Zobacz pełną wersję : Utwory w prezentacjach
Witam,
Chciałem zrobić prezentację zdjęć z wesela i mam problem z dobraniem utworów.
Może ktoś z was zna, używa, używał ciekawych utworów. Prezentacja najdłuższa u mnie to 35 minut. Jest to zabawa na sali. Chciałbym podłożyć jeden utwór, ale ciężko znaleźć nadający się i oczywiście tak długi.
Może ktoś mógłby pomóc.
stdanielo
25-08-2007, 00:30
35 minut? nikomu sie tyle nie będzie chciało oglądać, ja robie plener, ślub i wesele góra po 5 minut. To ma być zaleta prezentacji, że nie trwa godzinę tylko kilka minut. Na weselną zabawę nadaję się doskonale Gabin - Into my soul (ft. Dee Dee Bridgewater)
Kolekcjoner
25-08-2007, 02:28
Tak nieśmiało tylko napomknę o prawach autorskich :mrgreen:.
stdanielo
25-08-2007, 02:52
a to już insza inszość :) zawsze pozostają jakieś darmowe midi, albo muzyka poważna jak Bach, Mozart czy Vivaldi
Kolekcjoner
25-08-2007, 03:22
a to już insza inszość :) zawsze pozostają jakieś darmowe midi, albo muzyka poważna jak Bach, Mozart czy Vivaldi
Nie chcę się naprzykrzać ale do tej ostatniej są też prawa autorskie do wykonania, nagrania etc. :(
ty to zawsze musisz człowiekowi humor zepsuć;)
Prezentacja najdłuższa u mnie to 35 minut. Jest to zabawa na sali. Chciałbym podłożyć jeden utwór, ale ciężko znaleźć nadający się i oczywiście tak długi.
Co do długości to można zapętlić w odpowiedzni sposób i będzie grało ile się chce... ale IMHO pół godziny to długo..... bardzo długo a co za tym idzie nudno się zrobi.
kolekcjoner ma rację PRAWA AUTORSKIE.....:mrgreen:
Wszelkiego rodzaju prezentacje najlepiej robić na d"długość kawy". Co do muzyki to jeżeli wychodzi dłużej niż jeden utwór to lepiej połączyć go z drugim innym w jakimś edytorze audio najlepiej efektem "crose fade" o długości jakieś 2-3 sek. Co do praw autorskich to sprawa jest oczywista jednak nie zawracał bym sobie nimi głowy jeśli robisz to dla siebie lub znajomego.
Wszelkiego rodzaju prezentacje najlepiej robić na d"długość kawy". Co do muzyki to jeżeli wychodzi dłużej niż jeden utwór to lepiej połączyć go z drugim innym w jakimś edytorze audio najlepiej efektem "crose fade" o długości jakieś 2-3 sek. Co do praw autorskich to sprawa jest oczywista jednak nie zawracał bym sobie nimi głowy jeśli robisz to dla siebie lub znajomego.
w Proshow zrobisz wszystko..
stdanielo
25-08-2007, 11:30
Nie chcę się naprzykrzać ale do tej ostatniej są też prawa autorskie do wykonania, nagrania etc. :(
no chyba, że w freewarowym midi ;)
http://studio.metacafe.com/resources/
szukaj pod nagłówkiem 'stock audio free'
Pozdr.
http://canon-board.info/showthread.php?t=24502
Widzę, że lawina poszła :)
To mówicie, że 35 minut to długo.... Może i macie racje. Co prawda to jest najdłuższa prezentacja, bo jest tam najwięcej zdjęć. Pozostałe będą krótsze. Chodziło mi o to żeby pokazać zdjęcia nie jako "setki jpg" tylko jako prezentacje DVD, którą ogląda się, o wiele przyjemniej jak jest podkład muzyczny. Oglądałem swoją prezentację, no i przyznam, że mi sie ani nie nudziło, ani nie dłużyło. Młodzi porobią sobie kopie bezpieczeństwa z takiej prezentacji i pójdzie to w świat. A już widzę mało zainteresowaną rodzinę, która siedzi i w ciszy ogląda 800 zdjęć. Przy 25 oleją sprawę :)))
No dobra. Poskracam troszkę.
Jeszcze jedno pytanie.
Lepiej zrobić jedną prezentację z całej imprezy, czy lepiej rozbić to "na działy"?
Dzięki za linki do utworów.
stdanielo
27-08-2007, 10:16
Rozbić na działy
A jak jest z tymi prawami autorskimi? Co trzeba zrobić aby legalnie wykorzystać dany utwór jako podkład ?
Lepiej zrobić jedną prezentację z całej imprezy, czy lepiej rozbić to "na działy"?
całosc ale, wstaw rozdziały w dvd menu
No i chyba tak to zrobię.