PDA

Zobacz pełną wersję : Kupno "używanego" PS CS2

fotomoto
19-11-2007, 00:00
Witam
Na Allegro widuję czasem oferty sprzedaży softu uprzednio używanego ale już odinstalowanego i wyrejestrowanego. Jak wygląda sprawa zakupu takiego softu ( głównie chodzi mi o CS2 bo na nowy CS3 nie bardzo mnie stać a chciałbym mieć legalny w firmie) , czy niezbędna jest faktura, czy wystarczy umowa kupna i jak sprawdzić czy jest legalny i został prawidłowo wyrejestrowany?

Zaicev
19-11-2007, 03:07
Hm, tez bym sie przylaczyl do tego pytania...

Od siebie moge dodac, ze slyszalem o innej opcji - kupujesz photoshopa elements + upgrade do cs3. Podobno z elementsa (od ktorejs wersji wzwyz) mozna apgrejdowac do CSa. Jak patrzylem po cenach nowych-sklepowych taka operacja moze sie zamknac ponizej polowy ceny pelnego CSa...
Na pewno wiem z kolei, od pani z Wimalu, ze nie mozna uaktualniac wersji dodawanych do aparatow, skanerow itd...

bakulik
19-11-2007, 11:47
Podobno z elementsa (od ktorejs wersji wzwyz) mozna apgrejdowac do CSa. Jak patrzylem po cenach nowych-sklepowych taka operacja moze sie zamknac ponizej polowy ceny pelnego CSa...

https://store1.adobe.com/cfusion/store/index.cfm?store=OLS-US&view=ols_prod&category=/Applications/Photoshop&distributionMethod=FULL&nr=0

Full: $649.00
Upgrade z 7.0, CS, CS2: $199.00
Upgrade z Elements 3, 4, 5 lub PS LE: $549.00

No niestety poniżej połowy pełnego przy upgrade z Elements się nie da...