Zobacz pełną wersję : [Rhans] Moja strona
http://rfoto.com.pl/
Proszę o ocenę zdjęć jak i całej szaty graficznej strony.
Pozdrawiam
Robert
strus_pedziwiatr
16-12-2007, 20:09
http://rfoto.com.pl/
Proszę o ocenę zdjęć jak i całej szaty graficznej strony.
Pozdrawiam
Robert
Ja rozumiem, że na "profesjonalne" strony foto jest jakaś moda b/w (biało-czarna), ale w towarzystwie paskudnej czcionki Times wygląda to wszystko na raczej stronę zakładu pogrzebowego....Zero radości z faktu uwiecznienia chyba jednego z piękniejszych momentów w życiu - tu aż się proszą pastelowe barwy optymizmu i jakaś "milsza" w wyglądzie czcionka.
No i trochę skromności - wszędzie wielkie logo Rfoto, to chyba przerost formy nad treścią. Wystarczy przecież bardziej dyskretny znaczek firmowy w podpisach, tym bardziej że jest już w logo strony. Na razie więc to wszystko razem wzbudza we mnie co najmniej mieszane uczucia i sprawia wrażenie chałtury zrobionej byle jak i na szybko.
Zapewne robiłeś stronę w jakimś edytorze, który ci sam wygenerował kod. Jeśli tak to wyrzuć to stronę i napisz kod własnoręcznie i zgodnie ze standardami. Na szybko, to układ na tabelkach i style css inline. Pozatym to strasznie ponuro i jakoś kiczowato.
P.S. Zmień czcionkę.
Stron w tonacji b/w o tej tematyce jest więcej(wystarczy trochę poszukać w necie)i nie są na pewno stronami zakładów pogrzebowych.Wielkość loga Rfoto ma służyć lepszemu zapamiętaniu potencjalnemu klientowi i nie jest wyrazem braku pokory i dystansu.Proszę jeszcze ocenić zdjęcia,bo to one są najważniejsze a nie widzę słowa na ich temat.
Pozdr.
Adam Kasprzak
16-12-2007, 21:46
do mnie wogóle nie trafia efekt z jednym elementem kolorowym, a reszta cz/b - ja na pewno nie dałbym takiego zdjęcia na 1szą stronę.
Prosisz o ocenę szaty graficznej, to masz: masakra, oferujesz wykonanie artystycznej fotografii studyjnej, a na stronie artyzmu zero, no i podstawowy błąd: promujesz wielkie logo, a ono na górze strony jest pisane inną czcionką niż na dole. Totalna amatorszczyzna. Zmykam popatrzeć na zdjęcia :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorki, ale jak wlazłem do galerii, to mi się DOS przypomniał :)
Info dla młodzieży: DOS to taki system operacyjny z czasów przed windowsami, kiedy HD miał standardowo 40 MB.
Z zakładem pogrzebowym ta strona ma jednak coś wspólnego: wyrazy współczucia dla klientów...
Adam Kasprzak
16-12-2007, 22:29
... i komputery miały 32mb ramu ;)
Z całym szacunkiem P.Adamie,ale Twoja galeria jest bardzo szablonowa i przygotowanie jej zapewne nie wymagało wiele pracy;-) Tego typu jest mnóstwo w necie:D
sniper88
16-12-2007, 22:34
kiedy HD miał standardowo 40 MB.
... i komputery miały 32mb ramu ;)
Chyba cos jest nie tak:mrgreen:
Co do strony-zupelnie nie pasuje zolty kolor czcionki w dziale galeria:? Jakis niebieski z blaskiem dodanym w PS, albo cos podobnego powinno wygladac lepiej;)
Nie pamiętam dokładnie, ale RAM, to wtedy był raczej wyrażany w kB :)
No coś nie wypał ... I ja się doczytałem coś na temat oferty
"W związku z tym,że każde zlecenie traktujemy indywidualnie"
A następnie:
" Oferta skierowana jest szczególnie do mieszkańców podkarpacia aczkolwiek nie wykluczamy dojazdu w bardziej odległe miejsca. Siedziba firmy mieści się w Jarosławiu i jeżeli dojazd mieści się w granicach 100 km. (liczony w obie strony )- nie doliczamy żadnych dodatkowych kosztów dojazdu. Powyżej 100 km. doliczamy koszt wg. aktualnych na dzień uroczystości stawek za 1 km przebiegu pojazdu ( w chwili obecnej 0,80 zł /km )." Troszkę głupota.... IMO
I co do zdjęć.... Jedynie co mi odpowiadało to makro ... Niektóry ślubne. Co do galerii " INNE " Nie wiem po co w ogóle ją zamieściłeś na stronie. Moim zdaniem psuje tylko wizerunek, chyba, że ludzie lubią takie cukierki
No coś nie wypał ... I ja się doczytałem coś na temat oferty
"W związku z tym,że każde zlecenie traktujemy indywidualnie"
A następnie:
" Oferta skierowana jest szczególnie do mieszkańców podkarpacia aczkolwiek nie wykluczamy dojazdu w bardziej odległe miejsca. Siedziba firmy mieści się w Jarosławiu i jeżeli dojazd mieści się w granicach 100 km. (liczony w obie strony )- nie doliczamy żadnych dodatkowych kosztów dojazdu. Powyżej 100 km. doliczamy koszt wg. aktualnych na dzień uroczystości stawek za 1 km przebiegu pojazdu ( w chwili obecnej 0,80 zł /km )." Troszkę głupota.... IMO
I co do zdjęć.... Jedynie co mi odpowiadało to makro ... Niektóry ślubne. Co do galerii " INNE " Nie wiem po co w ogóle ją zamieściłeś na stronie. Moim zdaniem psuje tylko wizerunek, chyba, że ludzie lubią takie cukierki
Jeżeli się coś cytuje to nie wycina się połowy zdania z kontekstu i nie łączy się go ze zdaniem napisanym poniżej ,od nowego akapitu ,czyli zdecydowanie odciętego.Naucz się czytać ze zrozumieniem zanim na drugi raz zabierzesz głos.
Co do ,,cukierków" ,pewnie się nie orientujesz, ale jest to technika HDR i zdjęcia surrealistyczne - polecam zasięgnięcie informacji w necie.
sniper88
17-12-2007, 10:19
Co do ,,cukierków" ,pewnie się nie orientujesz, ale jest to technika HDR i zdjęcia surrealistyczne - polecam zasięgnięcie informacji w necie.
A to, ze cos jest HDRem sprawia, ze od razu sie podoba?;) Imo Kucza21 ma w tym punkcie racje, powinienes rozdzielic galerie slubna od prywatnej:)
Zgadzam się! Nie wszystkie zdjęcia muszą się każdemu podobać i nie ma takiego fotografa,którego prace podobały by się każdemu.Myślę,że oddzieliłem wystarczająco ślubne od prywatnych a tak nawiasem mówiąc osoby szukające fotografa na ślub nie muszą patrzećna makro:). To tylko dla urozmaicenia strony.
Pozdr.
OK wyraziłem swoją opinie... Wiem co to jest HDR sam robię tą techniką niektóre z moich zdjęć, w mojej opinii Twoje HDRy są bardzo nie udane ....
W porządku ,przyznam szczerze,że są to pierwsze moje HDR-y,więc może podpowiedz,co zrobiłem nie tak:(
przedewszystkim sa przeslodzone. Sam zaczynam ta technike jak chcesz to na priv zagadaj to postaram sie cos podpowiedziec Tobie ... Jeden z moich HDRow - http://img153.imageshack.us/my.php?image=obraz125323donemh9.png
Kamyczek
18-12-2007, 21:48
... Jeden z moich HDRow - http://img153.imageshack.us/my.php?image=obraz125323donemh9.png
A czy poświata wokół tych pań była zamierzona, czy tak wyszło?:neutral:
Oczywiście efekt zamierzony był, niestety według opinii bardziej doświadczonych nie udany, więc trzymam się tego zdania...
Kamyczek
19-12-2007, 16:12
No to, jako mniej doświadczony (szczególnie w HDR-ach), przyłączę się do tych bardziej doświadczonych :twisted:
Pozdrawiam ;)
privilege
30-12-2007, 11:53
Więc i ja się pochwalę HDRem z Kompaktu ;)
http://fotogalerie.pl/fotka/2741891182106276088,privilege,Bug-(Neple).htm;jsessionid=55CE00CCCDC921D73A68D2E5125 53EE5
http://fotogalerie.pl/fotka/2741891179682236689,privilege,Bug-(Woroblin).htm
Ps.gdyby się nie otwierało to wkleić w przeglądarkę