Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Utwory w prezentacjach

Sproqet
24-08-2007, 23:40
Witam,
Chciałem zrobić prezentację zdjęć z wesela i mam problem z dobraniem utworów.
Może ktoś z was zna, używa, używał ciekawych utworów. Prezentacja najdłuższa u mnie to 35 minut. Jest to zabawa na sali. Chciałbym podłożyć jeden utwór, ale ciężko znaleźć nadający się i oczywiście tak długi.

Może ktoś mógłby pomóc.

stdanielo
25-08-2007, 00:30
35 minut? nikomu sie tyle nie będzie chciało oglądać, ja robie plener, ślub i wesele góra po 5 minut. To ma być zaleta prezentacji, że nie trwa godzinę tylko kilka minut. Na weselną zabawę nadaję się doskonale Gabin - Into my soul (ft. Dee Dee Bridgewater)

Kolekcjoner
25-08-2007, 02:28
Tak nieśmiało tylko napomknę o prawach autorskich :mrgreen:.

stdanielo
25-08-2007, 02:52

a to już insza inszość :) zawsze pozostają jakieś darmowe midi, albo muzyka poważna jak Bach, Mozart czy Vivaldi

Kolekcjoner
25-08-2007, 03:22
a to już insza inszość :) zawsze pozostają jakieś darmowe midi, albo muzyka poważna jak Bach, Mozart czy Vivaldi

Nie chcę się naprzykrzać ale do tej ostatniej są też prawa autorskie do wykonania, nagrania etc. :(

marekb
25-08-2007, 09:34
ty to zawsze musisz człowiekowi humor zepsuć;)

Lodek
25-08-2007, 10:00
Prezentacja najdłuższa u mnie to 35 minut. Jest to zabawa na sali. Chciałbym podłożyć jeden utwór, ale ciężko znaleźć nadający się i oczywiście tak długi.

Co do długości to można zapętlić w odpowiedzni sposób i będzie grało ile się chce... ale IMHO pół godziny to długo..... bardzo długo a co za tym idzie nudno się zrobi.

kolekcjoner ma rację PRAWA AUTORSKIE.....:mrgreen:

LemonR
25-08-2007, 10:14
Wszelkiego rodzaju prezentacje najlepiej robić na d"długość kawy". Co do muzyki to jeżeli wychodzi dłużej niż jeden utwór to lepiej połączyć go z drugim innym w jakimś edytorze audio najlepiej efektem "crose fade" o długości jakieś 2-3 sek. Co do praw autorskich to sprawa jest oczywista jednak nie zawracał bym sobie nimi głowy jeśli robisz to dla siebie lub znajomego.

marekb
25-08-2007, 11:16
Wszelkiego rodzaju prezentacje najlepiej robić na d"długość kawy". Co do muzyki to jeżeli wychodzi dłużej niż jeden utwór to lepiej połączyć go z drugim innym w jakimś edytorze audio najlepiej efektem "crose fade" o długości jakieś 2-3 sek. Co do praw autorskich to sprawa jest oczywista jednak nie zawracał bym sobie nimi głowy jeśli robisz to dla siebie lub znajomego.

w Proshow zrobisz wszystko..

stdanielo
25-08-2007, 11:30
Nie chcę się naprzykrzać ale do tej ostatniej są też prawa autorskie do wykonania, nagrania etc. :(

no chyba, że w freewarowym midi ;)

robgr85
25-08-2007, 13:52
http://studio.metacafe.com/resources/

szukaj pod nagłówkiem 'stock audio free'

Pozdr.

Vitez
25-08-2007, 15:50
http://canon-board.info/showthread.php?t=24502

Sproqet
27-08-2007, 08:04
Widzę, że lawina poszła :)

To mówicie, że 35 minut to długo.... Może i macie racje. Co prawda to jest najdłuższa prezentacja, bo jest tam najwięcej zdjęć. Pozostałe będą krótsze. Chodziło mi o to żeby pokazać zdjęcia nie jako "setki jpg" tylko jako prezentacje DVD, którą ogląda się, o wiele przyjemniej jak jest podkład muzyczny. Oglądałem swoją prezentację, no i przyznam, że mi sie ani nie nudziło, ani nie dłużyło. Młodzi porobią sobie kopie bezpieczeństwa z takiej prezentacji i pójdzie to w świat. A już widzę mało zainteresowaną rodzinę, która siedzi i w ciszy ogląda 800 zdjęć. Przy 25 oleją sprawę :)))

No dobra. Poskracam troszkę.

Jeszcze jedno pytanie.
Lepiej zrobić jedną prezentację z całej imprezy, czy lepiej rozbić to "na działy"?

Dzięki za linki do utworów.

stdanielo
27-08-2007, 10:16
Rozbić na działy

magix
27-08-2007, 13:10
A jak jest z tymi prawami autorskimi? Co trzeba zrobić aby legalnie wykorzystać dany utwór jako podkład ?

sowask8
27-08-2007, 13:47
Lepiej zrobić jedną prezentację z całej imprezy, czy lepiej rozbić to "na działy"?

całosc ale, wstaw rozdziały w dvd menu

Sproqet
27-08-2007, 14:29
No i chyba tak to zrobię.