada softu jednak jakas - moze chodzi o to dzielenie zdjec na foldery?
Piszcie jesli ktos jeszcze mial taka sytuacje
Zgrywam w domu zdjecia a juz tej foty nie ma i paru innych tez :|
A zgrywasz podłączając aparat przez kabelek do komputera czy czytnikiem kart pamięci?
Jeśli to pierwsze to spróbuj to drugie.
Wlasnie przez czytnik zgrywam.. Sprobuje przez kabel:) Hmm cos mi sie wydaje ze to wina karty pameci albo jakis bledow jej systemowych plikow , bo zadko ja formatuje - czyszcze recznie przez czytnik.
Kuzynka mi powiedziala ze jak sformatowala swoja karte to ostatnio nie miala takiej przypadlosci wiec moze o to chodzi.. tez ma karte Kingstona (felerne karty? jest to najprostszy i najtanszy typ karty - moze podatna na bledy)
Zobaczymy - bede obserwowal. Dam znac co bylo przyczyna :)
tez ma karte Kingstona (felerne karty? jest to najprostszy i najtanszy typ karty - moze podatna na bledy)
Przeszukaj to forum pod kątem 'Kingston' a twoje podejrzenia być może się potwierdzą ;) .
Kup/pożycz inną kartę (najlepiej innej firmy), zrób sporo zdjęć, zapełnij parę razy i porównaj czy nadal tracisz zdjęcia.
Jeśli tak to jedynie (dość rzadkie) uszkodzenie gniazda kart CF w aparacie lub nawet płyty głównej. Ale stawiałbym raczej na kartę...