Zobacz pełną wersję : [Konrad Jakubowski] fashion
Chciałbym "odświeżyć" tego autora trochę... szczególnie fashion polecam.
http://www.konradjakubowski.com/
Fotograf z MLStudio od niejakiej June . Regularnie wystawia na plfoto. Foty bardzo fajne
DigiFoto
10-12-2007, 19:07
Zatem wchodzimy do działu fashion i ... Oczywiście znów ponuro, sztampowo, przytłaczająco. Chudziny w diabolicznym makijażu. Uśmiech modelki chyba wręcz zakazany na rzecz wyrazu twarzy bez emocji lub jak w jakimś upojeniu. Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego na baaardzo wielu zdjęciach w stylu "fashion" prawie zawsze modelki muszą być tak ohydnie wyzywająco wymalowane i pozować w dziwaczny sposób w równie pakudnych cichach? Już pomijam dobór tych "piękności" (obojczyki, żebra, obojczyki, żebra itd.) Czy w fashion zawsze tak musi być? Okropieństwa :)
DigiFoto - wspolczuje. Moze zanim napiszesz cos rownie odkrywczego ogladnij sobie na Planet powtorek filmy Genius of Photography albo chociaz siegnij do historii fotografii w ogole. Potem spokojnie wroc i napisz cos troche bardziej sensownego ;)
DigiFoto
11-12-2007, 01:00
DigiFoto - wspolczuje. Moze zanim napiszesz cos rownie odkrywczego ogladnij sobie na Planet powtorek filmy Genius of Photography albo chociaz siegnij do historii fotografii w ogole. Potem spokojnie wroc i napisz cos troche bardziej sensownego ;)
To był tylko taki sobie komentarz. Zamiast reagować w stylu - "niesamowite", "piękne", "rewelacyjne zdjęcia", "mega kosmiczny wypas", "rewelacja" itd. ilekroć pojawia się podobna galeria ja zareagowałem tak jak podpowiedziało mi nazwijmy to "standardowe poczucie estetyki" :) Wielu osobom się to podoba i piszą, że im się podoba. Paru by się pewnie znalazło, którym taka stylistyka nie odpowiada, ale to przecież często mistrzowskie fotografie przez duże F wirtuozów fotografii fashion, więc nie wypada się nie zachwycać. U mnie przy okazji oglądania większości galerii "fashion" zapala się lampka z napisem "brzydkie". Chyba nie popełniłem świętokradztwa :) Kolega iczek tak z przekąsem o współczuciu i odkrywczości. Spokojnie już nie komentuję. Trochę się już tylko zmęczyłem klikaniem w zamieszczane przez kolegę linki (a dość często się pojawiają - gratuluję sprawności wyszukiwania nowych galerii) w nadziei na pozytywne doznania estetyczne. Na szczęście jak mawiają - o gustach się nie dyskutuje więc nic tylko pozostaje mi poryć samemu w sieci. Pozdrawiam.
W sumie to chyba nie ma przymusu klikania w linki iczkowe ? Ja tam klikam chętnie i często się naie zawodze ale to jak powiedział kolegia DigiFoto każdy ma swoje "standardowe poczucie estetyki"
To kwestia gustu. Nie naskakuj na każdego kto śmie nie napisać ochów i achów na temat Fotografii Fashion zamieszczanej przez ciebie. Tobie się podoba, innym się nie podoba. To tylko odmienny gust (jak najbardziej sensownie i odkrywczo opisany) a nie zawoalowany przez ciebie zarzut dyletanctwa :p .
Akurat uwazam odwrotnie, a fakt, ze to akurat "moj" link jest po prostu bez znaczenia. Nigdy nie robilem fashion wiec nie wiem co to jest :) Ale jak czytam takie., za przeproszeniem, pseudo odkrywcze wywody to mi rece opadaja. i nie zmienia tego fakt, czego dotycza zdjecia. Reportazu, fashion czy portretu. Uwagi typu: "Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego na baaardzo wielu zdjęciach w stylu "fashion" prawie zawsze modelki muszą być tak ohydnie wyzywająco wymalowane i pozować w dziwaczny sposób w równie pakudnych cichach?" są po prostu idiotyczne i nie maja nic wspolnego z posiadaniem gustu lub nie. Sa raczej świadectwem dyletanctwa w temacie. Ot.
Tyle w temacie.
"Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba"
Ech Vitez.... :)
To nie ja, to jakiś cytat :p .