Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 350d zjada zdjecia ! ?

Domyślnie 350d zjada zdjecia ! ?

Witam

Zdazylo mi sie to dwa razy juz ze zniklo mi po sesji od okolo 10 do 20zdjec!
    Jest to wkyrzajace bo byly tam jedne z lepszych ujec

Czy ktos z was juz mial taki problem?
    Czego moze byc to wina ? Softu, karty pamieci ?

Wujek ma tez 350d i tez mu znikaja zdjecia. Twierdzi ze przy zmianie wielkosci zdjecia to mu sie dzieje ale ja nie zauwazylem tego przy zmianie wielkosci, bawilem sie tylko balansem bieli i to mniejwiecej wlasnie te foty zniknely...

POMOCY :sad: wgrac nowy soft? jesli wogole jest nowszy?

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi znikaly na 350D zdjecia - nie zapisywaly sie wlasciwie.
    Dzialo sie to wtedy, jesli aku byl na wyczerpaniu.
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a może licznik pokazał inną wartość na wyświetalczu?

liczab wolnych miejsc na wyswietlaczu zmienia się w zależności od różnych parametrów, wielkości fotek, iso, WB itd....

Domyślnie

enter nawet nie zwracalem uwagi na licznik ile zdjec zostalo do zrobienia i poprostu zdjecia znikly - bo pameitam jak jeszcze zaraz po zrobieniu pokazalem kolezance fote i sie ucieszyla ze tak fajnie wyszlo... Zgrywam w domu zdjecia a juz tej foty nie ma i paru innych tez

Moze faktycznie jak mowi kalina cos z bateria ale to nie powinno byc to - mysle ze wada softu jednak jakas - moze chodzi o to dzielenie zdjec na foldery?

Piszcie jesli ktos jeszcze mial taka sytuacje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uzo Zobacz posta
    Zgrywam w domu zdjecia a juz tej foty nie ma i paru innych tez
    A zgrywasz podłączając aparat przez kabelek do komputera czy czytnikiem kart pamięci?
    Jeśli to pierwsze to spróbuj to drugie.

Domyślnie

Wlasnie przez czytnik zgrywam.. Sprobuje przez kabel Hmm cos mi sie wydaje ze to wina karty pameci albo jakis bledow jej systemowych plikow , bo zadko ja formatuje - czyszcze recznie przez czytnik.
    Kuzynka mi powiedziala ze jak sformatowala swoja karte to ostatnio nie miala takiej przypadlosci wiec moze o to chodzi.. tez ma karte Kingstona (felerne karty? jest to najprostszy i najtanszy typ karty - moze podatna na bledy)

Zobaczymy - bede obserwowal. Dam znac co bylo przyczyna

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez uzo Zobacz posta
    tez ma karte Kingstona (felerne karty? jest to najprostszy i najtanszy typ karty - moze podatna na bledy)
    Przeszukaj to forum pod kątem 'Kingston' a twoje podejrzenia być może się potwierdzą .

Kup/pożycz inną kartę (najlepiej innej firmy), zrób sporo zdjęć, zapełnij parę razy i porównaj czy nadal tracisz zdjęcia.
    Jeśli tak to jedynie (dość rzadkie) uszkodzenie gniazda kart CF w aparacie lub nawet płyty głównej. Ale stawiałbym raczej na kartę...

Uprawnienia umieszczania postów