Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: [Konrad Jakubowski] fashion

Domyślnie [Konrad Jakubowski] fashion

Chciałbym "odświeżyć" tego autora trochę... szczególnie fashion polecam.

http://www.konradjakubowski.com/

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Fotograf z MLStudio od niejakiej June . Regularnie wystawia na plfoto. Foty bardzo fajne
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zatem wchodzimy do działu fashion i ... Oczywiście znów ponuro, sztampowo, przytłaczająco. Chudziny w diabolicznym makijażu. Uśmiech modelki chyba wręcz zakazany na rzecz wyrazu twarzy bez emocji lub jak w jakimś upojeniu. Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego na baaardzo wielu zdjęciach w stylu "fashion" prawie zawsze modelki muszą być tak ohydnie wyzywająco wymalowane i pozować w dziwaczny sposób w równie pakudnych cichach? Już pomijam dobór tych "piękności" (obojczyki, żebra, obojczyki, żebra itd.) Czy w fashion zawsze tak musi być? Okropieństwa

Domyślnie

DigiFoto - wspolczuje. Moze zanim napiszesz cos rownie odkrywczego ogladnij sobie na Planet powtorek filmy Genius of Photography albo chociaz siegnij do historii fotografii w ogole. Potem spokojnie wroc i napisz cos troche bardziej sensownego

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    DigiFoto - wspolczuje. Moze zanim napiszesz cos rownie odkrywczego ogladnij sobie na Planet powtorek filmy Genius of Photography albo chociaz siegnij do historii fotografii w ogole. Potem spokojnie wroc i napisz cos troche bardziej sensownego
    To był tylko taki sobie komentarz. Zamiast reagować w stylu - "niesamowite", "piękne", "rewelacyjne zdjęcia", "mega kosmiczny wypas", "rewelacja" itd. ilekroć pojawia się podobna galeria ja zareagowałem tak jak podpowiedziało mi nazwijmy to "standardowe poczucie estetyki" Wielu osobom się to podoba i piszą, że im się podoba. Paru by się pewnie znalazło, którym taka stylistyka nie odpowiada, ale to przecież często mistrzowskie fotografie przez duże F wirtuozów fotografii fashion, więc nie wypada się nie zachwycać. U mnie przy okazji oglądania większości galerii "fashion" zapala się lampka z napisem "brzydkie". Chyba nie popełniłem świętokradztwa Kolega iczek tak z przekąsem o współczuciu i odkrywczości. Spokojnie już nie komentuję. Trochę się już tylko zmęczyłem klikaniem w zamieszczane przez kolegę linki (a dość często się pojawiają - gratuluję sprawności wyszukiwania nowych galerii) w nadziei na pozytywne doznania estetyczne. Na szczęście jak mawiają - o gustach się nie dyskutuje więc nic tylko pozostaje mi poryć samemu w sieci. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez DigiFoto ; 11-12-2007 o 01:07

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

W sumie to chyba nie ma przymusu klikania w linki iczkowe ? Ja tam klikam chętnie i często się naie zawodze ale to jak powiedział kolegia DigiFoto każdy ma swoje "standardowe poczucie estetyki"
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    To kwestia gustu. Nie naskakuj na każdego kto śmie nie napisać ochów i achów na temat Fotografii Fashion zamieszczanej przez ciebie. Tobie się podoba, innym się nie podoba. To tylko odmienny gust (jak najbardziej sensownie i odkrywczo opisany) a nie zawoalowany przez ciebie zarzut dyletanctwa .

Domyślnie

Akurat uwazam odwrotnie, a fakt, ze to akurat "moj" link jest po prostu bez znaczenia. Nigdy nie robilem fashion wiec nie wiem co to jest Ale jak czytam takie., za przeproszeniem, pseudo odkrywcze wywody to mi rece opadaja. i nie zmienia tego fakt, czego dotycza zdjecia. Reportazu, fashion czy portretu. Uwagi typu: "Czy ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego na baaardzo wielu zdjęciach w stylu "fashion" prawie zawsze modelki muszą być tak ohydnie wyzywająco wymalowane i pozować w dziwaczny sposób w równie pakudnych cichach?" są po prostu idiotyczne i nie maja nic wspolnego z posiadaniem gustu lub nie. Sa raczej świadectwem dyletanctwa w temacie. Ot.
    Tyle w temacie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba"

Domyślnie

Ech Vitez....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów