PDA

Zobacz pełną wersję : Futerał na statyw.

Nemeo
22-08-2007, 09:15
Szukam jakiegoś godnego polecenia futerału na statyw, czy używacie czegoś takiego ?

gwozdzt
22-08-2007, 09:21
czy używacie czegoś takiego ?
używam to co dostałem razem ze statywem :-)

3342

KMV10
22-08-2007, 09:21
Ja sporadycznie, po zakupie 055 korzystam ze starego futerału Velbona :)

akustyk
22-08-2007, 09:22
Szukam jakiegoś godnego polecenia futerału na statyw, czy używacie czegoś takiego ?

na lotniskach.
poza tym, szkoda pradu. statyw nie jest od tego, zeby go piescic

Vitez
22-08-2007, 13:28
na lotniskach.
poza tym, szkoda pradu. statyw nie jest od tego, zeby go piescic

Ja uzywam zawsze jak nosze (ale rzadko nosze). Dlaczego?
"O statyw, pewnie ma i sprzet do tego, kroimy?"

akustyk
22-08-2007, 13:32
Ja uzywam zawsze jak nosze (ale rzadko nosze). Dlaczego?

tez prawda. w moim wypadku takie teksty to moga puszczac sarenki co najwyzej. ewentualnie turysci w gorach - a tam to juz trzy magiczne paski nie docieraja :)

MacGyver
22-08-2007, 13:52
używam to co dostałem razem ze statywem :-)

Ja też, czasami, ale chodzi tu bardziej o ochronę otoczenia przed kolizją z pancernym statywem iż na odwrót ;-D

...ewentualnie turysci w gorach - a tam to juz trzy magiczne paski nie docieraja :)
Czasami docierają, przez przypadek, ale że to nie ich dyscyplina, to są tak zdyszani że nie stanowią potencjalnego zagrożenia :-)

Zielony
22-08-2007, 14:01
tez prawda. w moim wypadku takie teksty to moga puszczac sarenki co najwyzej. ewentualnie turysci w gorach - a tam to juz trzy magiczne paski nie docieraja :)

Pierdo...niesz takiego z trajpoda bez łeb i leci te pare metrów wspomagany bezlitosną siłą grawitacji. Drugie podejście raczej odpuści :D

Jak miałem statyw to nosiłem te parę razy w pokrowcu bo był dołączony - tyle, że znowu nie ma co z nim zrobić jak się foci. Nic tylko taki pokrowiec dupe zawraca. Jak wszelkiego rodzaju torby i plecaki :wink: Ogólnie przy następnym statywie 'zanabędę' zwykły pasek. Pokrowiec tak; ale tylko do transportu na dłuższe odległości - gdzieś samolotem czy pociągiem na drugi koniec kraju.

bebesky
22-08-2007, 14:09
ja dopinam pasek od jakiegoś futerału (regulowany z dwoma karabińczykami) sprawdza się lepiej niż futerał

MacGyver
22-08-2007, 14:13
A uzupełniając:

Statyw najczęściej dopinam do plecaka turystycznego, korzystając z pasków i sznurków które jego producent przewidział do mocowania raków i czekana.... problem powstaje dopiero wtedy gdy czekan też trzeba mieć ;-)

janmar
22-08-2007, 14:21
Zawsze w pokrowcu w bagażniku mojego starego samochodu.Zawsze Goły gdy idę.Dresy i takie tam..no cóż chyba nie jestem w ich guście hi hi hi...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nemeo
22-08-2007, 14:31

Chyba przesadzasz, przecież po samym plecaku można poznać, że to nie jest zwykły plecak, tylko fotograficzny / pomijam przypadki w których ktoś w plecaku wybitnie fotograficznym, nosi jakieś tam pierdoły zamiast sprzętu /.
Widok statywu to chyba sygnał tylko dla dresów z bardzo słabym wzrokiem.

akustyk
22-08-2007, 14:35
Chyba przesadzasz, przecież po samym plecaku można poznać, że to nie jest zwykły plecak, tylko fotograficzny / pomijam przypadki w których ktoś w plecaku wybitnie fotograficznym, nosi jakieś tam pierdoły zamiast sprzętu /.
Widok statywu to chyba sygnał tylko dla dresów z bardzo słabym wzrokiem.

oj chyba nie. ten "stojak" czy "podpierak" (cytaty :D ) sie ludziom z ulice ewidentnie kojarzy ze zdjeciami, sporadycznie takze z bronia lub pomiarami :)
a plecak.. przecietny Kowalski nie zwraca na to uwagi.

Nemeo
22-08-2007, 14:47
oj chyba nie. ten "stojak" czy "podpierak" (cytaty :D ) sie ludziom z ulice ewidentnie kojarzy ze zdjeciami, sporadycznie takze z bronia lub pomiarami :)
a plecak.. przecietny Kowalski nie zwraca na to uwagi.

Z drugiej strony, coś rzeczywiście jest w tym co mówisz, czyli idealne rozwiazanie to statyw w futerale żeby po oczach dresów nie kłuło.

MacGyver
22-08-2007, 15:00
...czy "podpierak" (cytaty :D ) ...
Z określeniem "stojak" też się spotkałem.... ze strony obsługi w jednym z wrocławskich sklepików sieci "Fotopajac" :-D

arturs
22-08-2007, 22:13
Moje dzieci mówią "stawiak" ;) i mnie też się jakoś udzieliło..
Na szerpe miałem fabryczny pokrowiec ale sprzedany razem z szerpą..
z MF nie mam problemu bo przywiązuję go paskiem z karabińczykami czy czymś co jest na wyposażeniu plecaka.

Pozdr
Artur

Nemeo
08-09-2007, 15:53
Jeśli ktoś szuka dobrze wykonanego i taniego futerału na statyw to polecam :

http://www.allegro.pl/item229466907_pokrowiec_na_statyw_fotograficzny_dl _75cm_nowy.html

PS.

W rzeczywistości futerał wygląda dużo lepiej niż na tych "plastikowych" zdjęciach.

firley
12-09-2007, 14:14
Z drugiej strony, coś rzeczywiście jest w tym co mówisz, czyli idealne rozwiazanie to statyw w futerale żeby po oczach dresów nie kłuło.
taki mały OT
Ja sie dodatkowo kamufluje:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/4635/img2377ny4.jpg)
:D